Rozvod a problémy s financemi

Anonymní
28.1.21 17:32

rozvod a problemy

Ahoj,

chci rozvod, duvody vynechám, prostě to nefunguje, manžel ale dělá problemy, ma práci jen díky tomu že já nechodim na plný uvazek, nestíháme pak, je to pak složitá logistika a on odmítá prostě vypravovat dítě do školky, že to má pak tip top a nemá rád ty ranní stresy.. diky to mu i u nás hadky, prostě mi to nechce umožnit, protože by musel víc fungovat, což nefunguje,, ted když bych šla pryč, tak potřebuji jít na plný uvazek, což znamená, že by musel on častěji vodit do školky, pre moje pracovní doba začíná dřív, to on odmítá, u nás v okolí jiná práce není nebo je, ale nekvalifikovaná za méně penez, což zas neuplatim nájem apod…

je fakt možné, že on z toho vyjde v pohodě, nechá si svoji práci, bude si vídat dítě a já prostě ani nebudu moc. jinymi slovy, nechce se dohodnout, prostě mi oznámí, ja si budu brát dít na víkend či jak mi to bude hodit, ty chceš být sama, starej se, muj problém to neni, dám ti základní častku, víc nečekej, jsme zvědavý jak zaplatíš díteti vylety, oblečení, chudák bude z ni socka, bla bla, ted začal, maminka chce jít pryč, chce abys byla chudá, nechce ti dopřát hezký hračky, brát tě na výlety, podekuj mamince.. :zed:

zohlednuje se nějak u soudu, že nemohu chodit na plný uvazek, aby teda platil vyšší výživne? ja už prostě nevim co, už ten jeho psycho teror doma nevydržím, ale s polovičním uvazkem to finančně nedám..už nevim co dělat..zkusila bychi do většího města za prací, ale to prý ani nemám zkoušet ji odvest, ani nechci, má tu školku, kamarády..ale fakt už nevim jak to řešit..o malou se od narození nestará, nezajím áse, jen hraje pc hry, kouří a spí a najednou poraněné ego a dělá takové naschvály..

ja už mu i říkala, at si jde on na poloviční, at si to zkusí a ja budu na plný, samo vše problém..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K82
2202
28.1.21 17:49

Ty jo, nechci tě strasit, ale je to tak, jak píšeš. Nemůžeš nic a každým, včetně soudu, to bude putna. Já byla s dcerou sama od jejich tři let a dva roky téměř pořád doma, kvuli její nemoci. A vymáhat po ex čas s ní prostě nijak nešlo. Má samé nároky a práva, ale povinnosti jsou, bohužel, nevymahatelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.1.21 17:50

Jako chápu, že jsi v blbé situaci, ale nedomluvili jste se jako manželé s ty čekáš, že ti vyjde vstříc, když se s ním rozvedeš? To jsi tedy naivní. Pochopila jsem správně, že máte jedno dítě? To na plný úvazek pracovat určite můžeš, najdi si placenou sílu, která ti ho ráno vypraví, popř. vyzvedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
28.1.21 17:50

Ano, nikdo ho nedonutí se o dítě starat, už vůbec ho po rozvodu nedonutíš, aby se omezil a vycházel ti vstříc, když to nedělá i v manželství. Zůstane to na tobě, všechno, jemu jen budeš vycházet vstříc, až se uráčí si vzít dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.1.21 17:52

Řekni u soudu, že chceš střídavku :-) jinak to opravdu může dopadnout tak, jak píšeš… zase si jednou za 14 dní budeš moci o víkendu hodit nějakou brigádu no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
28.1.21 17:56

Na me to pusobi, ze bys nejradeji vyzobla to nejlepsi z manzelstvi (zajisteni, prace na castecny uvazek) a zaroven zila svobodny zivot. Tak to bohuzel nefunguje. Bud se domluvte na stridavce, nebo si to proste budes muset nejak zaridit a uskromnit se. Dite neni nijak zdravotne znevyhodnene, tudiz na tvou vizi o zkracenem uvazku soud nebude brat ohled.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.21 17:57
@terien píše:
Jako chápu, že jsi v blbé situaci, ale nedomluvili jste se jako manželé s ty čekáš, že ti vyjde vstříc, když se s ním rozvedeš? To jsi tedy naivní. Pochopila jsem správně, že máte jedno dítě? To na plný úvazek pracovat určite můžeš, najdi si placenou sílu, která ti ho ráno vypraví, popř. vyzvedne

to už jsme zkoušela, když bylo malo lidí a musela jsem dělat přesčasy, šlo jen o ráno, na tuhle brigádu se přihlásila jen jedna mladá studentka a byla dost nespolehlivá, zkoušela jsem naši sousedku, je v duchodu, že si vypomužem, ona nějaké peníze navíc, ale nechtěla, pre mala ma adhd a je to s ní těžké, paní řekla, že je nevychovaná a že by potřebovala na zadek, prostě rána jsou strašná u nás.. ale jde o to, že u nás školka končí ve 4 a v pátek už ve 2 a já v práci na plný uvazek 4× do týdne 12×, nepravidelně a s cestou doma v 7 a to už je docela darda finanční na hlídání a sehnat někoho, kdo muže od 6 ráno připravit dítě do školky, odvest, max hodka a pak odpo..no ale asi mi nic jineho nezbyde..ale i s tim co projedu, hlídání, mi toho moc nezbyde finančně..chjo..jenže další vec je, máme psychologa 1× měsíčně, logopeda 1× týdne. ergoterapie, prostě jak se budu uvolnovat, on už mi avizoval, že se starat nebude, at si to zařídím, tak přece je to i jeho dítě, ok, nestaraš se, tak si nebudeš diktovat podmínky kdy uvidíš dítě, ne? nebo to je u soudu jedno a on si prostě smí diktovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.21 18:00
@ontarova.stara píše:
Na me to pusobi, ze bys nejradeji vyzobla to nejlepsi z manzelstvi (zajisteni, prace na castecny uvazek) a zaroven zila svobodny zivot. Tak to bohuzel nefunguje. Bud se domluvte na stridavce, nebo si to proste budes muset nejak zaridit a uskromnit se. Dite neni nijak zdravotne znevyhodnene, tudiz na tvou vizi o zkracenem uvazku soud nebude brat ohled.

on nechce střídavku, jaký svobodný život? on chce jen víkendy a nebo kdy se mu to bude hodit, doktory, terapie nic řešit neche jako dosus, já žádný svoboný život nemám, dělám vše sama, proto hci pryč, to už mužu být sama, ale prostě s tou prací je to těžké, nechce pomahat, at nepomáhá, a le přece já nebudu eělat celý týden, platit hlídání, dítě skoro neuvidim, aby on si ji vzal na víkend a byl happy, že nic nemusí.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34473
28.1.21 18:04
@Anonymní píše:
to už jsme zkoušela, když bylo malo lidí a musela jsem dělat přesčasy, šlo jen o ráno, na tuhle brigádu se přihlásila jen jedna mladá studentka a byla dost nespolehlivá, zkoušela jsem naši sousedku, je v duchodu, že si vypomužem, ona nějaké peníze navíc, ale nechtěla, pre mala ma adhd a je to s ní těžké, paní řekla, že je nevychovaná a že by potřebovala na zadek, prostě rána jsou strašná u nás.. ale jde o to, že u nás školka končí ve 4 a v pátek už ve 2 a já v práci na plný uvazek 4× do týdne 12×, nepravidelně a s cestou doma v 7 a to už je docela darda finanční na hlídání a sehnat někoho, kdo muže od 6 ráno připravit dítě do školky, odvest, max hodka a pak odpo..no ale asi mi nic jineho nezbyde..ale i s tim co projedu, hlídání, mi toho moc nezbyde finančně..chjo..jenže další vec je, máme psychologa 1× měsíčně, logopeda 1× týdne. ergoterapie, prostě jak se budu uvolnovat, on už mi avizoval, že se starat nebude, at si to zařídím, tak přece je to i jeho dítě, ok, nestaraš se, tak si nebudeš diktovat podmínky kdy uvidíš dítě, ne? nebo to je u soudu jedno a on si prostě smí diktovat?

Jak diktovat, on prostě dostane určený čas, kdy ji může vídat. Bohužel ho nemůžeš nijak donutit, aby si ji bral, takže on si může přijít jednou za 14 dní na víkend a zbytek jí budeš mít na hrbu ty, i to se může stát. Jestli má dcera specifický časový program, tak asi budeš muset vzít jinou práci a dohánět to brigádami. Blbý, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
28.1.21 18:05

Je to nefer, ale je to tak, ty budes kmitat a on si bude zit svobodny zivot a sem tam bude s deckem, neco malo zaplati, zakladni vyzivne a zbytek, vylety, obleceni, cokoliv navic, nemusi..pak uz je to o charakteru..tak jako tak, moc si nepolepsis, jen ho uz nebudes muset casto vidat, ale kecy od nej budes mozna poslouchat porad.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.1.21 18:05
@Anonymní píše:
on nechce střídavku, jaký svobodný život? on chce jen víkendy a nebo kdy se mu to bude hodit, doktory, terapie nic řešit neche jako dosus, já žádný svoboný život nemám, dělám vše sama, proto hci pryč, to už mužu být sama, ale prostě s tou prací je to těžké, nechce pomahat, at nepomáhá, a le přece já nebudu eělat celý týden, platit hlídání, dítě skoro neuvidim, aby on si ji vzal na víkend a byl happy, že nic nemusí.. :nevim:

A jak si to představuješ? Že jí nedostane vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.1.21 18:07

Hele ty se rozvádíš, takže ty musíš mít nějaký plán. Každému bude jedno, ze ty mas blbou práci, kvůli tomu nedostaneš víc peněz od ex. Dostaneš alimenty vymerene úměrně k věku dítěte a jeho platu. Jediné co teda můžeš je ten styk, nechat si soudně stanovit, kdy si dítě muze otec brát, ne ze jak se mu to hodí, ale musíš počítat s tím, ze je to jeho právo a ne povinnost, takže i v určený den kdy ji má mít muze říct, ze nechce a nenadelas nic. Jediné co tak můžeš potom požádat stát o nějaký příspěvek na bydlení, to pak bude záležet kde budeš bydlet, kolik budeš brát a kolik budeš mít ty alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
28.1.21 18:08

Btw by me zajimalo co by se delo kdyby si matka postavila hlavu a rekla, mam full praci, tady mas dite, ja to nestiham s praci, asi by si to chlapec rozmyslel a radsi dal vyssi vyzivne (jeden takovy pripad z okoli znam a jestli je tenhke stejne liny a pohodlny..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.21 18:10
@Kriss Tina píše:
Hele ty se rozvádíš, takže ty musíš mít nějaký plán. Každému bude jedno, ze ty mas blbou práci, kvůli tomu nedostaneš víc peněz od ex. Dostaneš alimenty vymerene úměrně k věku dítěte a jeho platu. Jediné co teda můžeš je ten styk, nechat si soudně stanovit, kdy si dítě muze otec brát, ne ze jak se mu to hodí, ale musíš počítat s tím, ze je to jeho právo a ne povinnost, takže i v určený den kdy ji má mít muze říct, ze nechce a nenadelas nic. Jediné co tak můžeš potom požádat stát o nějaký příspěvek na bydlení, to pak bude záležet kde budeš bydlet, kolik budeš brát a kolik budeš mít ty alimenty.

a jak je to, když bych mela práci, ale musela bych se za ni odstěhovat, je to možné do nějakých km nebo ne? bez jeho souhlasu..nemyslim na jiný konec republiky, a le prostě do většího města..

• Citovat
  • Upravit
37136
28.1.21 18:14
@Anonymní píše:
a jak je to, když bych mela práci, ale musela bych se za ni odstěhovat, je to možné do nějakých km nebo ne? bez jeho souhlasu..nemyslim na jiný konec republiky, a le prostě do většího města..

Na km netuším, nesmis ho odstěhovat do zahraničí. Pak by mohla vzniknout ale třeba situace, ze by otec chtěl, když ses odstěhovala ty dal, abys mu dítě vozila v ty dny kdy ho má mít, to se taky dá soudně určit, a je možné ze rozhodnou ve prospěch toho, kdo se nestehuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí