Rozvod - bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ses
15
6.1.12 14:26

…díky Lonette za info, to mě taky moc zajímalo…předmanželskou smlouvu ovšem
nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ses
15
6.1.12 14:28

…a když mi nebude chtít najít a přispět na bydlení tak ho soud nějak donutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
6.1.12 14:29
Holma píše:
Cmochy píše:
Pokud jsi s manželem společně bydlela minimálně 2roky (i když v jeho baráku) tak On má povinost najít ti náhradní bydlení. Buď koupit byt nebo zaplatit pár nájmů dopředu.Nedám za tuto informaci ruku do ohně… ale něco v tom smyslu existuje. Snad tady holky budou vědět víc :nevim:
koupit byt?? no to je teda nějaká blbost ne? kde by na to ti chlapi brali? kdyby to tak bylo, tak tu polovina diskuzí nemusí být :-)) chci vědět něco víc, až bude manžel remcat a nebude chtít mýt nádobí, tak mu to pěkně vytmavím :-))

:mrgreen: Rozhodně máš pravdu… :mrgreen: Jak řikám, rozhodně za tu informaci nedám ruku do ohně. Jen moje máma pracuje u soudu a pamatuju si, že kdysi radila známému jak se má zachovat u soudu a co má říct a blá, blá, blá… a zmínila se i možnosti, že ona po něm může chtít koupit byt jelikož spolu sdíleli domácnost déle než dva roky, že na to má nárok a ať jí radši sežene podnájem. Jaký byt by popř. koupil by ale bylo na něm… kdyby EXmanželce se dvěma dětma koupil garsonku v dezolátním stavu o rozměrech 15m2 tak by mu to taky prošlo.
Hele fakt ale nevím jaké tam byly okolnosti, proto řikám že za to fakt nedám ruku do ohně! :mrgreen: Třeba to byl nějakej pár pracháčů a ona měla s ním ten barák třeba napůl…fakt nevim. Ale pokusím se od mamky kdyžtak něco zjistit. Nechci vás tady mystifikovat. :mrgreen: Taky by se mi to líbilo… když rozvod tak povinnost se o toho druhého finančně postarat nebo mu koupit bydleníčko… :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6899
6.1.12 14:29

já myslím,že jak to auto tak ten kůň je majetek který se dá započítat. takže půlka auta a půlka koně je tvoje.
myslím,že i když jsou ty faktury na něj za ty rekonstrukce tak tím,že jste byli manželé tak to zhodnocení je vás obou a zůstane to jemu.
Držím ti palce ať to pro vás dopadne co nejlíp. Sakra vždyť jde o jeho děti. Přece je nenechá žít pod mostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ses
15
6.1.12 14:30

Holky moc vám všem děkuji, ani jsem nečekala, že mi někdo odpoví, jste hodné…Nevíte náhodou jak je to ještě s tím, když musím převést malého do jiné školy a malou do jiné školky, co to obnáší? manžel s tím nesouhlasí, ale já je nemůžu busem vozit do školy tady kde bydlíme,když se odstěhujem, páč to s prací nestíhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.1.12 14:30
sieta.m píše:
Holma píše:
Cmochy píše:
Pokud jsi s manželem společně bydlela minimálně 2roky (i když v jeho baráku) tak On má povinost najít ti náhradní bydlení. Buď koupit byt nebo zaplatit pár nájmů dopředu.Nedám za tuto informaci ruku do ohně… ale něco v tom smyslu existuje. Snad tady holky budou vědět víc :nevim:
koupit byt?? no to je teda nějaká blbost ne? kde by na to ti chlapi brali? kdyby to tak bylo, tak tu polovina diskuzí nemusí být :-)) chci vědět něco víc, až bude manžel remcat a nebude chtít mýt nádobí, tak mu to pěkně vytmavím :-))
Holma píše:
Cmochy píše:
Je to tak. Měla jsem byt pořízený před manželstvím a při rozvodu mohl manžel uplatnit nárok, že chce, abych mu sehnala bydlení, naštěstí to neudělal, ale je to tak. Nejde protějšek jen tak vyhodit na ulici, opravdu ne

můžeš mi dát na to odkaz, prosím? zakladatelku totiž nikdo na ulici vyhazovat nebude, jak jsem to pochopila, odchází z vlastní vůle, to že by jí měl shánět byt, snad by mělo být na ní, když se rozhodla, že vztah utne a aby přímo měl byt kupovat? max sehnat a zaplatit první nájem/nájmy, ale myslím že v tom by měla být hlavně zodpovědnost a né se sbalit a doufat, že manža koupí byt.....fakt mě to zajímá.

• Citovat
  • Upravit
Holma
6.1.12 14:34
ses píše:
Holky moc vám všem děkuji, ani jsem nečekala, že mi někdo odpoví, jste hodné…Nevíte náhodou jak je to ještě s tím, když musím převést malého do jiné školy a malou do jiné školky, co to obnáší? manžel s tím nesouhlasí, ale já je nemůžu busem vozit do školy tady kde bydlíme,když se odstěhujem, páč to s prací nestíhám…

no jako zákonný zástupce má právo do toho kecat, tomu se nevyhneš, a pokud bude chtít, může se s tebou i soudit

• Citovat
  • Upravit
6899
6.1.12 14:35

S přestupem by neměl být problém si myslím pokud budou tím děti jiný trvalý bydliště. A pokud on chce ať chodí tam kde jsou ať navalí auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ses
15
6.1.12 14:36

děkuji ti Lucko, snad to nějak dopadne a děti to moc nezasáhne…a koník ještě k tomu čeká teď v dubnu hříbě, tak bych měla nárok i na něj? Musím se o to soudit a kolik mě to bude stát? Nebo to soud nějak majetkově vyřeší?Mám z toho hlavu jako škopek…už kvůli toho ani nespím…děti mají tátu samozřejmě rádi a o to je to horší…no on by nejraději vyhodil mě a děti si nechal natruc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.1.12 14:37
  • Citovat
  • Upravit
2693
6.1.12 14:40

Určitě máš nárok, jak na koně, tak samozřejmě i na hříbě i na polovinu auta. Budete se samozřejmě muset dohodnout i na styku dětí s otcem, pokud budeš žádat děti do své péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6899
6.1.12 14:42

Já mám pocit,že spousta chlapů s tím,že matkám vemou děti jen vyhrožujou aby matky zastrašili a chtěli po míň než na co mají právo.
Manželé jste pořád ne? takže i když spolu jste jen na papíru tak toho koně krmí z vašich společných peněz a to hříbě by mělo být taky váš společný majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

Holma- ode mě chlap taky odešel sám a vím, že jsem to tehdy zjištovala, ale je to 5 let zpátky, odkaz na nějaké stránky nemám, možná napsat do nějaké on line právnické poradny :think: Vím, že mi bylo tehdy řečeno, že když tam má trvalé bydliště, tak mu musím zajistit náhr.bydlení, ale on to nevyžadoval, tak jsem už po podrobnostech nepátrala :think:

• Citovat
  • Upravit
ses
15

…odcházím fakt z vlastní vůle a právě, že to chci promyslet a ne jen tak děti někam odvést musím jim přeci zajistit nějaký život a střechu nad hlavou, ale s ním už žít nechci, hádáme se furt a hodně mě to deptá, krom toho už spolu nežijem nijak intimně…hnusí se mi už pár let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.1.12 14:44
ses píše:
děkuji ti Lucko, snad to nějak dopadne a děti to moc nezasáhne…a koník ještě k tomu čeká teď v dubnu hříbě, tak bych měla nárok i na něj? Musím se o to soudit a kolik mě to bude stát? Nebo to soud nějak majetkově vyřeší?Mám z toho hlavu jako škopek…už kvůli toho ani nespím…děti mají tátu samozřejmě rádi a o to je to horší…no on by nejraději vyhodil mě a děti si nechal natruc…

No, jestli je takovej, tak se připrav na pěkný tahanice a nervy. Pokud jste za trvání manželství do domu vrazily prachy typu nová koupelna apod., tak máš nárok na polovinu zhodnocení domu, nebo z investovanejch peněz. Vím, že jsem to zjišťovala. Tak se po tom koukni na netu. Pak stačí jen ukázat faktury na nový rozvody, příp. obklady atd. Nevím, jak dál to funguje…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky