Rozvod dohodou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.11.12 22:18

Alisku, tak to je opravdu jen náhoda :) Bohužel

• Citovat
  • Upravit
101840
25.11.12 22:18
@terinka4444 píše:
Není to pravda, pokud jsi prodala svůj majetek a koupila za něj do sjm nemovistost, stále se ti v případě rozvodu ten tvůj vklad odečítá. neteř dostala od rodičů byt, vdala se, prodali byt za milion, koupili dům za ty peníze, zhodnotili, rozvedli sebarák měl hodnotu milion a půl, on chtěl sedmsetpade, po třech letech soud rouhodl, že prokazatelně milion byl její, k dělení je jen půl milionu.

Jojo, přesně tak, akorát to někdy bývá na dýl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.12 22:19

Aha, tak to jsem netušila, že se to dá prokázat… to je super…uvidíme

• Citovat
  • Upravit
69235
25.11.12 22:20
Nemáš zač, klapne tojistě, soud dohodu nezkoumá, jen vám ji posvětí, jen dej krapet pozor na ty částky. Dohoda je závazná, když bys mu peníze neplatila, může tě k soudu jako jakéhokoliv jiného dlužníka, zrovna tak ty jeho s alimentama, tak aby v případě, že by se začal cukat za rok či pět a chtěl vyměřit minimální alimenty, olikby to asi dělalo, rozumíš, co tím myslím? Aby při katastrofickém scénáři pořád ty nízké alimenty korespondovali s tou částkou, co mu máš platit, aby se ti nestalo, že budeš mít dohodiu, že mu máš platit 5000,– a on si nenechal snížit alimety na 2000,– to já jen poučená ze života, vždy přemýšlet, že by tomu ex mohlo rupnout a mohl by se přestat chovat jako charakter, abys to měla neprůstřelné.
@Anonymní píše:
Terinko, super, takhle nějak jsem si to představovala, ale přišlo mi to strašně ideální, ale pokud by to klaplo, bylo by to ku spokojenosti všech. ještě jednou díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
25.11.12 22:31
@Kallkapa píše:
Jistěže i zahradník by musel platit alimenty.. :lol:

neříkám že nemusel :nevim: ale prostě být milionářka, tak bych je po něm nechtěla. přece svoje dítě uživím bohatě i be něj. jeho příspěvek na účtě ani nepoznám a on aspoň nebude živořit, což je to nejmenší, co mu můžu dopřát za to, že mi dal krásný děti. i když jsme se nepohodli a nemůžeme spolu dál žít. no, asi jsem idealista, ale není to poprve co zákony fungují poněkud podivně oproti dobrým mravům.

já bych se prostě propadla hanbou, chtít po něm něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
25.11.12 23:06

Holky, já sice neznám nikoho, kdo musel řešit alimenty, ale nejde to udělat tak, že soud manželovi vyměří určitou částku, kterou on se zaváže platit a s manželkou se dohodnou, že platit nebude? Příjde na to někdo? A ikdyby, pokud by následně exmanželka dosvědčila, že alimenty nepožadovala, co se může stát?

• Citovat
  • Upravit
101840
25.11.12 23:12
@Lilibeth píše:
Holky, já sice neznám nikoho, kdo musel řešit alimenty, ale nejde to udělat tak, že soud manželovi vyměří určitou částku, kterou on se zaváže platit a s manželkou se dohodnou, že platit nebude? Příjde na to někdo? A ikdyby, pokud by následně exmanželka dosvědčila, že alimenty nepožadovala, co se může stát?

No, nepřijde na to nikdo, ale je to velký risk pro manžela, protože se manželka může po x letech splašit a žalovat ho za neplacení vyživeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
25.11.12 23:14

@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?

Pokud je pravdu tak rozumný, jak zakladatelka píše, tak věřím, že v případě, že by po čase potřebovala nutně nějaké peníze pro děti, tak by je dal.

• Citovat
  • Upravit
8566
25.11.12 23:29
@ANEBjája píše:
neříkám že nemusel :nevim: ale prostě být milionářka, tak bych je po něm nechtěla. přece svoje dítě uživím bohatě i be něj. jeho příspěvek na účtě ani nepoznám a on aspoň nebude živořit, což je to nejmenší, co mu můžu dopřát za to, že mi dal krásný děti. i když jsme se nepohodli a nemůžeme spolu dál žít. no, asi jsem idealista, ale není to poprve co zákony fungují poněkud podivně oproti dobrým mravům.já bych se prostě propadla hanbou, chtít po něm něco :nevim:

Ale jo, psala si, že si nemyslíš, že by musel platit.. :) - a na to jsem reagovala ;). Jinak je to od tebe šlechetné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101840
26.11.12 00:00
@Lilibeth píše:
@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?

Protože tohle udělat oficiálně nejde, matka se nemůže vzdát alimentů, jsou dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.11.12 09:38
To nejde, alimenty patří dětem, o tom manželka nerozhoduje, nelze za děti sepsat dohou, že alimenty jako manželka nebude požadovat, to je jak kdybych já sepsala dohodu s manželem, že po něm nebudu požadovat splátku úvěru, ikdyž splátka patří bance, je to stejný právní nesmysl. Alimentů se nejde vzdát, musí být vyměřena, že se nebudou platit a exmanželka to nikde nebude říkat, to je sice fajn, kde není soudce není žalobce, ovšem na to by přistoupil asi nikdo, protože kdž si za tři roky vzpomene a bude je požadovat zpětně, nepomůže chlapovi ani svatá trojice.
@Lilibeth píše:
@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?Pokud je pravdu tak rozumný, jak zakladatelka píše, tak věřím, že v případě, že by po čase potřebovala nutně nějaké peníze pro děti, tak by je dal.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
26.11.12 11:06

Áha, nevěděla jsem, jak to chodí… snad to nebudeme nikdy potřebovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.12 16:23

Ahoj Holky, tady zakladatelka… všem děkuji za rady a názory, snad se mi z toho bude něco hodit.

• Citovat
  • Upravit
3833
24.1.13 22:27

Hoj všem.
Chtěla bych se holky zeptat. Budeme se s chlapem rozvádět. Rozvod dohodou. Ale koukala jsem že na to spolu nesmíme aspoň půl roku žít… Řekněte mi, dokazuje se ten půl rok???
Na všem jsme domluvení, jdeme v dobrém. Ale ten půl rok není nu. Teprve se budu stěhovat s malým pryč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
24.1.13 22:34

Můj brácha to měl taky tak, a v podstatě se stěhoval až, když byli rozvedeni. Na všem se dohodli a nebyl problém. Možná, že jde o sdílení lože.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí