Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Není to pravda, pokud jsi prodala svůj majetek a koupila za něj do sjm nemovistost, stále se ti v případě rozvodu ten tvůj vklad odečítá. neteř dostala od rodičů byt, vdala se, prodali byt za milion, koupili dům za ty peníze, zhodnotili, rozvedli sebarák měl hodnotu milion a půl, on chtěl sedmsetpade, po třech letech soud rouhodl, že prokazatelně milion byl její, k dělení je jen půl milionu.
Jojo, přesně tak, akorát to někdy bývá na dýl…
Aha, tak to jsem netušila, že se to dá prokázat… to je super…uvidíme
@Anonymní píše:
Terinko, super, takhle nějak jsem si to představovala, ale přišlo mi to strašně ideální, ale pokud by to klaplo, bylo by to ku spokojenosti všech. ještě jednou díky
@Kallkapa píše:
Jistěže i zahradník by musel platit alimenty..
neříkám že nemusel
ale prostě být milionářka, tak bych je po něm nechtěla. přece svoje dítě uživím bohatě i be něj. jeho příspěvek na účtě ani nepoznám a on aspoň nebude živořit, což je to nejmenší, co mu můžu dopřát za to, že mi dal krásný děti. i když jsme se nepohodli a nemůžeme spolu dál žít. no, asi jsem idealista, ale není to poprve co zákony fungují poněkud podivně oproti dobrým mravům.
já bych se prostě propadla hanbou, chtít po něm něco ![]()
Holky, já sice neznám nikoho, kdo musel řešit alimenty, ale nejde to udělat tak, že soud manželovi vyměří určitou částku, kterou on se zaváže platit a s manželkou se dohodnou, že platit nebude? Příjde na to někdo? A ikdyby, pokud by následně exmanželka dosvědčila, že alimenty nepožadovala, co se může stát?
@Lilibeth píše:
Holky, já sice neznám nikoho, kdo musel řešit alimenty, ale nejde to udělat tak, že soud manželovi vyměří určitou částku, kterou on se zaváže platit a s manželkou se dohodnou, že platit nebude? Příjde na to někdo? A ikdyby, pokud by následně exmanželka dosvědčila, že alimenty nepožadovala, co se může stát?
No, nepřijde na to nikdo, ale je to velký risk pro manžela, protože se manželka může po x letech splašit a žalovat ho za neplacení vyživeného.
@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?
Pokud je pravdu tak rozumný, jak zakladatelka píše, tak věřím, že v případě, že by po čase potřebovala nutně nějaké peníze pro děti, tak by je dal.
@ANEBjája píše:
neříkám že nemuselale prostě být milionářka, tak bych je po něm nechtěla. přece svoje dítě uživím bohatě i be něj. jeho příspěvek na účtě ani nepoznám a on aspoň nebude živořit, což je to nejmenší, co mu můžu dopřát za to, že mi dal krásný děti. i když jsme se nepohodli a nemůžeme spolu dál žít. no, asi jsem idealista, ale není to poprve co zákony fungují poněkud podivně oproti dobrým mravům.já bych se prostě propadla hanbou, chtít po něm něco
Ale jo, psala si, že si nemyslíš, že by musel platit..
- a na to jsem reagovala
. Jinak je to od tebe šlechetné ![]()
@Lilibeth píše:
@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?
Protože tohle udělat oficiálně nejde, matka se nemůže vzdát alimentů, jsou dítěte.
@Lilibeth píše:
@j.a.n.i1 No a zajít spolu k právníkovi, sepsat mezi sebou dohodu, že ikdyž byly soudně vymezeny alimenty, tak ona je po něm nepožaduje a zpětně požadovat nebude?Pokud je pravdu tak rozumný, jak zakladatelka píše, tak věřím, že v případě, že by po čase potřebovala nutně nějaké peníze pro děti, tak by je dal.
Áha, nevěděla jsem, jak to chodí… snad to nebudeme nikdy potřebovat ![]()
Ahoj Holky, tady zakladatelka… všem děkuji za rady a názory, snad se mi z toho bude něco hodit.
Hoj všem.
Chtěla bych se holky zeptat. Budeme se s chlapem rozvádět. Rozvod dohodou. Ale koukala jsem že na to spolu nesmíme aspoň půl roku žít… Řekněte mi, dokazuje se ten půl rok???
Na všem jsme domluvení, jdeme v dobrém. Ale ten půl rok není nu. Teprve se budu stěhovat s malým pryč ![]()
Můj brácha to měl taky tak, a v podstatě se stěhoval až, když byli rozvedeni. Na všem se dohodli a nebyl problém. Možná, že jde o sdílení lože.
Alisku, tak to je opravdu jen náhoda
Bohužel