Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alimenty nepatří tobě, ale dítěti, nemůžeš se jich vzdát. Ale pokud se dohodnete, otec nebude platit a ty ho udávat, pak je posílat nemusí. Ale vzdát se výživného pro dítě se nelze
Nezdá se mi, že by byly povinné. to kdyby jsi byla dědička hotelovýho impéria a manžel zahradník s minimálním platem, tak by ti musel platit na děti, který by byly v tvé péči? nemyslím. a pokud by někdo protestoval, tak bych se dohodla na alimentech 1kč ![]()
@ANEBjája píše:
Nezdá se mi, že by byly povinné. to kdyby jsi byla dědička hotelovýho impéria a manžel zahradník s minimálním platem, tak by ti musel platit na děti, který by byly v tvé péči? nemyslím. a pokud by někdo protestoval, tak bych se dohodla na alimentech 1kč
Musel, nejde o to jaké má příjmy matka, otec je povinen na výživu dětí přispívat.
@ANEBjája http://www. vasedeti. cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=9746.0 tady si počti, prostě to nejde.
@ANEBjája
tak dohodu o 1kč jako výživném by jistojistě rozporoval OSPOD jako kolizní opatrovník dítěte. Výživné není součástí majetkového vypořádání. A ano i zahradník s minimální mzdou má vyživovací povinnost.
@ANEBjája píše:
Nezdá se mi, že by byly povinné. to kdyby jsi byla dědička hotelovýho impéria a manžel zahradník s minimálním platem, tak by ti musel platit na děti, který by byly v tvé péči? nemyslím. a pokud by někdo protestoval, tak bych se dohodla na alimentech 1kč
Jistěže i zahradník by musel platit alimenty.. ![]()
Zakladatelka:
no toho jsem se obávala… a třeba ta 1 Kč… není to podezřelé, to by jako šlo dohodnout? Pokud bych ho musela vyplatit, tak to je v řádech statisiců a pro mě společně s hypotékou neutáhnutelné… i kdybych mu vyplatila jen 500 000, tak na 10 let je to cca 8000,– měsíčně.. a tolik alimetny asi nebudou.
Holky, ještě se zpetám… podíl z nemovitosti se vyplácí jen z hodnoty po odečtění hypotéky? Slyšela jsem, že co je hrazeno hypotékou, nespadá pod majetkové vyrovnání. ( Snad mi rozumíte, neznám tu právní terminologii).
Stanovit výživné se MUSÍ, záleží pak na vás jak se dohodnete
Nelze, alimenty patří dítěti, nelze se jich zříct a zahrnout je do majetkového vyrovnání, a před samotným rozvodem musí proběhnout soud o svěření dítěte do péče, a součástí je výše alíků, ale můžete se dohodnout třeba na 200,–.
Podle mě to jde vyřešit, tak že se můžete dohodnout na částce sami, on jí ale nebude posílat a ty mu nebudeš dělat problémy. A nebo prostě použiješ peníze co přijdou, jako alimenty na zaplacení hypo.
Kdybys nebyla inko, tak si myslím, že vím kdo si,
ale to je malá pravděpodobnost…svět je velkej…Ať jsi kdo jsi, držím ti palce, aby ste se dobře domluvili a drželo se slovo na obouch stranách, na tom by to mohlo krachnout, tvůj muž nebude chtít přistoupit na to, že bude existovat výměr na alimenty a ty je nebudeš požadovat, ale on bude mít třeba strach, že ho jednou přitlačíš ke zdi…
Příspěvek upraven 25.11.12 v 21:55
@Anonymní píše: Zakladatelka:no toho jsem se obávala… a třeba ta 1 Kč… není to podezřelé, to by jako šlo dohodnout? Pokud bych ho musela vyplatit, tak to je v řádech statisiců a pro mě společně s hypotékou neutáhnutelné… i kdybych mu vyplatila jen 500 000, tak na 10 let je to cca 8000,– měsíčně.. a tolik alimetny asi nebudou.
Alimenty jednu korunu vám neschválí, mělo by to být určité procento z platu, takže pokud nemá manžel výplatu cca 10 kč, tak koruna zřejmě neklapne
. Ale můžete se domluvit na nějaké minimální částce např. 1000 kč, když je to dohodou, tak do toho většinou nešťourají, s tím, že Ti jí nemusí manžel platit a ty jej nezažaluješ. Je to pro něj ale riziko jak blázen a já být na jeho místě tak do toho nikdy nejdu.. ![]()
Příspěvek upraven 25.11.12 v 21:55
A co takhle dohoda že ti bude platit třeba 1500 aby bylo vše dle zákona a v pořádku a zároven dohoda čistě mezi váma že ti je platit nebude
A co takhle dohoda že ti bude platit třeba 1500 aby bylo vše dle zákona a v pořádku a zároven dohoda čistě mezi váma že ti je platit nebude
zakladatelka:
ještě upřesním.. tržní hodnota dnes našeho baráku je cca 3,2 mil, hypotéka je pouze 1,28 mil. Takže do vyrovnání by se počítal jen rozdíl mezi 3,2 a 1,28, tj. cca 2 mil? nebo jak to je? Mnažel souhlasí, že nic nechce, tak jak to co nejlíp ošetřit? v první řadě mi jde o blaho dětí, ale zsa se nechci zachovat jako svině vůči manželovi.
Díky, díky
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale snad v tomto případě pochopíte.
Rozhodla jsem se přistoupit k rozvodu, důvody jsou v tuto chvíli jedno.
Jde mi o to, že jsme letos v lednu zkolaudovali barák, na který máme společnou - malou - hypotéku. Zbytek byl financován z peněz z mého dědictví. Na katastru je barák psán na nás na oba, protože jsme o hypo žádali v době, kdy jsem ještě byla na MD a to bych samozřejmě nedostala.
Manžel souhlasí, že by mi nechal barák, přepsali jsme na mě celou hypotéku, já bych ho nevyplácela z baráku a on by mi neplatil alimenty. Finančně to takhle zvládnu, ale vyplatit bych ho bez dluhů nedokázala. Bohužel prý se musí alimenty platit ze zákona povinně, tak bych se ráda zeptala jestli to tak je i případě dohody, pokud já se jich vzdám dobrovolně.
Předem děkuji za Vaše odpovědi.