Rozvod na rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To záleží na konkrétním bydlení a konkrétních příjmech. Ale je příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, příspěvky na děti apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak alíky na děti a na tebe do dvou let dítěte no otázka je kolik je u vás nájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak ty máš hlavně nárok na alimenty na obě děti a do dvou let mladšího i na sebe, pokud muž slušně vydělává, tak to hodí asi dobrou sumu, k tomu rodicak a pak uvidíš, kolik budeš celkem mít a jaké budeš mít náklady na bydlení apod, podle toho bys pak mohla třeba žádat o příspěvek na bydlení, ale takhle obecně se to říct nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se těžko říká konkrétně takhle dopředu.
Za prvé máš nárok na výživné na sebe ( v podstatě až do konce RD, než půjdeš do práce. U nesezdaných je to do 2 let věku dítěte, u manželky taková lhůta není). Samozřejmě na obě děti. Dále na majetkové vypořádání.
Pokud budeš bydlet sama, tak záleží na tom o jaký byt půjde. Nárok na příspěvek na bydlení záleží na podmínkách, které musíš splnit.
Já jsem se taky rozváděla na RD, ale kvůli různým problémům jsem ještě půl roku po rozvodu bydlela s ex. Odstěhovat se musel on a moc se k tomu neměl. Byt byl mojí rodiny.
A neklesej na mysli. Já jsem se 5 let po rozvodu podruhé vdávala, těhotná ( obojí plánovaně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka @Kriss Tina u manželky není ta hranice 2 let, může to být déle, obvykle dokud dítě nejde do MŠ a žena do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
"@ka2ka @Kriss Tina u manželky není ta hranice 2 let, může to být déle, obvykle dokud dítě nejde do MŠ a žena do práce.
aha díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli manžel vydělává hodně -tzn ze jste spolu snad něco vybudovali? Byt/dům?? Na vše mas nárok na polovinu + výživné na sebe plus na obe děti plus k tomu rodicak …nikdo ti neřekne kolik to dělá, to musíš vedet sama kolik manžel cca vydělává?? Na netu jsou tabulky..určitě ale pokud manžel dost vydělává a musí platit výživné i na tebe, nevidim důvod na tom, aby platit stát (daňoví poplatnici) napr příspěvek na bydlení, jen proto, ze nechceš říkat manželovi?..tomu moc nerozumím..z tvého příspěvku neodhadnem nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vydělává hodně a dostaneš napr. na děti 10 tisíc, 7tobe, 10 rodicak a při vypořádávani majetku polovinu co jste vybudovali (což předpokládám ze ano, když manžel vydělává hodně)..tak určitě s příspěvkem nepočítej..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicknackEK píše:
Pokud vydělává hodně a dostaneš napr. na děti 10 tisíc, 7tobe, 10 rodicak a při vypořádávani majetku polovinu co jste vybudovali (což předpokládám ze ano, když manžel vydělává hodně)..tak určitě s příspěvkem nepočítej..
otázka je co je hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicknackEK píše:
A do té doby? Když odejde, najde si bydlení, ale ještě nebude mít žádný rozsudek v ruce, tedy tyto cifry budou jen mlhavé předpoklady?
Já jsem zadala v životě jen přídavky na děti a to až byl ex odstěhovany a několik měsíců po rozvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Primárně počítej a tím, že o vašem dalším bydlení, finanční situaci, podílu financování potřeb dětí atd se máte domluvit spolu. Až potom stát.
Pokud bys šla bydlet k mamince a ta pracuje, mohla by si obě děti ona odečítat z daní ( resp. pobirat bonus). To manžel už nebude moct, když nebude a dětmi bydlet. Navíc možnost hlídání a pomoci bych taky vzala v potaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde jen o alimenty, ale také o vyživovací povinnost, která je ze zákona.
Mezi manželi platí vzájemná vyživovací povinnost, která zajišťuje právo na stejnou životní úroveň.
Toto platí i po rozpadu manželství. Pokud by tedy hrozilo, že po rozvodu jeden z manželů začne strádat a nebude schopen vlastními silami zajistit své životní potřeby, může být manželovi určena vyživovací povinnost, a to až na dobu tří let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
A do té doby? Když odejde, najde si bydlení, ale ještě nebude mít žádný rozsudek v ruce, tedy tyto cifry budou jen mlhavé předpoklady?
Já jsem zadala v životě jen přídavky na děti a to až byl ex odstěhovany a několik měsíců po rozvodu.
Do te doby, dokud nebudou oficiálně rozvedení má samozřejmě manžel pořad vůči své manželce na RD výživovaci povinnost a manželka nárok na polovinu příjmů..tomu se říká společné jmění
..pokud například odejde z jejich společného bydlení co patří oboum a nebude si chtít říct o peníze..to potom mají platit vsichni ostatní? Soud samozřejmě prvně rozhoduje o dětech a o vyzivnem i pro ni, poté až o majetku, to ale pořad nic nemění na tom, ze jestli vydělává hodně, tak s takovými například 27 tisíci na mesic paní snad s dětmi vyjde i když by měla do doby vypořádaní bydlet v najmu v 1kk někde dal od velkého mesta..nebo ne? Soud muže dat i předběžné opatření:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicknackEK právě, já si to myslím takhle taky. Dokud jsou manželé, tak má právo na stejnou úroveň i na finance. Akorát se musí domluvit. Je vtipné si myslet, že odejde a bude jí to platit stát. Musí ale trochu přemýšlet a neskakat do něčeho o čem vůbec neví jak bude řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, omlouvám se, že musím anonymně.
Potřebuji se zeptat a prosím, neodsuzujte mě - jsem na rodičovské, mám jedno 2leté dítě + druhé 3 měsíce, a rozvádím se.
Manžel vydělává hodně, ale je mi blbé říkat si o peníze. Mám tedy v „žalobě“ větu, že výši alimentů nechávám na posouzení soudu nebo tak něco.
Ale moje zásadní otázka: pokud z určitého důvodu nemohu jít bydlet k mamince, mám v této situaci vůbec nárok (jako na té rodičovské) na nějaký příspěvek na bydlení nebo nějakou podobnou formu pomoci od státu? Nemám s tímhle absolutně zkušenosti, ale ve zkratce je zkrátka moje přání takové, abych někde (samozřejmě klidně VELICE skromně) mohla žít s dětmi sama…než si třeba někoho najdu (což se právě obávám - a myslím, že mám pravdu - že se dvěma dětmi už asi těžko).
Moc vám předem děkuju za vaše zkušenosti nebo tipy…