Ruční brzda na kočárku

519
14.9.18 11:20

my mame, na kocaru TFK. nemohu si vynachválit. oribrzdovani z kopce je k nezaplaceni :mrgreen:
a kdyz se zabrzdi, nic s kocarem nehne, coz se neda srovnat s brzdami vetdiny kocaru, ktere pres brzdu i jedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.9.18 11:26

Na trojkombinaci máme dole - kočárek mi nikdy neujel zabržděný ani o píď ani při stání s kopce a s dítětem. Na sporťáku máme ruční brzdu a nevidím v tom rozdíl :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.9.18 11:51

Máme oboje, taktéž rozdíl nevidím, kočárky stojí bez problému i na spodní brzde. Pribrzdovani z kopce taky nepoužívám, za mne je rucni brzda vlastně úplná zbytecnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.9.18 12:15

Zaměňují se tady dvě věci.
Brzda na zabrždění zastaveného kočárku (viz článek), která je buď dole a ovládá se nohou nebo je nahoře na rukojeti („ruční“). Každý kočárek ji má, buď tu nebo tu.

A pak je ještě jedna brzda, kterou nemají všechny kočárky, a to je brzda jako na kole - páčka s bovdenem, kterou si přibrzďuješ např. při jízdě z kopce nebo na bruslích (pro mě velmi praktické).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
14.9.18 12:18

Ano, presne jak pise Lucie_Sx.
Prvni kocar jsem mela jen s brzdou dole. Brzda na rukojeti mi prisla zbytecna. Jak velmi jsem se mylila, jsem zjistila tehdy, kdyz jsem si poridila sportak s brzdou na rukojeti na pribrzdovani.
A najednou jsem mohla jit i z prudkeho kopce a drzet kocar jednou rukou, aniz bych za nim vlala jako blazen.
Za me take velmi prakticka vecicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
14.9.18 12:26

Já mám jen klasickou brzdu dole, ale u druhého dítěte (jestli bude) budu kupovat sporťák s ruční brzdou (jak na kole). Při výletech, když se jde z kopce, je to k nezaplacení. Člověk musí dávat pozor, aby neuklouzl a ještě brzdit kočárek. S ruční brzdou je to přece jen lehčí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
14.9.18 15:26

Tak já využila hodně používala jsem kočár na bruslení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie