rudé fleky po tělíčku

159
19.12.06 17:52

rudé fleky po tělíčku

Prosím,potřebuju akutní radu.Před chvílí jsme se vrátili z procházky a při převlíkání jsem si všimla, že má naše malá (7měsíců) úplně rudá zádíčka a bříško.Taky se mi zdá, že to trochu hřeje.Malá je zatím vpohodě, veselá, hravá a ani se nedrbe, ale nevím, jak to bude pokračovat.Vypadá to dost hrozivě.Mám trochu podezření - má sklon k alergiím a dnes měla k obědu poprvé špenát ze skleničky od Hippu.Myslíte, že to může být tím?Máme jet na pohotovost nebo stačí zítra zajít k doktorce? Máte s tím někdo zkušenost?Díky za rady.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1293
19.12.06 18:18

Ahojky,
nevím jak to u vás vypadá. Nevadí jí nějaký typ oblečení? (fleece, nebo nějaká umělina?).
Nám se jednou udělaly červené fleky (průměr asi 1 cm) na krčku a v obličejíčku.
Byly to takové červené flíčky, které při pohledu ze strany vypadaly
jako „šupinkovaté“ (taková suchá kůžička), za nějakou dobu jakoby zežloutly, ale pořád tam byly ty šupinky. Pak toho přibývalo, tak jsme šli k dětské lékařce, následně ke kožní, a ta řekla že to je „seborrhoická dermatitida“. Byla to nakonec alergická reakce na dětský Nurofen, protože malá měla předtím rýmu a teplotu, a ten Nurofen jsme souvisle dávali týden.
Dala nám na to kapky a mastičku a do 10 dnů to bylo pryč (a nikdy se nevrátilo, Nurofen už dávám opatrně).
Možná je to u vás alergická reakce na ten špenát, nebo nebyly jste moc oblečený, že by se malá nějak zpotila a přehřála?
Jestli nemá horečku nebo dýchací potíže, tak já bych počkala do rána, jestli to nezmizí, a šla bych k dětské doktorce.
No, a nám se taky červené flíčky dělají poté, co se rozčílíme. Různě, na hrudníčku, na obličejíčku, na krku, na rukou… po chvíli to zmizí. Ale to asi nebude váš případ.
ahojky pitriskove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.12.06 18:20

NO, ale jestli máš strach a nemizí to, tak pro svůj klid můžeš zajet na tu
pohotovost, je to lepší než strachy probdít noc. Asi tak. pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klarinka2110
1.4.10 09:13

rude flicky na zadickach a brisku

Ahoj, nase mala dostala vcera od hippu taky poprve spenat a mame to same, takze neboj, behem dne to zmizi, pokud si nejses jista, za kontolu u doktora nic nedas. mejte se hezky m a k

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure