Antibiotika a kojení ???????

272
18.12.06 11:10

Antibiotika a kojení ???????

Ahojky mamky,opět se na Vás obracím s prosbou o radu.Od minulého týdne mám zánět močového měchýře,v pátek jsem dostala antibiotika,který mohou kojící ženy(plně kojíme) takže jsem si myslela že nebudete problém.Ale malá je od pátku taková nevrlá,hodně plačtivá a v noci se mi budí každou hodinu.Stolici má zelenou a občas trošku do žluta,včera a dnes v ní byl i hlen.Tak nevím co si o tom mám myslet.Horečku nemá,rýmu taky ne.Tak jestli je to reakce na ty antibiotika nebo ještě reakce na 2.dávku očkování (ta proběhla minulý týden ve středu,máme tu šetrnou vakcínu),ale to se mi zdá dlouho po očkování.Mám jít k doktorce nebo to nic není?Poraďte nechci hned letět k doktorce a plašit,třeba to vůbec nic není.Díky všem.

Zuzík + Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
427
18.12.06 11:22

Ahoj! Mám podobnou zkušenost u staršího syna. brala jsem ATB na zánět prsu. MUDr. synovi nakonec předepsalal Hylac. je to sice hrozně kyselé, ale stříkačkou jsem to do něj nějak vpravila a pomohlo mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.12.06 14:06

Ahoj, asi bych jen doktorce zavolala a zeptala se co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
18.12.06 17:35

Za zeptání doktorky nic nedáš, radši bych se jí zeptala. Já atb brala na zánět prsu, ale malýmu nic nebylo. A byla jsem se zeptat ještě zvlášť dětský doktorky, protože sem si chtěla ověřit, že to Matýskovi opravdu neuškodí a ta mi řekla, že atb a kojení se nevylučuje. Já bych dr. přeci jen zavolala aspoň pro klidnou duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
9.2.07 21:03

Ahoj,

já mám bohužel taky podobnou zkušenost s antibiotiky. Prodělala jsem si 2 záněty prsu - s odstupem 6 týdnů. Při tom prvním mi malá dva dny doslova prořvala - nakonec jsem to nevydržela a přikrmila jí Nutrilonem. Od té doby přikrmujeme tak 2 x denně. Druhé antibiotika už jsme „snad“ ustály - malá pořád pije MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
29.7.20 16:18

Obnovují diskuzi

Ahoj, mám doma dvanáctidenního syna a zánět močového měchýře, na který mám bohužel ode dneška antibiotika. Můžou se i při kojení. Myslíte že mám malému nasadit nějaka probiotika, aby se mu nenarušila mikroflóra? Máte zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35693
29.7.20 16:20
@zzuza píše:
Ahoj, mám doma dvanáctidenního syna a zánět močového měchýře, na který mám bohužel ode dneška antibiotika. Můžou se i při kojení. Myslíte že mám malému nasadit nějaka probiotika, aby se mu nenarušila mikroflóra? Máte zkušenost? Díky

A řekla si doktorovi co ti je předepisovat že kojis? Případně si přečti pribalovy leták u léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 17:06

Jako určitě tím nic nezkazíš, ale pokud máš nějaká ATB ala penicilín tak to mimču neublíží. Hlavně ať si v pořádku. Já brala furolin, ale ten se může až když je mimčo starší 3 měsíce, malá byla úplně ok, neměla průjem nic.

• Citovat
  • Upravit
37131
29.7.20 17:32

@zzuza no a co mas za antibiotika? Dr vedel ze kojis, kdyz je předepisoval? Te nikdo nedal instrukce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
29.7.20 18:03

@Kriss Tina ano, mám samozřejmě zkonzultované. Beru Zinnat
Nicméně, tohle je otázka spíše na pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
29.7.20 18:15

Mám Zinnat. Měl by být bezpečný. Jen mě to tak napadlo, protože sama jsem si probiotika pro sebe koupila. Díky, snad to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
25.6.21 21:51

Ahoj holky, sice jsem dotaz pokládal už do jinýu diskuze, ale ráda bych znala váš názor popřípadě zkušenosti..
Od včerejška mám zánět prsa, dr mi napsal atb. Vzala jsem si 3 prášky. Jenže malá je ode dneška opravdu nevrlá. Furt knoura a řve. Od rána ji mám opravdu vkuse na prsu. Mám mezi tím pouze 5-10min pauzy jinak saje pořád. Jestli mi za celý den spala 30min tak je to hodně. Začínám být opravdu hotová a nevím si rady. Může to být reakce na atb? Máte s tím některá takové zkušenosti? Začínám se bát aby jsem neměla slabé mliko. I když mi dr říkala, že krásně nabírame.
Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
25.6.21 22:56

@Loloj1

Já brala antibiotika hned po porodu, na mlíko to nemělo vliv - krásně jsem se rozkojila, mléka bylo dost, dítě pilo.
To, co popisuješ, jsem měla s prvním cca celé první tři měsíce - u nás to byla téměř denní norma. Pomohla karpova metoda, bílý šum.
Nepíšeš, kolik dítěti je. Malá miminka někdy prostě řvou a nemusí to souviset vůbec s ničím nebo taky s čímkoliv. Je potřeba to vydržet, přežít… hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
26.6.21 00:50
@Loloj1 píše:
Ahoj holky, sice jsem dotaz pokládal už do jinýu diskuze, ale ráda bych znala váš názor popřípadě zkušenosti..
Od včerejška mám zánět prsa, dr mi napsal atb. Vzala jsem si 3 prášky. Jenže malá je ode dneška opravdu nevrlá. Furt knoura a řve. Od rána ji mám opravdu vkuse na prsu. Mám mezi tím pouze 5-10min pauzy jinak saje pořád. Jestli mi za celý den spala 30min tak je to hodně. Začínám být opravdu hotová a nevím si rady. Může to být reakce na atb? Máte s tím některá takové zkušenosti? Začínám se bát aby jsem neměla slabé mliko. I když mi dr říkala, že krásně nabírame.
Díky za odpovědi

Mne takto 5mesicni dcera, kdyz jsem mela chripku a horecku 39,8, ktera nesla srazit. Chtela porad sat, ale mela jsem pocit, ze to mleko ji pali. Nebo jestli melo zmenenou chut kvuli te nemoci :nevim: Kazdopadne tehdy jsem zavedla prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.6.21 00:52
@Loloj1 píše:
Díky za odpovědi

Slabe mleko je nesmysl, toho se fakt neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí