Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
moje pulrocni dcerka ma slintave obdobi a dneska uz se ji zacal na brade delat od slintani lisej. Cim ji to mam osetrit, mate nejake rady?? Diky
To je kombinace slin a vetru
Zkus mastny zimni krem nebo vazelinu a pokud mate dudlik kup takovy, pod kterym se nebudou drzet sliny.
L.
Ahojky,
my jsme řešili ten samý problém (asi od roku věku našeho sviště), na doporučení naší paní doktorky jsem mazala Infadolanem a celkem to zabralo. Úplně jsme se lišeje zbavili až spolu s dudlíkem - v 15ti měsících ![]()
efča píše:
Ahojky,
my jsme řešili ten samý problém (asi od roku věku našeho sviště), na doporučení naší paní doktorky jsem mazala Infadolanem a celkem to zabralo. Úplně jsme se lišeje zbavili až spolu s dudlíkem - v 15ti měsících
tak to si me teda nepotesila, pac nas Tonda objevil ruce tak si je neustale sape do zobaku. I v noci, kdyz spi, takze mame vyrazku na obou tvarich… to bude teda krasavec na hooodne dlouhou dobu
![]()
My na to dostaly nějakou mast s lanolinem, asi Linola. Ale v podstatě to vůbec nefungovalo. Začla jsem tedy velice důsledně omývat, tak často, jak to jen jde, vždy po jídle a pak u každé cesty kolem koupelny a jsme z toho venku. Ale chce to trpělivost…
Já na tohle používám Lipobázi (nevím, jestli se dá koupit bez receptu), ale chce to důsledně umývat a promazávat, hlavně před procházkou venku i po ní. Taky mě to štve a to Vítek nemá od 11 měsíců dudlíka ![]()
Ahoj quick,
Kuba mel takovou lisej asi pul roku… zacala na jare a zkoncila na podzim ![]()
mazaly jsme to vsim moznym ( mel to pod spodnim rtem zkoro az na bradu.. ) dokonce jsme byly i na koznim a tam nafasovyly vitaminovou masticku … no nic nezabralo az jednou jsem koupila v lekarne od TEA TREE OIL LIP BALZAM a asi do 2 dnu to mel pryc..
Maty
Ahojky,
Verunka má lišaj na bradičce a mažu obyčejnou modrou Niveou. Musí se však mazat pravidelně, pokud náhodou zapomenu a jdeme ven, navíc v tomhle počasí, tak je to hned zpátky. Chce to fakt trpělivost, navíc Verunka mazání nemá ráda, takže je to vždycky s kraválem
. T.
Nám napsala doktorka ondřejovu mast - dělanouv lékárně 47,–- Kč -, zabrala hned, a pužívám ji i na prdýlku ![]()
My jsme na to dostali mastičku Fungicidin - když jsem začala mazat, bylo to lepší, ale teď už zase ne. Navíc je tam napsáno, že se má mazat max. 10 dní a to už máme teď za sebou. Koukala jsem na netu na dudlík Air MAM - tak ho zkusím sehnat. nedrží se pod ním sliny.
Nemějte mě za blázna,ale díky za lišej!konečně jsme se díky bolavým rtíkům zbavily totální závislosti na dudákovi(malý bude mít za chvíli 3 roky
).a že už jsme vyzkoušeli všelicos.Takže další návod,koupit dudáka bez otvorů a… Své dítě miluji,ale ten dudák a život s ním už mi teď lezl pěkně na nervy.Malýho pusinka bolela,takže jsme dudána nedali a už se ani na něj nezeptal.Nejspíš byl na něj naštvaný.Byli jsme jak v „jiříkově vidění“ (po těch jeho hysterických scénách se zvracením…).Jinak lišej jsme zlikvidovali za pár dní-mazat a mazat.Katty