strácím nervy

1102
18.12.06 16:44

strácím nervy

Milé maminky, už zase začínám strácet nervy.Mému mimískovi je půl roku.V noci se začína budit čím dál častěji.Nejspíš zkouší co vydrží a to papa UM. Ale dnes mě dostal vyjeli jsme s kočárkem na naší každodenní projížďku nejprve řev u oblékání na ten už mě nijak nepřekvapí.Ale pak nastal šílený řev v kočárku.Nedal se ničím utišit.Jen když jsme ho vyndali tak se sklidnil. A to jsem byla nucená ho po 5 měsíci po:,–(it :roll: (než pláč )aby koukal a neřval. A už je to zpět. Asi se z toho zblázním.Ať jedeme kamkoliv do města nebo jen tak u nás řev. Co jsem komu udělala :cry: .Nemá nějakou radu jak ten pobyt venku malému drakovi zpříjemnit?Děkuju už jsem docela zoufalá a to nemluvím o zvaní před spanám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
18.12.06 17:16

A co zuby? Nemuze byt mimoradne protivny kvuli nim? To vis, zuby jsou pro nas univerzalni vinik vseho :D

Ale spis to bude tak, ze maly chyta rozum a zacina si diktovat sve podminky - je na vas, kam ho nechate dojit. Chce to duslednot a trpelivost. Snadne to nebude…

Drzim palce.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
18.12.06 17:53

Ahojky, nám je taky skoro půl roku a s nočním spaním máme taky problém. Malý se poslední noce začíná budit každé 2 hodiny a pak ho nemůžeme třeba i 3 hodiny uspat. Je to dost náročný. Taky si pořád říkám, jestli to tedy nebudou ty zuby. A nebo růstový spurt. Se řevem v kočárku jsme taky bojovali, tak jsem poslední dobou zavedla rituál a nedávám ho do kočárku dřív než si začne mnout očka a začne trošku pobrekávat - to ho rychle obleču a rychle drandit, pak se mi osvědčilo, jezdit někde, kde jsou nějaké hrbolky, aby to pořádně drncalo. Zabere to, malý si pobrukuje a jak kdy někdy do 10-ti někdo do půl hodiny usne.
Přeji pevné nervy, ať to vydržíš, brzy to určitě skončí (taky si to totiž říkám :? ). L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.06 18:22

Asi tě moc neuklidním. My jsme tak do třičtvrtě roku mohli kočárem ven, jen když malej spal :-) nebo jsem věděla, že určitě bude spát. Ale jen tak na procházku to jsem vůbec neznala. Vždycky když jsem viděla koukající a spokojený miminko v kočárku, byla jsem úplně hotová, že je to taky možný :-) a když jsem si přesto troufla a někam vyjela, tak jsem ho třeba tři kilometry zpátky nesla v ruce a druhou táhla kočár. Takže snad jediné : VYDRŽ :-)

• Citovat
  • Upravit
860
18.12.06 19:38

Ahoj Pilcando,
ja te taky neuklidnim, cca v 5 a pul mesicich se mi mala zacala taky budit 6× za noc a pomalu tak pestovat zavislost na dudani prsicka (nemela dudlik). Ale ty pises, ze papka UM, tak to asi neporadim. V kocarku taky rotyka, nechtela tam byt a kdyz uz, tak cucet okolo.
To vstavani nam skoncilo v 13,5 mesicich, kdy jsem stopla kojeni, ta nechut ke kocarku stale trva… :)
Takze, hlavne klid, zadne nervy, ja vim, radi se to dobre a hodne sil!!

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
18.12.06 22:08

Ahojky,
nejprve ti musím napsat, že NIC NETRVÁ VĚČNĚ! Tak neztrácej hlavu, holka. Taky jsem u obou holek zažila nechuť být v kočárku, ale to přešlo, jakmile se naučily sedět a mohly koukat. Někdo to napsal přede mnou. Nejezdit ven, dokud se malému nechce spát. Časem si zvykne na to, že je to prostředek na spaní a pak i na příjemnou podívanou. :D Jinak jsem dávala Kačku hodně na břicho a byl klid, ale teď v zimě se to špatně aplikuje.
A jak psala Lesina, tak to můžou být zuby. Kačenka měla první zub na 5 měsících a taky to pěkně prořvala. Zkus dát Paralen čípky a uvidíš, že se malému uleví. :D
A s tím nočním spaním......... Nesmíš se nechat zdolat a nechat ho párkrát vybrečet, dokud neusne sám. Jinak budeš jako jiné mámy otrokem. Já to Anetku ani nemusela učit, ta chtěla usínat po 6-ti nedělí sama. Ale Kačku jsem to musela naučit. Bylo to drastické, ale zabralo to a můžu se na její usínání spolehnout. Večer jí musím udělat hustou krupicovou kaši do flašky a v noci ještě jednou mléko. Nepsala jsi, jestli už dáváš kaše a příkrmy. Třeba je i hladovej.
Holt mamino, vyber si ze všech těch rad. Třeba jedna zabere, tak držím palečky. :D
 Teri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
18.12.06 22:32

Ahoj,

malé je skoro rok a půl a představa dalšího miminka mě pořád děsí. Moc dobře si pamatuju, jak jsme tři měsíce spaly max. 20 min., malá byla i 8 hod. vkuse vzhůru. Celé dny jsme trávila na rozložené pohovce a čekala až přijde manžel domů, aby se mohla chvíli vyspat nebo najíst. Potom začala najednou ze dne na den spát, sice se mnou v posteli, ale spala i tři hod. v kuse. Následovala refluxové zvracení, takže zase odsun do obýváku. No prostě první půlrok byl děs. Potom se to začalo docela zlepšovat, jen chodila spát třeba v jednu ráno, ale zase vydržela někdy i do deseti. No a teď je to už půl roku celkem paráda. Chodí spát mezi osmou a desátou, vstává mezi sedmou a devátou, žádné vstávání v noci. Většinu noci spí sama v postýlce. Snažila jsem dělat jí režim a rituály a nikdy to nezabrala a po určité době jsem to vzdala. A ono to šlo samo, prostě časem se i děti naučí spát (aspoň většina), také si lépe porozumíte a i kočárkové řvaní vymizí. Já věřím, že to chce jen čas a řádnou dávku trpělivosti.

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.12.06 22:54

Máme stejný problém. Anička se v noci budí každé dvě hodiny. Poslední noc i každou hodinu. V kočárku také nechce být. Musím ji nejprve uspat u otevřeného okna a potom spící uložit do kočárku. Pokud spí teprve krátce nemohu ani jezdit přes nějaké hrbolky, protože by jí to probudilo.
Nemohu s ní teď chodit ani nakupovat, protože venku je chladněji než v obchodech a ona to vždy nějak vycítí. Někdy, když se probudí v kočárku a nezačne hned plakat, tak vezu kočárek po dvou kolech a mluvím na ni. Vydrží to ale jen chvililinku. Chvilinku zabere i ukazování hraček.
Pokud už začíná usínat moc jí pomáhá malinkatý polštářek, který si muchlá.
Navíc teď prožíváme obtížné období, protože se ji snažíme odnaučit usínat v naší náruči. Je totiž už hodně těžká. Samozřejmě je to spojeno s pěkným pláčem, který je velmi vyčepávající pro mě, ale ona vydrží plakat s přestávkami i půl dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.12.06 14:03

Ahoj, nečetla jsem, coti odpověděli ostatní, ale já bych s kočárkem taky neuspěla. Jen v případě, že je hodně unavená, tak dcerka usne. Jinak řev. Takže vytahuju kočárek tak jednouza měsíc, jako že ho vyzkoušíme… Nosím ji na procházky v šátku, to má výhled a když chce, tak usne. Sice už začíná být těžká, ale zatím to jde :D A spokojenost je na všech stranách a kromě toho se navzájem zahříváme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí