Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám prosbu. Mohly byste mi prosím napsat, o kolik cm vyrostlo vaše dítě mezi 18.-36. měsícem? Mám podezření na zpomalený růst u dcery.
18 měsíců - 85 cm
cca 28 měsíců - 89 cm
33 měsíců - 91 cm
Jsme objednané za 3 týdny k lékaři, ale ráda bych znala trošku nějaké srovnání, jsem z toho nesvá…
Manžel má 191 cm a já 167-168 cm. Díky ![]()
Zkusila bych na netu pohledat vývojovou nebo růstovou křivku
.
@Lucie008 Tu jsem hledala - spadla z cca 70. percentilu na cca 10. ![]()
Dcera měla v 18 mesicich 83 cm, ve 3 letech 100, ted v 5 ma 114 cm. Jinak ja mam 175, manzel 177 cm. At je vse v poradku
.
Každé dítě roste jinak, některé rovnoměrněji a některé má výrazná období vytáhlosti a plnosti. Koukla jsem schválně do očkováků a všechny moje děti měly v roce 75 - 76 cm a ve třech letech 91 - 92 cm, posunuly se sice na nějaký 10. percentil, ale jsou úplně v pořádku a s růstem žádný problém nemají. Pokud se vaší lékařce nebude něco zdát, pošle vás na endokrinologii.
Zkus se podívat tady, pokud chceš nějaké podrobné informace, je to sice starší dotaz do poradny, ale je tam zajímavý odkaz na stránky: https://www.emimino.cz/…e-a-tabulka/
Naše malá měla v roce a půl 85cm a ještě teda nemá tři to až v květnu, ale ve dvou a půl měla 99cm. takže předpokládám, že v těch třech to bude nějak kolem metru - 103,104cm…
Moje dcera v 18 měsících 78cm, ve 26 měsících 87,5cm, ve třech letech 94,5cm a teď v pěti letech 106cm. Jinak táta je obr, já mám jen 163cm.
Dcera mela v 18 mes 82,5cm, ve trech letech 91cm- po prvnim roce zacala byt drobounja a zustava ji to (6let). Na vysetreni jsme byli (nezdala se primarce v nemocnici, kde jsme byli s jinym problemem), vse v poradku.
Syn 18mes 86cm, ve trech 96cm. Mame proste mensi deti, nemaji byt po kom obri ![]()
@Linduš91 Dceři je 31 měsíců a má 93cm. A také mi přijde, že dlouho moc nevyrostla, ale takový propad jako ta Tvoje určitě nemá. Jak jste rostli vy s manželem? Existuje něco jako familiární zpomalení nebo urychlení růstu, prostě i ten růst je daný geneticky. Já byla ještě v 7. třídě nejmenší ze třídy (malá a drobná jsem byla celé dětství), vyrostla jsem později, mám 170cm. Můj brácha, bratranec a sestřenice totéž. A všichni jsou nyní vysocí. Předpokládám, že lékař vás objedná na endokrinologii a tam určitě dotaz na růst Tebe a manžela padne. Pokud někdo z vás dvou také vyrostl později tak to může být tím, pokud jste oba rostli normálně, nebo rychleji, tak by to byl důvod k pátrání po příčině pomalejšího růstu.
@Linduš91 píše:
Ahoj, mám prosbu. Mohly byste mi prosím napsat, o kolik cm vyrostlo vaše dítě mezi 18.-36. měsícem? Mám podezření na zpomalený růst u dcery.
18 měsíců - 85 cm
cca 28 měsíců - 89 cm
33 měsíců - 91 cm
Jsme objednané za 3 týdny k lékaři, ale ráda bych znala trošku nějaké srovnání, jsem z toho nesvá…
Manžel má 191 cm a já 167-168 cm. Díky
proč z pomalený růst? náš malej je jak ustřelený kecky.. je mu téměř 3,5 roku a teprve nedávno překročil 98 cm
nešil.. naše dr to vůbec neřeší.. u staršího bylo větší halo, ve 3 letech měl hodně přes 100 cm, tam jsme chodili na testy..v necelých 12 má 170 cm, do mne mu chybí 5 cm, noha 43, lahůdka ![]()
V 18ti měsících obě dcery 87cm, ve 3 letech jedna 103cm, druhá 101cm. Taky mi ten propad přijde dost, jestli jste přestali kojit, bála bych se nějaké potravinové záležitosti ![]()
18 měsíců 84 cm, ve třech letech rovných 100 cm. Já 173, otec tak 176. V pěti měla 113 cm a teď v šesti najednou 123 cm.