Růst posledních stoliček

204
15.5.20 08:23

Růst posledních stoliček

Hezký den. Malý bude mít teď v květnu 18 měsíců. Myslíte, že mu můžou už růst poslední stoličky? Opět přestal jíst, víc pije, pořád má něco v puse, je ukňouraný. Radovala jsem se, že krásně už 14 dní jedl dokonce i sám lzickou, to se nám prorezali 4 zuby najednou. A teď do něj dostat opět jídlo je na metál. Doufala jsem, že aspoň tak měsíc nebo dva budeme mít pokoj. Máte někdo taky zkušenost, že by zacaly posledni zoubky takhle brzo? Do pusy si sáhnout nenecha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
15.5.20 08:39

U nás tohle vždy byli buď zuby a nebo angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.20 08:43
@Oliverka28 píše:
U nás tohle vždy byli buď zuby a nebo angína.

No trvá to už cca od úterý, tak by se nemoc asi projevila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.5.20 08:51

Jo stoličky umí potrápit, moje dcerka je, co se jídla týče, jako kombajn, zfutruje vše co dostane na talíř, ale v období kdy se hýbou poslední stoličky tak do ní dostanu leda tak křížaly a mléko. Ale tím že jinak jí velmi dobře, tak tyhle výpadky nemusím řešit. Většinou to trvá tak 3-10 dní. Kamarádky syn, obecně nejedlík, skončil kvůli růstu stoliček několikrát na kapačkách, nemohli do něj dostat ani vodu a to ani v podobě sladké limonády, prostě odmítl cokoli dát do pusy. Pamatuju, jak mi tu chudák brečela, že je špatná máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.20 08:56
@kolka01 píše:
Hezký den. Malý bude mít teď v květnu 18 měsíců. Myslíte, že mu můžou už růst poslední stoličky? Opět přestal jíst, víc pije, pořád má něco v puse, je ukňouraný. Radovala jsem se, že krásně už 14 dní jedl dokonce i sám lzickou, to se nám prorezali 4 zuby najednou. A teď do něj dostat opět jídlo je na metál. Doufala jsem, že aspoň tak měsíc nebo dva budeme mít pokoj. Máte někdo taky zkušenost, že by zacaly posledni zoubky takhle brzo? Do pusy si sáhnout nenecha

Ty mu nečistíš zuby? Já bych se mrkla každopádně, přijde mi to brzy a může to být i nějaký jiný problém v puse (zkažený zub, zánět, zmiňovaná angína, afty…). Mým dětem začaly růst pětky až někdy ve 4 letech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.20 09:04
@unuděná píše:
Ty mu nečistíš zuby? Já bych se mrkla každopádně, přijde mi to brzy a může to být i nějaký jiný problém v puse (zkažený zub, zánět, zmiňovaná angína, afty…). Mým dětem začaly růst pětky až někdy ve 4 letech..

Zuby mu samozřejmě čistím, co si o mně myslíte? Ale je to jako psovi, já se tam prostě až dozadu nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
15.5.20 09:05

Ahoj, dceři je teď 22 měsíců a rostou ji špičáky.
Nejí skoro nic a hodně slintá a to vždycky, když ji rostou zuby, takže za mě ANO zuby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.20 09:19
@kolka01 píše:
Zuby mu samozřejmě čistím, co si o mně myslíte? Ale je to jako psovi, já se tam prostě až dozadu nedostanu

Jen se ptám :nevim: Vím, že dětem to není příjemné, ale pokud se kartáčkem dostaneš na zadní stranu čtyřek, pak se tam přece dá i podívat. Nebo na prevenci u zubaře zrcátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.20 09:26

@unuděná na prevenci jdeme až v září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
15.5.20 09:51

Jako klidne rust muzou.. proc by ne :think: :think: nasi 25 mesicni se ted konecne prorizla prvni ( jedna spicka) a teda je to utrpeni uz cca 3 mesice! Je to tank co zbasti vse- ale u tyhle sni max. bramborovou kasi. Jinak v roce a pul si taky nenechala moc tu pusinu osahavat a koukat do ni- radim trenovat to kazdy vecer - nam se to vyplatilo- kazdy vecer si necha poradne vycistit i zadni zuby, necha me do pusy sahnout a ukaze :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sushenkaaa
15.5.20 10:11

My máme 16m a horní pětky už máme venku. Ale krom nich jen jedničky a dvojky :)

• Citovat
  • Upravit
6650
15.5.20 10:22

@unuděná Tak ve 4 letech mi to přijde už dost pozdě, synovi se poslední mléčná stolička vyklubala chvíli před třetími narozeninami. Dceři je 22 měsíců a všechny 4 pětky se tlačí, zatím tam má na dásních jenom boule, takže počítám že do čtvrt roku se objeví první proříznuté části. Neteři je 5, skoro 6 a nedávno jí vypadl první zub. Asi každému ty zuby rostou jinak rychle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.20 12:20

@Heivka
Kdyby aspoň to mlíko. Ale teď mi snědl půlku z oběda, ale zase od rana si párkrát kousl do chleba a do kolacku. Nic víc nechtěl jen pít. Taky od rána už vypil skoro půl litru.
A z toho, že skončíme v nemocnici na kapacitách mám taky strach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.20 12:29

@Heivka ted jsem se zamyslela, a ja asi mluvila o sestkach :lol: ty nam rostly takhle po tom 4.roce. Jinak obema mym detem vypadly prvni mlecne zuby jeste pred patymi narozeninami, jsme fyzicky ve vetsine veci napred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.8.22 22:43

Ahoj holky, dotaz. Synovi 2,5 roku roste poslední stolicka. Začala se klubat před měsícem a pořad není venku. Když mu čistím zoubky je vidět pod dásní ale když prijedu přes dasne tak prorezana není. Ostatní zuby se mu takhle dlouho neklubaly. Měla jste to některá taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí