Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, nasi male bude zitra 8 mesicu, jeste nema zadny zoubek, ale dr. rikala, ze to vypada, ze kazdou chvili vylezou…ted jsem zjistila, ze ma teplotu 38. A cca 2 dny ma ridsi stolici…jinak nema vubec zadny priznaky nemoci. Myslite, ze to muze byt k zoubkum? I kdyz zatim zadny nevylezl? Diky za rady
Ano k zoubkům to klidně být může, nebo to může být začátek nemoci.
Přesně ty samé příznaky má syn, když mu rostou zoubky. Horečku klidně kolem 39 a průjem. Takže to můžou být zoubky, obzvlášť, pokud ji nic jiného není. ![]()
Může být
malej to taky myslím měl u těch prvních a pak najednou cinkla lžička
Můžou to bát zoubky, ale může to být i šestá nemoc, máme to teďka my a jsem zvědavá, jestli se synáček osype nebo vyleze zoubek ![]()
Doktorka to o dceři říkala taky, ale dceři je 11 měsíců a zuby stále žádné. Horečku měla před pár dny, ale vyklubala se z toho rýma, co chytla od nás. Dneska kadila už 4× a poslintala si dvě trička, jak šmejdí rukou na jednom místě v puse. Tak asi už se zuby hlásí.
Synovec mel takoveto priznaky ca pul roku a to jim doktorka neustale rikala, ze uz ten zoubek bude venku a ono nic. Takze maly se trapil fakt pul roku. Zato nas maly uz ma dva zuby a zadne teploty, prujmy nic…pro me to bylo prekvapko, protoze jsem cekala ze k tomu nejake neprijemnosti budou a maly mel prubeh uplne na pohodu, proste jeden den kouknu do papuly a tam na me cuci zub. Uvidime az mu polezou dalsi zoubky ![]()
Holky diky je to nase prvni tak jsem ze vseho nejista
My byly navic dnes na 8 mesicni prohlidce a to bylo vse ok…az najednou ted vecer…tak snad to bude jen zoubek…
Zrovna to taky řešíme. Malej měl dva dny průjem, a už třetí den řve, řve a řve. Je to šílený. Sliny mu z pusinky tečou proudem a všechno zuřivě kouše. Snad se brzo vyklubou..
Nam se pres noc, ktera teda byla silena, vyklubal a uz je citit
tak ted jsem zvedava jak dlouho to plactive obdobi bude trvat…dnes je zatim hodna, asi nabira sily na noc ![]()
Holky poraďte prosím. Malá má 3 měsíce a 12 dní. Už delší dobu sliní, ale nevím jestli je to tím jak objevila ruce a rve je do pusy nebo zoubkami. Dneska si tak půl hoďky ráno vklidu ležel na hrací dece a pak začala být neklidná, tak jsem jí vzala k sobě, párkrát si cucla, když jsem ji položila, začal řev. Tak jsem ji uklidnila a dala do houpačky aby usla ale řvala a řvala. Nepomohlo vzít jí k sobě, nepomohlo ji nechat „vyřvat“, dostala ještě větší amok. Jediné co pomáhalo nosit ji sem a tam po místnosti. Pak už byla tak vyčerpaná že najednou zavřela oči a usla. Tak jsem ji pustila uspávač a uložila aby se vyspinkala. Na tvářičce se jí vyrazili pupínky ale nevím jestli to nemá od těch slin i když jí pečlivě otírám a prso mi občas bojkotuje ale to může být tím že zrovna nemá hlad. Třeba za půl hoďky si už vezme. Tak já nevím. Že by se tak brzo klubali zoubky?
Já mám totiž jinak zlaté dítě. Plakala jen když jí trápili prdíky, případně z přetažení nebo přespání je nevrlá jinak je zlatá. Tak jsem z toho vedle ![]()
@Evika87 Eviko, je to dost možné. Zoubky jsou trápení. Pokud nemá jiné viditelné problém nebo prdíky, nic jiného mě nenapadá.
Zoubky to klidně být můžou. Dcera je měla po třetím měsíci. Taky jsem se divila, že tak brzo ![]()
A nevíte jak dlouho trvá než se vyklubá? Já se asi zblázním. Už nevím jestli pláče bolestí nebo nevyspáním.. ![]()