Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prostě to bude navždy tvůj malej bráška
Ne, kluci údajně rostou do 21 let, tak má ještě šanci se vytáhnout.
Mám kamaráda, který nejvíc vyrostl mezi 18-19
Udělalo to skoro 20cm
Kluci nejvíc rostou v devitce a prváku na střední. Pak už jen pár cenťáků.
Můj táta byl malý vytáhl se až mezi 16/17 lety, jeho prarodiče oba 150. Vypadalo to, že bude prcek, ale má 187, tak bych ještě neztrácela naději.
Můj brácha vyrostl v 19ti bezmála o 15cm, na necele 2m…Takže ještě může klidně vyrůst.
Ve svém věku má ještě par let na to aby vyrostl
Rodiče jsou takový ten průměr a jestli nemá vyloženě po kom geny k výšce, tak na dva metry to úplně nevidím, ale minimálně 10cm - 15cm bych rekla je ještě reálná šance. A kdyby ne, tak se svět taky nezboří, určitě to dozene v jiných směrech.
Můj táta nemá ani 170, brácha něco lehce přes a ani u jednoho to nijak nevadí ![]()
Dobrý den,
).
mám bratra 16 let, vzhledově vypadá spíš tak na 14/15 let a má 162 cm. Vždycky byl, co se týká vzrůstu trochu menší něž ostatní děti a také velmi hubený. Zdravotně měl nějaké problémy když se narodil, ale jinak je zdravý, podle doktorky v pořádku, aktivně sportuje a jí i celkem zdravě. Trochu nás v rodině trápí, že oproti vrstevníkům vlastně neroste, ani pubertální vývoj se zatím zrovna nerozběhl, třeba zatím vůbec nemutuje (ale je pravda, že nějaké pubertální znaky už pár měsíců má
Co se týče našich genů, tak já jeho sestra 19 let mám 180 cm, ale rostla jsem vlastně až doteď (přestala jsem v lednu 2021), mens jsem taky dostala později ve 14 letech (takže teoreticky jsem byla taky trochu pomalejší, to se týkalo i růstu, největší skok v 15/16 letech do té doby jsem byla malá), máma 164 cm - táta 181, naši prarodiče z jedné strany oba přes 180 a z druhé průměrná výška. Z tátovy strany máme i strejdy 2 metry.
Zajímaly by mě Vaše názory/zkušenosti, jak jste to měli vy s dětmi/bratry, jestli jste měli třeba podobný případ. Já vím, že bratr má ještě čas
a osobně si myslím, že vyroste holt později, akorát se trochu bojíme (nebo hlavně maminka
), aby nakonec nebyl malý (i přesto by jsme ho měli samozřejmě rádi
).
Děkuji za odpovědi/názory!