Růst zubů

9578
25.7.12 21:12

Růst zubů

Ahoj, chtěla bych poradit, co vám u vašich miminek pomohlo při růstu zubů? Něco jsem načetla a ráda bych nové zkušenosti s homeopatiky (čípky + chamomilla). V jakém dávkování a kdy dávat? Malému je necelých 6M, už cca 14dní hůř jí, poslední 2dny je hodně protivný, večer brečí, odpoledne nemůže zabrat, když už usnul, za chvíli byl vzhůru a brek. Stále slintá a cpe si něco do pusy-což dělá dlouho a je mi jasné, že to je i k věku. Koupila jsem Calgel-pomohl vždy na chvilku a včera a dnes jsem mu večer dala trošku Nurofenu a za chvilku byl klidný a usnul. Čím jiným mu mohu od bolesti ulevit, abych nemusela používat chemii? Je i něco ještě jiného než homeo? Jak rychle a jak u mimča homeo pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
25.7.12 21:13

U nás teda sahám po lécích jen při horečce, při ní je taky hodně podrážděný. jinak homeopatický čípek Viburcol u nás nezabral. zabírá to prostě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
25.7.12 21:22

Dávám ibalgin baby sirup a u nás to pomáha, poloviční davka mu stačí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 21:26

Mame to uplne stejne, nechce jist, pit, v noci rve jak tur a budi se ted snad 20×:( byva i jednu ci dve hodiny v noci vzhuru a nemuze zabrat:( uz jsem zoufala. Celej den je protivna, a uspavani ve dne je horor. Jsem dostipana, poskrabana:(
Trva to 14 dni. Fakt zoubky boli i tak dlouho? Kdyz se ji kouknu do pusinky, nic nevidim:( ani jeden zub. Mame 7 mesicu a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.12 21:28
@Janichka píše:
Mame to uplne stejne, nechce jist, pit, v noci rve jak tur a budi se ted snad 20×:( byva i jednu ci dve hodiny v noci vzhuru a nemuze zabrat:( uz jsem zoufala. Celej den je protivna, a uspavani ve dne je horor. Jsem dostipana, poskrabana:(
Trva to 14 dni. Fakt zoubky boli i tak dlouho? Kdyz se ji kouknu do pusinky, nic nevidim:( ani jeden zub. Mame 7 mesicu a pul.

rostou na etapy :roll: prostě povylezou a zase nic. nejhorší to bylo než se prořežou, to právě měl i horečku a to spodní zuby byly v klidu, jen buzení, trochu srajda a nebyl ve svý kůži, ale horní jedničky, to teda byl masakr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 21:30

@Saroya me se zda ze spis lezou ty horni :think: ale jeste se nic neprorizlo :nevim: ma i teploty cca 37,7 kazdy den :,( uz nevim co s ni. Je mi ji lito :( ani moc nechce pit a jist. Tak mam strach aby mela dost tekutin. To se urcite vyklube vsechno naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.12 21:35

Jani, možná bych i zavolala pediatrovi, pokud má teploty několik dní za sebou (a je to po odečtu) tak mi to přijde teda dost, aby vyloučil něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
25.7.12 21:45
@Janichka píše:
Trva to 14 dni. Fakt zoubky boli i tak dlouho? Kdyz se ji kouknu do pusinky, nic nevidim:( ani jeden zub. Mame 7 mesicu a pul.

Mám úplně stejně starou dceru a stejné problémy, s tím rozdílem, že jeden už máme vylezlý a druhý se klube. Jídlo vzala na milost až dneska, ale ty noce :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
25.7.12 21:47
@Saroya píše:
rostou na etapy :roll: prostě povylezou a zase nic. nejhorší to bylo než se prořežou, to právě měl i horečku a to spodní zuby byly v klidu, jen buzení, trochu srajda a nebyl ve svý kůži, ale horní jedničky, to teda byl masakr :zed:

Ježííííš nestraš :zed: Už teď mi to přijde strašný, a to se klubou teprv ty spodní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
25.7.12 21:47

Nam se ted taky prorezavaji jednicky nahore, teda zatim vidim pod dasni jednu, ale dasne ma tak zdurele, ze mi ho je taky strasne lito, mazu mu to Mundisalem, ale nekdy v noci taky narika, oci zavrene, jak by spal a nejde to, tak mu dam trochu Panadolu Baby a je klid, taky je tam napsany, ze to pomaha pri bolestech pri prorezavani zoubku..Kazdemu pomaha neco jineho a nekomu treba vubec nic, musi se to vydrzet a v noci je to nejhorsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
25.7.12 21:51

Máme to podobně. Taky nejí vstává je protivná… HOmeopatka nám poradila chamomila 9ch na bolest dát před spaním a pak když se budí každých 15 min dokud to nepřestane. V případě, že to dítě spíš stresuje, tak použávat 15ch. Používala jsem to i u prvního a celkem to funguje. Nurofen ani jiné libůstky dávám když jde do tuhýho. Zatím vystačíme s tímhle a Calgelem, kterej sice zabere jen na chvilku, ale většinou stihne usnout nebo tak. Tak hodně štěstí, ať je to brzy za námi :palec: Btw Jani moje malá je narozená stejně jako tvoje ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
25.7.12 21:54

No, já taky dala jen poloviční dávku, ale nemůžu mu to přece dávat 14dní vkuse, ne? Nebo kolik dní to za sebou dáváte? Přes den to byl mazec, ale nějak to zvládam, ale v noci chci, aby si odpočinul když přes den skoro nespí a při tom oči furt mudlá a ne a ne zabrat. Večer brečel snad hodinu v kuse, jen co jsem mu dala Nufofen, tak za cca 30min. klidně usnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
25.7.12 21:59

Tak mi mame 9 měsicu a už 8 zoubku.je to docela zažitek. u nas plati zabavit aby neměl čas si uvědomit, že mu něco roste.jen ten prujem mi vadi.Ma ho skoro 14dni. Navic nevim jestli ze zubu nebo z domacich přesnidavek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 22:11

Holky, ja uz fakt padam na hubu od 19 hod co spi se vzbudila uz 8 krat a pokazde ji musim vzit a uklidnit protoze ma hysterak:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
25.7.12 22:13
@Janichka píše:
Holky, ja uz fakt padam na hubu od 19 hod co spi se vzbudila uz 8 krat a pokazde ji musim vzit a uklidnit protoze ma hysterak:(

Naše usínala kolem 8, ale od té doby byla vzhůru snad 6× a pokaždé s pláčem. :zed: Vzala jsem si ji k nám do postele, ať k ní nemusím pořád vstávat, ale brečí i u prsa a není k utišení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí