Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem, chtěla bych se jen zeptat, jestli je možné, že s růstem zubů souvisí i nechutenství. Naší Kačce se dere dost zubů najednou, má nateklé dásně a nějak málo jí. Třeba večer už nechce jíst skoro nic. Dáváme jim večeři v postýlce, hustší mléko do flašky a vypije mi po dlouhém přemlouvání třeba 40ml. Je fakt, že hlady se v noci nebudí. Přes den toho taky moc nesní. Je možné, že to souvísí s těmi zuby? Nebo je to normální v tomto věku? Dřív jedla pěkně. Díky za názory.
Ahoj,
já mám 10 měsíčního chlapečka a taky se nám prořezávalo několik zubů najednou a jí daleko míň, k obědu nesní ani půl skleničky, i večer když ho kojím, tak mu stačí daleko míň, já to přikládám k zoubkům, zatím jich máme 8.
Kačka má prosím jen dva a ty se jí prořezaly minulý týden.
No tak snad to bude tím, nerada bych ji nějak trápila hlady, ale násilím to do ní cpát taky nebudu.
Já si myslím, že oni by nám hlady neumřeli, nenutím ho, když nechce tak už mu prostě víc nedávám. K snídani mi většinou snědl celý jogurt a teď jen něco přes půlku, sice jsme hodně hubený, ale nutit ho nebudu.
Ahoj, možný to je, máme to taky za sebou. Nenutila jsem ho, zkoušela jsem mu teda nabízet pro něho nejlépe poživatelnou stravu, což byla přesnídávka a pokud možno trochu vychlazená, ta mu dělala dobře na ty dásně. No a když nechtěl jíst jinak, tak jsem si říkala, že špatně nevypadá a hlady mi neumře. Ale nutila jsem ho pít. Vylezli zoubky a chuť k jídlu se vrátila.
Tak přeji brzké vyklubání zoubků!!
Tak jsem ráda, že jsem sem zabrousila. Právě řeším podobnou situaci…
Díky za příspěvky