Ruština - samouk, lze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych doporučila Ruština nejen pro samouky - LEDa.cz
Je tam i napsaná azbuka a česky jak se to čte a jedeš i podle CD. A prostě pořád opakovat, abys byla schopna číst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla ruštinu na výšce a bez poslechu bych to sama nedala. Ta výslovnost je opravdu někde úplně jinde. Hodně zpěvavý jazyk a přízvuk na překvapujících hláskách. Azbuka v pohodě. Spíš se v „samoučnictví“ obávám té zvukové stránky. Už jenom krásně vyslovené písať, co by nám znělo jako slovanům, že je to psát, že. A ono je to čůrat. A psát je pisáť.
A takových pěkných věcí se najde.
A úplně nádherný je ten vtip, kdy ve škole v ruštině zkouší učitel žáka a ptá se, jak se řekne rusky kladivo.
Kládivo.
Nět!
Kladívo.
Nět!
Kladivó.
Nět! Molotok!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paní ruštinářka uklidňovala své studenty před maturitou tímto: Zmaturujete určitě, když zmaturoval i takový co řekl? student: Já bydláju v paněljáku. Prof: Ánó? Stud: Ánó.
![]()
(Ja živu v ponělovom domě. Da. - teda doufám, že to mám dobře
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc všem ![]()
Tak já si seženu tu učebnici a zkusím to. Nejsem na jazyky úplně tupá, tak snad to dám, aspoň ty základy
A pak zkusím sehnat někoho, kdo aspoň trochu rusky umí, abych mohla kdyžtak konzultovat a snad i sem tam konverzovat. Ale to už dóst předbíhám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tahle holčina má hodně dobrou výslovnost, řekla bych… http://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac píše:
Paní ruštinářka uklidňovala své studenty před maturitou tímto: Zmaturujete určitě, když zmaturoval i takový co řekl? student: Já bydláju v paněljáku. Prof: Ánó? Stud: Ánó.![]()
(Ja živu v ponělovom domě. Da. - teda doufám, že to mám dobře)
Tak panělják mě rozsekal.
Já jsem z ruštiny maturovala. Měli jsme i otázku - Popis bytu. Profesorka se zeptala spolužáka:
Róman što u vas na ókně? ( čekala jak ji povypráví o závěsech a záclonách)
A Roman naprosto bezelstně odpověděl : Káktus.
Na to profesorka zareagovala:
Da. Káktus? A što iščo?
A on na to : Uže ničevo.
I tak se dalo odmaturovat
.
Přeji hodně úspěchů při učení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac píše:
Vyzkoušej aukro.cz já tam koupila knihu o 150 levněji!
Tam už jsem koukala - na prodej jeden klíč a pak učebnice s klíčem ale bez cédéček. Radši chci komplet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Machalka píše:
Tam už jsem koukala - na prodej jeden klíč a pak učebnice s klíčem ale bez cédéček. Radši chci komplet
Mám ji i s cédéčkama a fakt to stojí za to. Je tam spousta poslechových cvičení nebo celé úvodní texty k jednotlivým lekcím… Ta učebnice se fakt povedla. Doporučuju nešetřit a koupit komplet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petr Malinkovič
Žilinska 1309
708 00 ostrava
605166480
pitrismalin@seznam.cz
Tento pán mi prodával polštinu a nabízel i jiné knihy. Velice ochotný. Možná má ruštinu jen ji nemá vystavenou, zkus zavolat jestli má, ať hodí na aukro. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac píše:
Paní ruštinářka uklidňovala své studenty před maturitou tímto: Zmaturujete určitě, když zmaturoval i takový co řekl? student: Já bydláju v paněljáku. Prof: Ánó? Stud: Ánó.![]()
(Ja živu v ponělovom domě. Da. - teda doufám, že to mám dobře)
Ja živů v páněľnom dómě v obšežítiji. (Bydlím v paneláku na sídlišti.) Ale jinak dobrý…
A taky známe „mupy mup“, že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Machalka A když budeš potřebovat konzultovat mluvnici nebo výslovnost, napiš SZ… Bydlím kousek za nádražím v Maloměřicích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac Mohla bys mi napsat jeho nick na aukro? Abych ho oslovila přímo přes aukro ![]()
@Jura007 díky za nabídku, až budu mít co konzultovat, tak se ozvu
Já zas bydlím kousek od nádraží v Židenicích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Machalka myslim že přezdivka byla pitrismalin. Bylo to už dávno a dlouho jsem to hledala v mailech. Když tam mu napiš mail jestli něco má, tak ať to hodí na aukro, že to koupíš.
Já bych udělala takto. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dovolením oživuji diskuzi.
Jak Vám jde učení ruštiny?
Já se do toho zrovna pouštím. Mé dvouleté dítě začíná rusky mluvit tak mám starch abych jí rozuměla
![]()
Mám dotaz pro znalé. Chtěla bych hlavně začít mluvit. Mám možnost mluvit s rodilou mluvčí, tak mě napadlo, jestli není nějaká možnost někde najít výslovnost slovíček, abych nemusela luštit tu azbuku. Něco jako bývá v angličtině v těch hranatých závorkách? Abych se naučila třeba pozdravy a nějaké základní věty od kterých se odpíchnu. ![]()
- Citovat
- Upravit