Ruština - samouk, lze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
25.7.13 14:28
@rokris píše:
Dobrý, krásný den všem! :kytka:
Rozhodla jsem se oprášit své znalosti ruštiny a napadlo mě, že bych se třeba časem pokusila o státnici.
Nemohu si ale dovolit platit rozličné kurzy - takže samouk. Myslíte si, že pokud bych si po nějaké době svědomitého samostudia zaplatila přípravný kurz, mohla bych zkoušku zvládnout?
Podotýkám, že nejsem úplný začátečník. Azbuku znám, ruský text přečtu a volně přeložím. Mluvenému slovu celkem rozumím. Zajímaly by mne vaše názory, zda se touto cestou mohu ke státnici dopracovat, nebo je to nereálné. Mockrát děkuji za reakce a mějte se hezky. :mavam:

Při určité sumě úsilí se ke státnici dopracuješ, to je bez debat. Jen bych doporučil najít si kontakt s rodilým mluvčím, který žije někde poblíž tebe. Už tady v diskusi padlo, že ani ruská fonetika se nedá ošidit.
Pokud budeš chtít něco zkonzultovat, klidně napiš. (A myslím, že ochotných v tomto diskusních tématu bude i víc…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.7.13 14:37

@Jura007 Díky za pomocnou ruku. :kytka: :) Je fakt, že na konverzaci budu teprve někoho hledat.

• Citovat
  • Upravit
18305
25.7.13 14:39

@rokris No myslím, že v našem okolí to nebude problém. Koneckonců i na emiminu existuje ruskojazyčné téma „Pojďme se seznámit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.7.13 14:48

@Jura007 Fakt? Nemůžu to najít.

• Citovat
  • Upravit
9887
25.7.13 15:02

@rokris Já taky ne, a to jsem to měla booklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.7.13 15:05
@Viking píše:
@rokris Já taky ne, a to jsem to měla booklý.

Je to smazaný. :(

• Citovat
  • Upravit
rokris
22.8.13 18:29

Jak jde samostudium?

Zdravím všechny. :kytka:
Přicházím vyzvědět, jak se daří jazykovým samoukům. :) Musím říct, že u mě dobrý. Já jsem z ruštiny maturovala, takže i když už rozhodně nejsem žádná„ranní rosa“ základy se uchovaly. To teď pomáhá. No, chce to vydržet. Všem držím moc palce. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3030
22.8.13 19:16

Celkem dost cestujeme a musím říct, že po angličtině je nyní ruština dost v kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
22.8.13 20:22

Já se taky pořád odhodlávám, že bych se naučila aspoň nějaký základ. Jsem totální začátečník, tak nevím nevím, jestli se to fakt dá, jako samouk :-( Takže budu ráda, když se ozve někdo, kdo to jako samouk dal - ale opravdu začátečník ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
1.10.13 09:41

Zdravím vsechny,
potrebovala bych doporucit nekoho na individualni vyuku na Praze 9,8.
Zacinam se ucit, a rodily/a mluvci by nebyl/a k zahozeni.
Doporucte prosim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.10.13 12:29

Rodilý mluvčí nejsem, ale v případě zájmu tě dokážu dotáhnout na úroveň vyšší, než je dnešní maturita z ruštiny. Záleží na tom, jaké jsou tvoje představy.
Nedělá mně problém dojíždět z Brněnska do Prahy. Nejsem pedagog, ale strojař.
Večer budeš mít podrobnosti v SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
1.10.13 15:44

@Jura007 ok vecer kouknu, diky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.10.13 17:10

A pro každý případ zkus googlit; nějaká kulturní organizace, zastřešená ruskou ambasádou, nabízí základní kurzy ruštiny pro Čechy, samozřejmě že ne bezplatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.12.14 10:33

Ruska vyslovnost - prosim o pomoc

Ahoj, :mavam:
zacala jsem se ucit rusky. Nejprve jsem se naucila azbuku. Ted procvicuji cteni ruskych textu. Pracuji s videi na YouTubu a stale narazim na stejny problem. Rustina neni az tak foneticka, jak jsem si prve myslela. Nejvetsi potize mi delaji slova obsahujici pismeno „O“, ktere se v mnoha pripadech cte jako „A“, jako napriklad ve slove хорошо nebo молоко. Snazila jsem se neco o vyslovnosti najit na internetu, ale nebyla jsem uspesna. Muze mi prosim nekdo poradit, kde se daji sehnat nejaka pravidla pro vyslovnost ruskych slov, specialne pro to zatracene „O“ menici se v „A“. Predem velice dekuji za kazdou pomoc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.12.14 10:42

@Lucie 007 tak tos me dobre zaskocila, musim tezce premyslet, zda nejake pravidlo existuje nebo se to da jen odposlechnout. Mozna poradi nekdo, kdo studoval rustinu jako cizi jazyk, protoze podle me deti s tim vyrostou a cizinci odposlechnou a tak zaziji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze