Růstová retardace v 13tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5327
26.2.21 14:02

@Hlaholice ja to brat nebudu. Docetla jsem se, ze max do 34tt kvuli porodu. Tak aby nebyl naky maler, kdyby v porodnici rozhodnuli, ze musi ven. Uz tak mam malo desticek a hrozi transfuze, tak at se neco nestane. Budu se modlit, ze to bude dobry a vydrzime co nejdele. U tebe bylo nakonec vse v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.2.21 14:16
@Míša213 píše:
@Hlaholice ja to brat nebudu. Docetla jsem se, ze max do 34tt kvuli porodu. Tak aby nebyl naky maler, kdyby v porodnici rozhodnuli, ze musi ven. Uz tak mam malo desticek a hrozi transfuze, tak at se neco nestane. Budu se modlit, ze to bude dobry a vydrzime co nejdele. U tebe bylo nakonec vse v poradku?

Jo, u druhého bylo nakonec vše v pořádku, rodila jsem ve 39. týdnu, holka měla přes 3 kg. První jsem rodila kvůli preeklampsii a neprospivani ve 37. týdnů, tu preeklampsii jsem ale měla delší dobu, ležela jsem v nemocnici a čekala jsem co bude. Rodila jsem teda císařem, protože připravenost porodnich cest nula nula nic. Syn byl malý, ale jinak byl a je úplně v pořádku. A v rámci naší rodiny je to obřík. U syna jsem také žádné léky nebrala, protože se u nás tohle vyšetření v rámci screeningu běžně nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
26.2.21 14:36

@Míša213 neber ho, je pozdě a teď by to mohlo s případným porodem ve 34tt - 35tt spíš nadělat paseku. Navíc, důležité jsou ty průtoky, pokud jsou dobré, mimi by to mělo zvládnout. 100 - 150mg aspirinu se nasazuje od 2. trimestru (14-16tt) při pozitivním screeningu nebo rizikové anamnéze a vysazuje se ve 34tt. Dávka je neškodná pro plod a napomáhá správnému nebo lepšímu růstu placenty. Mně ho nenasadili a výsledek byl tragický. Nyní ho mám nasazen preventivně i přes negativní screening a jsem za to ráda, jedna zbytečná smrt stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 06:52

@Ahojky12 ahoj mohu se zeptat jak jsi dopadla? Mám stejný hodnoty

• Citovat
  • Upravit
32
18.1.22 18:28
@Anonymní píše:
@Ahojky12 ahoj mohu se zeptat jak jsi dopadla? Mám stejný hodnoty

Ahoj, celé tehotenstvi mě strasili, že roste na 3, pak 7 percentilu atd.. A nakonec se narodila 41+5 s 3060g, takže jsem byla celé těhotenství zbytečně ve stresu🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.22 19:20

@Ahojky12 tak to gratuluji doufám ze budu mít také vše v pořádku tedy.. jinak já měla růstovou retardaci 1:74 na prvotrimestriálním screaningu

• Citovat
  • Upravit
13.4.22 21:38

Ahojte, tiež mi vyšlo riziko pri prvom screeningu 1:80 rastovej retardacie, kvôli nižšiemu Pappa hormónu 0,4 mom. Beriem od 13 týždňa aspirin, robili mi aj integrovany screening. Som v 27 týždni, zatiaľ všetko v poriadku, kontrolujú mi aj prietoky. Aj tak sa každú poradňu bojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
13.4.22 22:17

Měla jsem riziko preeklampsie před 34. týdnem 1:14 a riziko růstové retardace před 37. týdnem >1:4. Doktor mi už od toho screening ve 14.tt předepsal Anopyrin, který jsem poctivě brala. Bohužel to nepomohlo a ve 22.tt se synovi zastavilo srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí