Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jinak prospívá hezky, porodní váha byla 3740g a 53cm, při propuštění z porodnice měl 3460g a minuly týden kontrola 4065g a 59cm
Ja mela problem na zacatku, kdyz se maly narodil. Taky jsem „kojila“ zhruba 40minut. Vzdy chvilku u prsa sal a pak delal takove cavyky jak pisete. Nakonec jsem sla k laktacni poradkyni. To co mi rekla mi pak zacalo davat smysl… je jedno jak dlouho je miminko u prsa. Dulezite je kolik toho vypije. Samozrejme nemame rentge.oci, jedine jak to pozname je spokojenost miminka. Malemu jsem davala prso vzdy, kdy si „rekl“. Kdyz mi zacal u prsa delat takove cavyky, dala jsem mu druhe prso a klidne se pak vratila zpátky znovu k druhemu prsu. Takze moje kojeni bylo treba leve, prave, leve, prave prso. Taky jsme davali a stale davame prikrm pres cevku. Vypije cca 60ml za cely den. U prsa jsem ho nechavala po doby nez ho pustil sam a nebo trochu odtahla a on spal. Poradkyne i dr rikala, pokud je maly takto spokojeny at v tom klidne pokracuju. Diky tomu je maly spokojeny, v noci se budi cca co 3 hodky na jidlo a pres den je taky uzasny.
Malemu ma 5 tydnu.
Kazdopadne se muze jednat o rustovy spurt.. deti jsou neklidne a vic plactive. Kdyz maly vic place a vzteka se, tak mu nabizim prso, mazlim se snim, hustam. Mam ho u sebe kdykoliv citim, ze me chce mit u sebe.
Na uklid se vykaslete. Neporadek doma neutece. Zkuste poprosit manzela, rodinu, pratele zda vam maleho treba na hodinku nepovozi v kocarku, at se trochu prospite. Hlavne nezoufejte, miminko je kazdy den jine a vyviji se. Bude dobre ![]()
Tohle by bylo dobre, aby videla dobra (!!) laktacni, umi pomoct.
Muzes zkusit jeste tzv. prirozenou polohu, tj. lezis v polosedu, dite brichem na tvem brise, nohy k noham, koji se v zaklonu bradou zabireny do prsa.
V teto poloze se nakoji i deti, kterym se jinak z ruznych duvodu blbe saje.
Jo a jestli dokrmujes, bacha na flasku. Jestli ji davas uz 14 dni, klidne muze byt protivny proste proto, ze chce uz tu flasku. Pije se mu z toho lip.
Je dobry to odbourat co nejdriv, driv nez se mleko prestane tvorit do zasoby, protoze to bude sani jeste pracnejsi a to uz ti to prso odmitne uplne.
Ahoj, vím ze těch dotazu je tu spousta ale nedá mi to zeptat se na naši konkrétní situaci. Malému zítra bude měsíc a od příchodu domu z porodnice mi přijde ze nedělám nic jiného než ze kojim.
v noci nespí skoro vůbec, až teď poslední 2dny ho beru k nám do postele jelikož už jsem zoufalá, tak nějak spí ale tím stylem ze se celou noc vzteka u kojení takže je to opravdu šílené spaní. Přes den taky moc nespí, maximálně v kočárku nebo v autě.
Velká náhoda je když usne a spi třeba 2hodiny doma v kolébce..
Hrozny vztekloun.
jsem už fakt marná 
Nejsem schopna odhadnout kolik toho z prsa vypije ale ze začátku jsem kojila klidně 40min teď už je to asi 2 týdny tak ze se furt vzteká, pije z jednoho prsu 5min a pak ho poušti a zase hledá prso ale jakoby to ožužlané nechtěl když mu ho nabízím nebo co a když už se znova přísaje tak proste vztek a furt ho pouští, takže dame druhé u toho taky je cca 5 min a začne to znova od začátku.. takže jsem před 2 týdny nasadila dokrm a když u kojení neusne a vzteka se ze proste ještě jist chce sle prso poušti, tak mu udělám těch 30ml (nejvíc vypil 50ml asi 2×)
Dokrm mu dávám fakt minimálně ale problém je v tom ze i po tom dokrmu za hodinu - hodinu a pul chce zase to prso, už mám trosku pocit ze chce jen prso žužlat a ne jist ale je to vyčerpávající, doma nejsem schopna nic udělat
Můžete mi někdo říct co to muže být? Dr nám k tomu nic neřekla, tváři se ze je to proste normální.