Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@luciasek1111 píše:
Takže vy jste měli spurt i při umělým mlíku, jo? A já myslela, že to u nekojených dětí moc nehrozí, že je to dostatečně zasytí.
nevím jestli je to spurt ale fakt papáme hodně, máme ve dvou měsících 6kg a 58cm, kamarádky chlapeček to jí v půl roce, takže mi máme doma malou nenapapanou příšerku ![]()
@rusovlaska.e tak to je fakt mazec no a jakou měl porodní váhu? ![]()
@luciasek1111 píše:úplně průměrnou 3300g andílek náš
@rusovlaska.e tak to je fakt mazec no a jakou měl porodní váhu?
Včera už to zase vypadalo tak nadějně, že už to skončí, ale od odpoledne zas to samý no, už to není tak strašný, ale pořád to tam je, no dnes jdeme k doktorce na 6týdenní prohlídku, tak jsem zvědavá, jak se za ty 3 týdny vytáhl a kolik bude vážit
čekám, jak bude probíhat dnešek ohledně spurtu, ještě spinká ![]()
U nás probíhal 3 týdenní a trval 10 dní, ve 3m jsem si nevšimla a 6 ještě nemáme, tak uvidím ![]()
Tak my máme 4 týdny a od toho 3. týdne fakt jede, už je to cca 12 dnů a pořád se cpe, vzteká se semtam u jídla, hází sebou, přes den dopoledne prakticky nespí vůbec a zabere až někdy odpo, no a v noci je to občas na palici o nervy, člověk by s tím kolikrát už sekl
doufám, že se to upraví už co nejdřív a najede na tu svoji dobu 3 hodinky spaní, pak kojení, přebalování atd. kojíme třeba i hodinu a za půl hodiny někdy chce znova, ale přitomm přibírá moc hezky, takže mlíka bude dost ![]()
Tak doufám že to budete mít brzy za sebou, u nás to bylo ve 4 týdnu a trvalo to 4dny…Snad nebude hůř, prcek měl v 6týdnech 53cm takže zatím moc neroste ![]()
@omandra
Moje dcerka měla spurt první 3měsíce snad v kuse. I mi asi 4týdny nepřibírala, ale ani nehubla, tak to dětská neřešila, překonaly jsme to a kojila jsem dál. Vydrž
když mě dlouhé kojení štvalo, četla jsem si u toho ![]()
@Háta_x já si nějakou dobu taky četla, ale přestalo mě to bavit a hlavně nikdy nevím, jak tu knížku či časák chytit, když se pořád ještě učím u kojení správně držet malýho, aby to bylo aspon trošku pohodlný a snesitelný a malej mi neurval prso
teď jsme najeli na jiný režim, kojila jsem v posteli, ale tam mi to nějak nešlo a navíc bych řekla, že malýmu se kolikrát ani po najezení nechtělo v posteli spát, takže holt vstanu, jdu do obýváku, pustím k tomu telku a jedem, ted během svátků to jde, i ve tři ráno tam celkem něco dávají, ale neumím si to představit po svátcích, to si tam snad budu pouštět Přátelé ke kojení
spíš mě děsí to, že malej téměř celej den nespí a zabere třeba v pět v sedm večer, musí být šíelně utahanej a nic, pak je teda už i docela protivnej, t ak si neumím představit, že to tak bude mít třeba celou dobu, co ho chci kojit
dnes třeba spal za celej den půl hodiny a zabral až ted v sedm večer, takže ted jakžtakž spinká.. Ale jak říkám, v pátek bude mít měsíc a má od porodnice skoro kilo nahoře, takže přibírá hezky ![]()
@omandra Ahojky, nezoufej a snaž se to ještě chvilku vydržet, pak se kdyžtak poraď s Dr. Měli jsme to úplně stejně. Úplně se vidím a chápu, jak Ti je… U nás když už to trvalo měsíc, i když krásně přibíral Dr. naznala, že je prostě hladovej, tak přidávám ještě UM a je krásnej klid, spinká i přes den, takže opravdu super. Hlavně tím měsíčním vyčerpáním, kdy chtěl furt jíst a nechtěl spinkat, nestíhala jsem ani jíst, natož odpočívat, jsem trošku o mlíčko přišla, tak hlavně ať nejlépe někdo pomůže, ať tyhle 2 nejdůležitější věci zvládáš a překonáte to a bude OK. Kdyby Ti ho někdo vzal ven, aby ses v klidu najedla a odpočinula si, tak to bude super, já na to bohužel byla sama a to byla velká chyba, ale nešlo to jinak… Dá se třeba i chvilku přikrmit a pak až se srovná, tak od toho zase upustit, hlavní je, abyste oba byli ve fyzické i psychické pohodě. Držím pěstičky. ![]()
Dobrý den sice už to máte 3 roky za sebou, ale já mám teď 3 týdení miminko a asi máme růstový spurt.Jak jste to vydržela?
Měla jste taky pocit, že vám pořád řve hlady? Malá je taky neustále u prsu a já mám pocit, že ji tam nic neteče prsa mám úplně měkké a nevím co mám dělat na podporu mléka. Chceme kojit piju meltu, kojicí čaje. Hlavně večer je to vyčerpavající to dokáže řvát i hodinu pokud ji ovšem nenosím nebo nemám u prsu u toho spokojeně usne a stejnak si jen cucne potáhne tak 5× a pak to má jak cumlík. přejde to a bude zase krásně spinkat?
Reagovala jsem na jednu paní a nějak se nezadařilo, ale budu ráda za rady děkuji
Ahoj dnes je mé dceři 6 týdnů a je už asi 3 den hrozně neklidná, za celý den naspí max 8 hodin a to po kouskách. U jídla je taky neklidná, jsme na umělé výživě. Když už usne tak jí to strašně dlouho trvá a za chvíli je zase vzhůru a má hlad. Na váze přibývá dobře, nevím co to může být. Předtím bylo 5 dnů kdy spinkala přes den a i pěkně v noci a před tím byly zase 4 dny kdy taky nespala, kroutila se byla neklidná a teď se to opakuje. Může to být spurt? může ho mít po druhé?
@Miiiiisa píše:
Ahoj dnes je mé dceři 6 týdnů a je už asi 3 den hrozně neklidná, za celý den naspí max 8 hodin a to po kouskách. U jídla je taky neklidná, jsme na umělé výživě. Když už usne tak jí to strašně dlouho trvá a za chvíli je zase vzhůru a má hlad. Na váze přibývá dobře, nevím co to může být. Předtím bylo 5 dnů kdy spinkala přes den a i pěkně v noci a před tím byly zase 4 dny kdy taky nespala, kroutila se byla neklidná a teď se to opakuje. Může to být spurt? může ho mít po druhé?
Ahojky,
podle toho co píšeš může být příčin asi víc, každopádně to spurt být nemusí, režim dětí se mění každou chvilku, takže nemusí přes den spát pořád stejně. Jestli ji uklidní to, když se nají a pak už je v pohodě, tak ji tím utěš a máš to no, každopádně se kdyžtak poraď s Dr. až půjdete na prohlídku, ona mimčo uvidí a sama nazná co a jak, takhle se těžko radí. Možná ji bolí i bříško, nemá nějaké problémy s nadýmáním, stolicí apod.? Mohlo by ji trápit i tohle. Jinak spurtů dle knížek může být víc a myslím si, že u každého mimča je to fakt jiné. No snad jsem trošku poradila nebo utěšila. Přejeme ať to brzy přejde a malá je zas v pohodě. ![]()
Dobry den, asi se nyni potykame take s rustovym spurtem… Malá se budi v noci úplne jinak, než bylo bezne. 12.10.- bude mit 4 mesice) rekla bych ze uz to trva tak 2-3tydny…
Někdy jsem z toho už na nervy, občas v noci, kdy se někdy budi hodinu po kojeni…
za nedlouho jdeme na kontrolu, tak uvidim, zda pribrala… vztekani u kojeni a čarovani ručičkama ( otom ani radeji nemluvim
) jen doufam, ze to brzy přejde…)