Růstový spurt - jak dlouho?

24016
23.2.10 23:17

růstový spurt- jak dlouho?

Druhá a poslední dnešní otázka :-D
Jak dlouho trvá než přejde růstový spurt? Už se s tím potýkáme docela dlouho a přestávám být trpělivá :oops: Je to síla, co malý vyvádí u kojení…

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
23.2.10 23:35

Ahoj, píšou, že ve 3 a v 6 týdnu a ve 3 a 6 měsíci a že trvá cca týden. U nás byl asi nejhorší ten v těch třech týdnech ten trval cca 8 dní. Ten v 6 týdnech asi 5 dní a ten ve 3 měsících 4 dny. Ale u každého miminka to může být jiné. Jinak u kojení malý vyvádí když je přetažený chce se mu spinkat, ale má hlad. A tak s tím bojuje mlátí sebou a řve trošičku se napije a pak usne a vzbudí za nějakou dobu a baští dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
24.2.10 09:23

My ho měli nejhorší v těch třech týdnech. Trvá to asi týden a je to očistec.Přeju pevné nervy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
24.2.10 09:38

Tak my ho máme právě teď, trvá to druhý den a asi jsem málo trpělivá, protože sotva koukám a jsem trochu na nervy…

Kami- tak jsme tě dohnali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
24.2.10 09:55

Růstový spurt prý trvá týden. Mě začal vyvádět u kojení ve 2,5 měsících a vyvádí s přestávkama do teď (5 měsíců). měsíc jsem se nervila, byla jsem na prášky, chtěla jsem s kojením seknout, rozmražovala mlíka z mrazáku (myslela jsem, že to je tím, že není mlíko - po kojení jsem nic neodstříkala. mlíko bylo ale neteklo podle pánovo představ dost rychle. po dokrmech to bylo ještě horší, protože na to čekal). Pak jsem zjistila, že přibírá dost i přes ty scény u kojení. Od té doby je mi to fuk, ať se třeba staví na hlavu. Musela jsem si zvyknout, kojím v leže, abych ho měla líp pod kontrolou (držím jen hlavu), zbytek těla se zmítá, kope, háže rukama… Kojení na veřejnosti nemyslitelné…

• Citovat
  • Upravit
neczuz
24.2.10 09:56

edit: vložilo se to 2×

• Citovat
  • Upravit
720
24.2.10 10:27

ahoj, my měli spurtík až ve 4 měsíci a myslím že to snad trvalo celý měsíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
24.2.10 22:14
heleena píše:
ahoj, my měli spurtík až ve 4 měsíci a myslím že to snad trvalo celý měsíc :roll:

Jejda, tak tohle prosím neeee!!! To nevydržím! :oops:

Díky za reakce, některé mně nepotěšily :-(

U nás to přetažením není, to řve jinak :roll: Tohle je vážně jen při jídle, když už toho mám dost a uklidním ho, je úplně OK, chechá se a normálně funguje…

Betty, to je mi líto, že se Lukášek musí opičit po tom našem raubířovi :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
25.2.10 11:00

Štěpa mi takhle začal zlobit při kojení v přibližně stejném měsíci. U pravého prsu tu ještě šlo, ale u levého to byl horor. Docela dlouho jsem kojila z jednoho a druhé odstříkávala. Nakonec jsem zjitila, že mu prostě nevyhovuje kojení v sedě (nemyslím si, že bych kojila špatně, první byl v sedě kojený do roka a půl, ale štěpán to prostě nemá rád). Takže kojíme v leže a jen v nouzovkách v sedu a jen z „oblíbenějšího“ prsu. Od té doby je to v pohodě.

Jinak spurt nám trval vždy tak týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciasek1111
29.10.12 19:55

Nekonečný růstový spurt?

Ahoj maminy, vím, že je toho všude spoustu, ale mám potřebu prokonzultovat přímo můj problém, protože na ten jsem nikde nenarazila. :? Od 3 týdnů nás provází růstový spurt, klasika, pořád by jedl, přes den moc nespí, pořád se budí, chce jíst, pak ho trápí bříško, vyprázdní se a cyklus se opakuje, aspoň že ty noci jsou normální. :) No ale co nás trápí, že už to trvá třetí týden… :nevim: Nevím, jestli je to možné, nebo jdeme z jednoho spurtu do druhého, ale je to už fakt náročný. Přemýšlím, jestli mu třeba moje mlíko nestačí, že ho tolik nezasytí, nebo jestli si nezvykl na režim při růstovém spurtu a neprovozuje si ho vesele dál… Budu ráda za každou Vaši podporu, radu a tak. Jinak k doktorce za chvilku jdeme do poradny, ale není nad to to probrat s Vámi. Díky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9378
29.10.12 20:15

Nám růstový spurt taky trval skoro měsíc, sice až ve třetím měsíci, ale stálo to za to :-) takže já být tebou ještě vydržela, pokud ti malý prospívá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
30.10.12 06:45

Tak to píšeš o nás :) jime UM kazde 3-4 130ml přes den a v noci po 5hodinach 150ml a papame tak od 5tydne včera jsme byli na prohlídce a malej je kluk jak buk :hug: :) jinak přes den spaní taky moc neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciasek1111
30.10.12 09:34

Prospívá, ale aby se nevytáhl až kdo ví kam, docela jede… :-) Zítra jdeme k doktorce, tak uvidíme kolik nám zváží, ale myslím si, že to problém nebude, už je docela těžkej. :-) Ještě jsem zapomněla zmínit, že se narodil o 3 týdny dřív, měl 2600 gramů, tak jestli třeba proto ten první spurt hned nedohání, co se dá. I když už to dohnal 14 dní po narození. Ale třeba má jinou představu. :-) Už mi přijde, že mě vysává z mlíka, aby ještě něco zbylo na potom. :-) No doufám, že ty další spurtíky už nás buď nezasáhnou, nebo jen lehce, stačí jak si „užíváme“ tenhle. Handulinko a potom měsíci vše ustalo a bylo to zas jak dřív nebo si pocítila nějakou změnu?

• Citovat
  • Upravit
112
30.10.12 16:06
@rusovlaska.e píše:
Tak to píšeš o nás :) jime UM kazde 3-4 130ml přes den a v noci po 5hodinach 150ml a papame tak od 5tydne včera jsme byli na prohlídce a malej je kluk jak buk :hug: :) jinak přes den spaní taky moc neda.

Takže vy jste měli spurt i při umělým mlíku, jo? A já myslela, že to u nekojených dětí moc nehrozí, že je to dostatečně zasytí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
30.10.12 16:18
@luciasek1111 píše:
Takže vy jste měli spurt i při umělým mlíku, jo? A já myslela, že to u nekojených dětí moc nehrozí, že je to dostatečně zasytí. :)

nevím jestli je to spurt ale fakt papáme hodně, máme ve dvou měsících 6kg a 58cm, kamarádky chlapeček to jí v půl roce, takže mi máme doma malou nenapapanou příšerku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí