Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučuji hlídat váhu. Já mám nenažrané miminko, krmim každou hodinu ale na váze přibírá. Před a po kojení zkus zvážit, tak zjistíš kolik přibližně vypije mléka ![]()
@Anonymní píše:
@Dany.dee váhu mám, vážím cca dvakrát, třikrát za týden a pribira
To je super, tak bych to asi tolik neřešila. Pokud přibírá není důvod se stresovat. Doktorka mi řekla že jednou za čas prckovi mléko nestačí tím jak roste a mléko se musí dotvořit. U nás to vždy trvalo max 4 dny. taky jsem měla zánět v prsu, a mléko se během měsíce srovnalo ![]()
@Dany.dee ze začátku moc nepribral, proto mi taky MUDr řekla, vazte před a po.. Ale sundavat mu plenku, budit ho.. Nechala jsem to a vážila každý den ráno, či večer a nějaké deko měl navíc.. Proto teď neváží před a po.. Přijde mi, že papa celkem dost, dávám ho k prsu, jak vyžaduje, takže skoro pořád 🙈 😄. Je, tak doufám, že se to u nás taky srovná, holku jsem už v tomto věku dávala umělé, ptz jsem jela, jak mi v porodnici řekli.. Kpjte každé tři hodiny.. Teď to neřeším
Tak to mám stejně, staršího jsem kojila max 6 týdnů a pak jsem přešla na UM protože jsem prý měla málo mléka a bylo to tak pro něj lepší. Teď jsem teda spíš jak dojná kráva a mám ho u prsu každou hodinu ale kojíme už skoro 4 měsíce
budu držet palce ať se to co nejdříve srovná a ať kojíte co nejdéle ☺️️ no a pokud kojit nebudete vždyť se nic neděje ☺️️ hlavně se kvůli tomu nestresujte ☺️️
@Anonymní píše:
Mám měsíční miminko, dneska je to celkem náročné, nemám úplně dostatek mléka, ale přikládám co to dá.. Ještě jsem před 14dny prodělala zánět prsu.. Takže mléko v jenom prsu ubylo a už to nějak nejde zpět, beru vitamíny na podporu laktace.. Dneska ani moc nespí a budí se skoro co půl hodinu max hodinu s pláčem.. A občas i hledá prso.. Může to být růstový spurt nebo má hlad a na nemám dostatek mléka? Produranyxh plenek má dost.. Děkuji 😇
Vubec nemusis mit nedostatek mleka. Spis je to uplne v pohode, kdyz ma pocurane pleny a pribira.
Vydrz, srovna se to.
Kdybys potrebovala uklidnit, pozvi si dobrou laktacni poradkyni, at vas zkoukne.
Taky mám měsíční miminko a jsem na tom úplně stejně. Dneska pořád u prsu. Do včerejška vydržel 3-4 hodiny. Snad se to brzy srovná. Naštěstí se u prsa nevzteká. Ale usíná a pak se budí s pláčem a hned hledá. Když mu dám dudlík, tak se zlobí. Pevné nervy! To zvládneme. ![]()
Holky, málo mléka je mýtus! Pokud navíc přibírá a má počůrané pleny, určitě ho má dost. Každé miminko má ale jiné potřeby. Mléko se tvoří podle poptávky, pokud teď má období, že chce být u prsu často a vypije málo, logicky se “málo” i vytvoří. Prostě ho měj u prsu klidně pořád, vždyť je mu teprve měsíc, dost pravděpodobně nemá hlad, chce být s maminkou. Ony prsa taky nejsou zdaaaaaaaleka jen o jídle, kór pro tak malá miminka. A u dítěte je skoro vše jen období, ono se to zase změní ![]()
Takže mléka máš zajisté dost, hlavně neblbni s příkrmy, koj na požádání a vydrž, srovná se to. Hlavně si toho drobečka u prsa užívej! ❤️️
@Lucie_Sx laktační jsem tu měla a říkala, že moc toho nevypije.. Že to mlíčko teče hrozně pomalu.. Tak se pak nedivím, ze je třeba hodinu na prsu či má často hlad 🙄.
@Suelinda na prsu ho mám pořád ptz poslouchat, jak pláče. Příkrmy zatím dávat nechci, uvidíme, co a jak nám za týden řekne MUDr, ale určitě to v plánu nemám
.
@Dany.dee nestresuji, jen mám doma ještě 22 měsíční holku a je teď taková.. Smutná, odstrcena, tak si ji chci taky věnovat co nejvíce..
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx laktační jsem tu měla a říkala, že moc toho nevypije.. Že to mlíčko teče hrozně pomalu.. Tak se pak nedivím, ze je třeba hodinu na prsu či má často hlad 🙄.@Suelinda na prsu ho mám pořád ptz poslouchat, jak pláče. Příkrmy zatím dávat nechci, uvidíme, co a jak nám za týden řekne MUDr, ale určitě to v plánu nemám.
Tece pomalu…?
Zvlastni.
Zkus jeste tzv. prirozenou polohu na kojeni, ty v polosedu a mimino brichem na tobe, zaklonenou hlavu. Ma takto lip postavenou celist k sani.
A dceri rekni, ze je to hrozna otrava, taky te to vubec nebavi, ale ze to ted musite vydrzet, nez trosku poporoste. At ma pocit, ze jste v tom spolecne.
@Anonymní píše:
@Dany.dee nestresuji, jen mám doma ještě 22 měsíční holku a je teď taková.. Smutná, odstrcena, tak si ji chci taky věnovat co nejvíce..
Vím jak se asi cítí, mám syna 28 měsíců a taky bráchu ze začátku špatně přijal, každý den dám mladšího aspoň na hodinku tátovi a věnuji se jen staršímu
postupem času zjistíte kdy mimčo spinká a můžete být s dcerou
taky mi chvíli trvalo než jsem to nějak skloubila ![]()
@Dany.dee je mi ji líto, ptz si chce hrát, byla zvyklá, že jsem byla jen s ní a teď bohužel na ni nemam tolik času 😔. Když malej spí, snažím se věnovat holce, ale taky to úplně nejde, malej se teď pořád budí, buď má hlad, nebo prdiky.. Takže jestli ho uspim a spí tak půl hodky max hodinu teď, jsem ráda že něco udělám zase doma.. Snad se to srovná, co jsem byla v porodnici nehne se odemne.. Když jde tatínek koupat, pořád říká máma.. Tak ji musím i uspavat, ptz jinak pláče.. Doufám, že SR to brzy srovná 🙏. A malej už taky bude den ode dne lepší a nebude vyžadovat tolik mě 🙈 i když.. Ono to tak rychle uteče a budou si už spolu hrát 🙈 :smiling_face_with3_hearts:. Jinak malá pořád říká jeho jméno a kouká do postýlky, tak snad ho přijala, i když ze začátku si mylsela6, že je to miminko na hraní 🙈 😄.
Neboj srovná se to. Malej toho taky moc nenaspí, celé dopoledne je vzhůru ale nepláče, leží na dece a chce pozornost, to se mi docela hodí protože můžu do hraní zapojit i staršího. Teď se mi dokonce stalo, že starší bez prcka nechtěl jít ani nakoupit. Ukazoval na něj ať ho dám do vajíčka a vezmu ho sebou 😂 😂 ale první dny po návratu z porodnice mu vadilo když jsem ho měla na ruce, stále ukazoval na postýlku a opakoval ať ho dám hajat 😂 je to celkem záhul když jsem s nimi sama doma ale určitě je to lepší než první měsíc. První měsíc jsem se psychicky hroutila, zavírala se v koupelně a brečela. Oba začali plakat ve stejnou dobu a já nevěděla co dřív. Teď už se to tak nějak srovnalo a dá se to zvládnout ☺️️ jen to že začátku chtělo pevné nervy a hodně čokolády 😂
Mám měsíční miminko, dneska je to celkem náročné, nemám úplně dostatek mléka, ale přikládám co to dá.. Ještě jsem před 14dny prodělala zánět prsu.. Takže mléko v jenom prsu ubylo a už to nějak nejde zpět, beru vitamíny na podporu laktace.. Dneska ani moc nespí a budí se skoro co půl hodinu max hodinu s pláčem.. A občas i hledá prso.. Může to být růstový spurt nebo má hlad a na nemám dostatek mléka? Produranyxh plenek má dost.. Děkuji 😇