Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pouze ve spacím pytli, postel mám přiřazenou ke zdi, u noh mám zábranu.
Spinká ve spacím pytli, kolem nás je kojící polštář. Z jedné strany postele je zeď, z druhé strany je přiražená postýlka.
V rychlozavinovacce a jak se z ni vykopaly, tak jen tak. Ohrazeni perinou, pozdeji byla za posteli zed nebo zabrana.
Ve spacim pytli… pokud si ho poblije, tak spime spolu pod moji perinou, ale malymu je 7 mes, s 2m bych si to netroufla.
Spí mezi námi a jen tak, ve spacím pytli. Někdy ho přikryju svoji peřinou, někdy jeho vlastní, někdy erární, co máme v posteli, kdyby přišel starší. Nějak to neřeším, spadnout ještě nemá jak. I staršího, když už se pohyboval, jsme s manželem leželi do trojuhelníku s nohama u sebe, aby nespadl spodem.
ale oba leží jen na posteli, pod sebou nemají nic. Stejně jako v postýlce.
Staršího jsem měla jen zakrytýho dečkou. Teď mladší zezačátku v hnízdečku, protože jsem se fakt bála, aby se na ni nepřevalil syn. Teď už normálně taky pod dekou. Spací pytel starší nesnesl a u mladší jsem to ani nezkoušela.
Buď na péřové zavinovačce nebo dečce, ale častěji jen tak, u mě pod peřinou. Spinká tak od malička, teď mu jsou mu tři měsíce. Dodržuju to, aby okolo jeho hlavy minimálně 40 cm nebylo vůbec nic - ani polštář, deka, prostě nic.
Měli jsme přiraženou postýlku k posteli se staženou bočnicí, takže to byla vlastně prodloužená postel, ale často s námi syn spal i v posteli, bez hnízdečka, přikrytý dekou nebo ve spacím pytli. Bylo to tak pohodlné i skrz kojení a když se něco dělo, tak byl hned u mě.
Mamky dobré ráno přeji předem.
V které máte miminka která vás potřebují cítit blízko sebe a prostě s Vámi spinkají ve vaší posteli tak v čem je tam máte? Jen tak vedle sebe na posteli a nebo v hnízdečku? Malá občas semnou usne tak že jí položím pohodlně kousek na kojenecký těhotenský polštář takové to Cčko. A tak spolu občas usneme. Napadlo mě koupit buď ještě jeden tento polštář koupit a udělat takový zábraný mantinel a nebo koupit hnízdečko ještě jedno. Poradíte mi prosím? Díky.
Ps. Dcera má 2 měsíce.