Růstový spurt při UM

20296
26.5.10 19:45

Růstový spurt při UM

Potřebuji nutně pomoct!
Už si nevím rady s malým…od porodu to bylo ukázkově spací miminko, na jídlo se budil po 3 hodinách. Poslední dva dny ale neustále řve, fakt takový ty hysteráky, že si mysím, že už mu musí prasknout hlava…

spaní mu taky dělá problém, usne vyčerpáním…

uklidní se jedině u flašky a tu vyžaduje každou chvíli a vypije toho fakt dost…

jedná se o spurt??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4633
28.5.10 11:31

Nemůže to být bříško ? Miminka, když je něco bolí, hledají uklidnění u prsu (flašky)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.5.10 20:27

prdí jak o život, takže bříškem to asi nebude…
už se to zlepšilo…potřebovaů přidat dávku jídla a bylo po pláči… :nevim: :lol:

vypadá to že hodné miminko mám zpět. doufám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
2.7.10 13:01

aoj,právě nám bylo 6.týdnů a od včerejška malá vyžaduje UM přes den každé 2 hodiny, dělám jí 90-ku.myslela jsem že když jí udělám větší dávku,tak vydrží na jídlo jako doteď za 3 hodiny,ale stalo se nám,že pak vyblinkala pomalu to,co jsem jí udělala navíc.Co mám dělat? Mám jí i nadále připravovat 90.ku a dávat jí to po 2 hod. kdž už má hlad?Bříško jí nebolí a dudlík jí neutiší,ani moje náruč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
2.7.10 18:03

Ahoj! Jestli ti vydrží po 90ml 2 hodinky v klídku, tak bych jí asi nepřidávala. Nevím, jak ostatní, ale já si myslím, že to může být buď spurtem nebo i vedrem.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
2.7.10 18:17

ty 2 hodinky vydrží v klidu,když nějak moc brečí,tak jí dám cucnout vody nebo čaje,v noci spí dobře,budí se 2-3 za noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
13.7.11 11:42

Ahojky holky, řeším teď takové dilema. Malej má devět měsíců, přes den baští normálně snídaně - mlíčko, svačinka - jogurt nebo chlebík s lučinou, oběd, svačinka - ovoce a večeře - od nestlé rýžové mlíčko s kaší (zkoušíme mu zavádět od sunaru novinku mlíčko s kačí jak jen přidáte vodu). No a už druhou noc se nám malej probudil dvakrát na mlíko a vždy vypije 240ml. Je to růstovej spurt nebo se jen potřebuje dorazit? Všude jsem četla, že je jen v 6-ti týdnech, 3 měsících a půl roce. Díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
22.9.14 17:12

Dovolují si obnovit tuto diskuzi.
Mám problém s malou 3týdny. Prvních 14 dní jsem kojila, ale pak jsem ze stresu, hladu a nevyspani, bohužel ztratila mlicko a přešli jsme na UM (hami na citlivé bříško -nadýmání). Strašně jí trápí bolesti bříška a prdiky. Od té doby byla malá klidná a relativně dobré spinkala. Cca 2-3hod přes den a v noci 5hod v kuse pak se budila po 2hod.
Ale od včera je strašně nevrla, brečí, vydrží spát třeba i jen půl hodiny, vždy chce flašku. Dám jí mlicko, vypije 40ml a okamžitě usne, ale jen na chvilku a tak pořád dokola. V noci spala 4hodiny a pak se budila skoro každou hodinu.

Taky nevím zda je v poradku, že vypije někdy 70-80ml, ale taky jen 20 nebo 40ml. Přijde mi to hrozně málo.

Předem moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
6.7.16 15:50

OBNOVA DISKUSE

Zdravím

mám drobný problém.
Mé holčičce jsou teď dva a kousek týdne a ze dne na den se ze spacího, klidného a v pohodě krmeného miminka stala nenasytnou plačící potvorou :mrgreen:
Snažím se kojit ale bere si ode mě málo a tak je přikrmovaná UM - Sunar.
obvykle vypiji 60ml jednou za 3 hodiny (plus něco málo z prsa) ale teď už druhý den chce už po hodině zase jídlo, ne neklidná, nevydrží ani u prsa a budí se i častěji v noci.

Podle toho co jsem našla se jedná o růstový spurt, což údajně přejde samo ALE co mám dělat s jídlem? Všude doporučují aby se přikládalo a přikládalo a přikládalo jenže s UM to tak snadno nejde. Kdybych jí dávala tak často příkrm tak jí úplně zabetonuji :nevim:

máte někdo nějaké typy jak jí uklidnit a oddálit trochu hlad aniž bych jí dala přímo flaštičku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.7.16 16:06

Zkus udelat vic UM, interval muzes zkratit na 2,5hod ale pod 2 hod bych nesla, u UM se to nema kvuli traveni. nicmene muzes prikladat k prsu jak casto chces, je to rozhodne dobra prilezitost se vic rozkojit. nech ji tahat klidne co pul hodiny, treba se ti zvedne laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
6.7.16 16:17

@Ali-Ali právě, nechci to moc zkracovat a pod dvě hodiny jít nehodlám no :roll: to by jí spíše ublížilo :(
je fakt že to přikládání jde, ale uklidní jí to fakt jen na chvilku :nevim:
a já začínám být trochu zničená jelikož mě malá už dvě noci vůbec nenechala spát a přes den se taky nevyspím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3342
31.7.16 22:19

@Shana ahoj, vyřešilo se to u vás nějak s UM? Resp. máme dneska ten samý problém, mléka mám strašně málo, malý je na um, do dnešního dne krásně spinkal, najedl se a 3 hod.jsem o něm nevěděla, a dneska hrozný řev, vůbec nechce spát, maximálně hodinu, pak ho zkouším přiložit, chvili saje, ale pak řev, vztekáni, a um nechci dávat dřív než za ty 2,5-3 hod…jak řešit růstový spurt s um? Předem děkuji za jakékoliv rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová