Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak to děláte v noci - odstříkáváte mlíko?
Malý (4 m) se teď naučil spát celou noc. Takže ho večer po osmé nakojím a on spí až do 5 rána, kdy ho přebalím, nakojím a on si zase hned usne a spí do 8 nekdy i do 9:30. ![]()
Takže jedno prso dávám tak po 9 hod, druhé i po více než 12 hodinách.
Takže většinou ráno v 5 jedno odstříkávám. Dělaly byste to taky tak nebo se dá i těch 12 hodin vydržet?
Díky
Jana
Pokud Ti nahromaděné mléko nedělá problémy,malý má mléka dost a Ty nepotřebuješ navýšit tvorbu mléka,není noční odstříkávání nutné..
Emča spí od malinka celou noc,vždy jsem odsála přebytky až po ranním kojení.
mrkni na www.kojeni.net, tam se to dost podrobně rozebírá. Prý do 3. měsíce je vhodné v noci nakojit nebo odstříkat aby neubývalo mléka, ale po 3. měsíci už je laktace zaběhlá dobře a není to potřeba. Takže si užívej spánku ![]()
Já jsem ze začátku odstříkávala, teď už ne. U Helenky jsem s tím měla problém, přestávalo se mi tvořit mléko, ale u Marečka mi to zatím problémy nedělá. Takže když prospí celou noc, neřeším to. My už stejně zavádíme oběd, kaši na večeři a brzo přijde i ovocná svačinka, takže toho kojení pomalu ubývá.
Ahoj, já kojila dva měsíce, protože Martínek mi začal v noci spát od osmi do půl deáté ráno v kuse a já neodstříkala, tak jsem přišla o mléko… ale jak tu holky píšou že laktace už je po 3měs zaběhlá tak je to možný, s tím už bohužek zkušenost nemám ale ted napodruhé si na to dám už pozor abych mohla kojit déle. Hezký den
Malá mi spala celou noc až do šestého měsíce, takže jsem kojila kolem 22hod a pak až třeba v 8 ráno. V průběhu noci jsem neodstříkávala (jen opravdu výjimečně, když jsem měla pocit, že mléka ubývá) a laktace se udržela a stále kojím (dcerce je teď 12 měsíců).