A co kdyz kojeni boli?

2390
24.5.10 00:22

A co kdyz kojeni boli?

Ahojik mam jeste jeden dotaz.Kojim,ale mala(8m.)to vyzaduje treba 10denne.Jelikoz ma zoubky,tak me kouse a ja uz mam ozuzlane bradavky tak ze uz to dost boli.Mleka mam stale dost a prestavat nechci.Skousela jsem i prsni kloubocky,ale kdyz si je nasadim tak si nevezme.Pak mam taky jeden problem a to je to,ze mala mi usina jen u prsa.Skousela jsem ji dat do postylky aby se vybrecela,houpat na ruce,jakkoliv unavit aby to nepotrebovala,ale nic nepomaha.Nekdy se v noci vzbudi a prso vyzaduje.Uz si nevim rady.jednou jsem ji timto zpusobem uspala,a ted to potrebuje jinak neusne.Poradte,co delat…Je na me strasne fixovana,a aja uz si opravdu nevim rady..Vim ze je to moje hloupost a jeji rozmazlenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
24.5.10 00:31

Ahoj, a když kousne tak jí to vzít nefunguje? Náš tedy kouše jen když si už hraje, a to ještě jen tak jemně, když teda nezapomene že nemá v puse dudlík ale mne, to to pak i bolí.

Na tvou druhou diskuzi bych s dovolením odepsala sem - Kojit tak dlouho, dokud se na to cítíš, rozhodně nemá cenu nechat si zničit prsa tím že tě bude kousat, aby pak náhodou nekousla do krve či hůř.

A co dělat - jelikož kouše tak asi hooodně trpělivosti a zkoušet uspat jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
24.5.10 01:12

ahoj dekuji za odpoved,vzit uz jsem skousela,ale bohuzel,stiskne a nepusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
24.5.10 06:36

ahoj,mě malá taky kolem osmého měsíce kousala a fest,měla už šest zubů a potvora to dělala vědomě,už jsem taky myslela,že s kojením praštím,dělala to tak asi tři týdny,takže pokaždé jak kousla jsem ji prso sebrala,zvýšila hlas a řekla tytyty nene ne.ona si pak ještě týden dělala srandu kousla a čekala co bude a sama říkala nene nea prstem si ukazovala tyty.ale pak ji to přestalo bavit a kojíme dál.jinak v noci ji mám taky na prsu víckrát,jenže spíme všichni v jedné místnosti,tak aby nevzbudila kluky,ale už uvažuju že ji pomaličku odstavím,večer bude dostávat kaši a v noci čaj z flašky,uvidím jak nám to půjde a kojo nechám jen na dvakrát-třikrát za den zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
24.5.10 08:16

A co odstříkávat…?

Ale už je docela velká, tak prostě v nejhorším pomalu s kojením přestaneš - kojení má být příjemné oběma, pokud se u toho maminka trápí, tak to není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.5.10 10:17

U nas je to neco podobnyho, Benovi rostou zuby docela pozde, takze zkousi, co s nima. Kdyz kousne, vetsinou tak zarvu a odtrhnu ho, ze se sam lekne a uz to neudela. Stalo se to parkrat. Ale pozor, pokud mas citlivku a velkou lekavku, tak opatrne ;) U nas by zadny TYTYTY rozhodne nefungovalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.5.10 10:42

Když mě Maty zkoušel kousat, vždycky jsem se tak lekla, že jsem zařvala - napůl leknutím, napůl bolestí. Brzy pochopil, že tudy cesta nevede.
Pokud malou kojíš tolik, jak píšeš, a opravdu kousne a drží, prostě bych jí prso v tu chvíli sebrala a vůbec by mě nezajímalo, jestli je hladová nebo ne. A jak tady někdo radil, důrazně bych řekla „ne“. Je už dost velká na to, aby to pochopila.
Držím palec :palec:
Přestávat kojit by byla škoda, ale ne za každou cenu, kojení opravdu musí být příjemné vám oběma. Že ti malá usne jen u prsa, to budeš muset rázně vyřešit sama a prso nedat, ale jak se rozhodneš, nesmíš už ustoupit!
Podle mě to není tvoje hloupost a její rozmazlenost, ale jen její vyčuranost! :wink: Teda aspoň u Matyho to tak bylo.
A jak dlouho kojit? Kdysi jsem někde četla, že ideální je do roka. Mě se Maty odstavil ve 13ti měsících sám - postupně jsem od půl roku rušila jedno kojení za druhým - najednou prošlo nedat i to jedno poslední kojení, který nám zůstalo. Jinak bych kojila aspoň do 1,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.5.10 11:50

U nás po prvních dvou zubech (další zatím nemá) taky bylo kousání, vždy jsem se lekla a zařvala a ca po 14 dnech byl pokoj. V noci je taky často přisátá. Včera šla spát v deset a o půlnoci už chtěla mlíko, tak jsem se zasekla a trvalo jí do půl druhé než jí došlo, že mlíko nebude. Řev děsnej, chvíli pomohl dudlík, voda, chvíli zpívání. Pak se probudila ve čtyři. Uvidíme dneska. Takže asi přestat se dá v noci, ale jde o to vydržet ten řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
24.5.10 11:53

Malý mě taky párkrát skousl. Vykřikla jsem a hned jsem mu prso sebrala. Brzy pochopil, že tohle se nedělá a že příjde o baštu. Pokud tě nechce pustit, tak mu zkus stisknout nosík - bude se chtít nadechnout a prso pustí…
Jinak mě taky usínal u prsa (zlozvyk z růstu zubů). :-x Když jsem ho to odnaučovala, tak to chtělo pevné nervy. Oni prckové mají docela výdrž a trvá to třeba i čtrnáct dní, než se něco odnaučí.
Zkus kouknout na stránky o kojení. Je tam spousta otázek a odpovědí. Třeba i tam najdeš nějaký tip jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.5.10 13:15
jenny.fields píše:
U nás po prvních dvou zubech (další zatím nemá) taky bylo kousání, vždy jsem se lekla a zařvala a ca po 14 dnech byl pokoj. V noci je taky často přisátá. Včera šla spát v deset a o půlnoci už chtěla mlíko, tak jsem se zasekla a trvalo jí do půl druhé než jí došlo, že mlíko nebude. Řev děsnej, chvíli pomohl dudlík, voda, chvíli zpívání. Pak se probudila ve čtyři. Uvidíme dneska. Takže asi přestat se dá v noci, ale jde o to vydržet ten řev.

Nj, ja taky uspavam prsem, plynule to preslo od domazlovani (je cisarem) do zubu… A v noci odvykame ted, budi se teda kolem pulnoci, to dostane, pak mezi 2-3, to nedostane (REV, dudlik uz skoro 3 mesice nechce, vodu z flasky nepije, pomuze jen neslyset a snazit se spat…pomalu se to lepsi, nerve uz hodinu :-D ) a pak kolem pul 5. To uz je rano a dostane. Pak se budi po hodine a jde do postele ke mne, jinak by to byla konecna pro vsechny. VYDRZME!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
29.5.10 23:36

Jestli nepustí prsíčko, tak vzít se má tak, že malíček zasuneš ze strany mezi dásničky. Učili mě to už v porodnici a dětská doktorka také. Tím se odfoukne a prsíčko se krásně vyndá. Jinak je to u nás stejně, jako v předchozích příspěvcích. Malá s novými zuby taky zkoušela mou trpělivost a výdrž. Stačilo pořádně zařvat, a že po kousnutí mi to šlo fakt samo, a vzít jí prsíčko. Taky to párkrát zkusila, dokonce jsem musela týden jedno prsíčko odsávat, protože mě fakt poranila, ale za pár dní to pochopila a vysávala mě jako upír až do 1,5 roku. Vždycky jsem pak hlásila, že jsem do ní zase „vystřílela oba zásobníky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
30.5.10 00:45

Jsem zastánce kojení. Ale jen tehdy, pokud to mamince i dítěti vyhovuje (a to oběma). Pokud malá nechce pochopit, že tě kousat nesmí, tak bych ji odstavila. Velká je dost (6m už měla), trpět nebude.

A na usínání bych ji dala lahvičku UM. Malej tak usiná do teď. Sám, nikoho k tomu nepotřebuje, bez pláče a na celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová