Bolavé bradavky od kojení

372
20.5.10 09:39

Bolavé bradavky od kojení

Ahoj maminky,pomalu se připravuji na příchod dalšího člena do rodiny a zároveň se mi honí hlavou všechny věci s tím spojené :think: Jde mi hlavně o jednu věc.Nevíte některá z vás jak na bolavé bradavky od kojení?Při prvním mimču jsem při kojení šíleně trpěla a myslím,že i díky tomu jsem po třech měsících přestala kojit.Nezabíraly žádné masti,vodičky prostě nic.Dost mě to mrzelo proto jsem si říkala kde jsem udělal chybu :nevim: Lze tomuto problému aspoň částečně předejít?Děkuji za všechny vaše rady a tipy a zároveň vám přeji krásný den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
20.5.10 09:45

asi nepredejdes…ale co muzu doporucit jsou hydrogelové náplasti od medely.
a cista lanolinova mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 09:54

Jéé děkuji za radu :palec: Já jsem používala bepanthen mast,kterou mi každý doporučoval,že je nejlepší,ale za prvé byla drahá a za druhé výsledek žádný :-( Ty hydrogelové náplasti jsou běžně k dostání v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.5.10 09:56

Ahoj,me dost pomohla Kalciovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.5.10 10:02

Mě taky šíleně bolely bradavky :-(. A bohužel i po druhým porodu :-(. Neměla jsem ani popraskaný, kojila jsem dobře - prostě citlivka :-) . Ale vydržela jsem a kojím :-). Časem si asi zvykly a nebolí :dance: Zkoušela jsi kloboučky, když bylo nejhůř kojila jsem s nima ale malý se to nějak nezdálo :jazyk: . Tak přeji ať je to tentokrát lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 10:03

To jsem taky zkoušela,ale myslím si,že jak už jsem to měla hodně rozjeté, tak nezabíralo nic.Kdysi jsem četla,že je vhodné pár týdnů před porodem masírovat bradavky aby si zvykly na určitý tlak.Třeba je třít zubním kartáčkem.Uvidíme já proto udělám všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
20.5.10 10:19

Ahoooj,
tak já také slyšela na kalciovku. U malého jsem měla vcelku velké problémy… Krvácela mi pravidelně jedna bradavka, na konec, tak hodně, že malý vypil spoustu krve a všechnu ji vyblinkal o bolesti, kterou jsem měla než se chytil ani radši nemluvim. Měla jsem snad všechny mastičky, klobouček, snad všechno,.. Na konec mi pomohla taková skvělá knížečka, kterou jsem dostala v porodnici a byla tam popsaná správná technika kojení, opravdu jak pro pitomce bod po bodu, jak dát ruku, jak dítě, prostě všechno. A i přesto, že jsem měla mega bolavé prsa, tak když se malý přisál a dělala jsem to podle té knížky, tak žádná bolest a pak se bolest vypařila uplně.
Ségra si také dávala pozor na tu techniku a uuuplně v pohodě a bez jakýchkoliv bolestí kojí už 5.měsíců :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
20.5.10 10:31

Hydrogelové náplasti koupíš mylsím i v lékárně,kdekoliv kde prodávají výrobky medely.
mně bepanthen vubec nepomahal. je pravda ze bradavky si zvyknou,ale do te doby bylo kazde kojeni utrpeni, a hydrogelky fakt zabraly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 10:50

Jo technika kojení je myslím další podstatná věc.Jenže před deseti rokama,když jsem rodila poprvé tak mi k tomu celkem nikdo nic neřekl takže jsem se s tím prala jak se dalo.Dneska je skoro v každé porodnici laktační poradkyně,tak doufám,že už to bude o něčem jiném.
A na jaké bázi nebo principu fungují ty hydrogelové náplasti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.5.10 11:02

Také s tím mám menší problém. :zed: Vždycky jsem je měla citlivé a teď s tím bojuji také. Bradavky OK, technika kojení také, malý prospívá. :palec: Občas, když vidím tu jeho bezzubou pusinku, jak se na to vrhá, se mi udělá „zle“. Někdy je zase lépe. Rozhodně to nevzdávám, co bych pro něj neudělala. :hug: Mažu bepanthenem, ale dobře mi dělá i obyč. sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
20.5.10 11:09

A co třeba zkusit vložky do podprsenky s příměsí hedvábí a vlny?
Nemám s tím osobní zkušenost, ale prý je to hojivé.
Když to zabírá na opruzený zadeček, tak by to mohlo pomoci i na bolavé bradavky.
K sehnání mimojiné ZDE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
20.5.10 11:10
alimra6 píše:
Jo technika kojení je myslím další podstatná věc.Jenže před deseti rokama,když jsem rodila poprvé tak mi k tomu celkem nikdo nic neřekl takže jsem se s tím prala jak se dalo.Dneska je skoro v každé porodnici laktační poradkyně,tak doufám,že už to bude o něčem jiném.
A na jaké bázi nebo principu fungují ty hydrogelové náplasti?

http://www.medela.cz/…olstarky.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 11:11

Já si právě říkala,že nesmím být taková cíťa jako předtím a musím něco zkousnout a vydržet :zed: Ségra kojila každé dítko skoro dva a půl roku a nikdy si s ničím hlavu nelámala a vše bylo v pohodě.Tak mě napadá,že to je určitě trochu i o psychice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
20.5.10 11:11

mmch jejich mast purelan,tez vyborna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.5.10 11:15

Psychika je určitě důležitá. Já si vždycky říkám, že jiné maminy mají zase jiné problémy. Zase ta „bolístka“ je vykoupená jinou radostí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová