Bolavé bradavky od kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
20.5.10 11:15

Psychika je určitě důležitá. Já si vždycky říkám, že jiné maminy mají zase jiné problémy. Zase ta „bolístka“ je vykoupená jinou radostí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 11:20

Určitě,když pak člověk vidí spokojené miminko,tak veškeré bolístky jakoby neexistovaly :lol: Je fakt,že někdy to prostě nejde.Není pohoda v rodině nebo se dějou jiné věci a maminka je po porodu dost citlivá a aby se udržela v psychické pohodě je dost těžké :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
20.5.10 11:43

Ahojky, mě poradili u Apolináře na bolavé a rozpraskané bradavky levandulový olej. Samy my ho tam dávali, pak mi ho mamča koupila od Weledy a bezva. Bepanthen mi připadal spíš jako ucpávka, ten olejíček byl lepší. A taky teda kloboučky, ale hned od porodnice a malý na to byl zvyklý. Jen po info, jedno prso jsem do cca 4měsíců malého odsávala(kvůli prasklinám), to měl z flašky a z druhého jsem kojila. :zed: Trochu na bednu, ale nakonec se vše zahojilo a já kojila do 18měsíců. Teď mě to čeká znovu a také z toho mám obavy. Hned si napíšu vaše tipy na masti:-) Díky zakladatelce za tuto diskuzi. Pěkný den Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.5.10 11:48

Ahoj, tak tento problém znám velmi dobře :) Už v porodnici 3. den jsem měla trauma z dalšího přikládání. Vyndala jsem kloboučky, malý se naučil pít přes ně a pohoda. Asi ve 2 měsících jsem je dala pryč a kojím dodnes a vůbec mě to nebolí, ale v tý porodnici to byla hrůza!!! :) a bepanthen nepomáhal vůbec :( Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 11:56

Teď mám pocit,že to není žádný problém a zvládnu to :dance: Vidím,že i ostatní mají nějaký problém a je jen na nás jestli o tom dokážeme mluvit a nebojíme se zeptat.Všem moc děkuji za rady :potlesk: Tím samozřejmě diskuze nekončí, určitě budu ráda za další příspěvky klidně i mimo toto téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.5.10 12:38

První týdny (už nevím, jak dlouho, možná měsíc?) jsem myslela, že to kojení nevydržím, hrozně moc bolelo, když se malá přicucla a začala tahat, pár sekund, ale prodýchávala jsem to jako kontrakce, fakt to bolelo. Byla jak vysavač, měla jsem na bradavkách tím podtlakem úplně vysáté takové jako „puchýřky“, naplněné tekutinou nebo rovnou krví 8-o
Ale časem se to upravilo a kojila jsem rok, v pohodě=)

Technika - myslím, že bylo důležité, že jsem se celkem brzo přestala bát, že Majdě ulomím hlavu a naučila se fakt přikládat miminko k prsu, ne prs k miminku.
Zkusím to popsat, třeba to někomu pomůže=) - takže, kojila jsem vsedě, mám malá prsa a vleže to nešlo.
Pokud mělo miminko pít z pravého prsu, položila jsem si ho na levé předloktí tak, abych měla hlavičku v dlani, bříškem se miminko opíralo pod mým levým prsem a loktem jsem mu jistila zadeček. Mou pravou rukou jsem chytila pravé prso, přiblížila mimino a tím pravým prsem jsem mu pohladila kolem pusinky, ono to pozná a začne doširoka otvírat pusu, tady je ta důležitá chvíle - děsně rychle v okamžiku, kdy je ta miminčí pusa dokořán, ho přirazit tou levou rukou k prsu tak, aby co největší kus dvorce kolem bradavky mělo v puse… Tzn. já se nenahýbám, nehrbím, jen přidržuju pravou rukou to pravé prso, aby se mi na něj miminem dobře trefovalo=) Teď šílená bolest, razdvatři=) už to nebolí, tak jsem si opatrně přendala tu hlavičku tak, abych ji podpírala pravým předloktím (taková ta klasická kojicí poloha…)

Budu ráda, jestli to někomu aspoň trošku pomůže=) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
20.5.10 16:17

Nečetla jsem všechny odpovědi, ale mně nádherné pomohla homeopatie. Měla jsem tak šílené bolesti, až se mi kroutily palce u nohou a v noci jsem už brečela, hrozilo, že po necelých třech měsících s kojením skončím, protože už jsem to nezvládala. Homeopatie mi přinesla okamžitou částečnou úlevu a během měsíce to odeznělo úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 17:15

Pipet: děkuji za popsání techniky kojení.Vše si ukládám a určitě vyzkouším.Chce to asi opravdu vydržet a zatnout zuby.Ta námaha za to určitě stojí :-D
Jěště jeden dotázek - taky vám koncem těhotenství vytékalo tzv.mlezivo z prsů.Já už jsem si několikrát musela brát prsní vložky, protože toho bylo docela hodně.Myslíte, že to má vliv na monžství nebo kvalitu mléka po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.5.10 17:23

Tak já z vlastní zkušenosti mužu říc,že mlezivo mně vytékalo už od 20tt.Myslím že na množství mléka to určitě nemá žádný vliv,už proto že sem odkojila dvojčátka.Tak se není čeho bát.Kojila sem skoro rok a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
20.5.10 17:44

Ty brďo dvojčátka tak dlouho?Tak to máš můj velký obdiv :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.5.10 18:47

No kojila sem dlouho a mohla ještě déle.Jenže mně kluci rozkousali bradavky a to dvakrát po sobě.Tak sem toho sdonucení musela nechat.Obrečela sem to.Mléka sem mněla ještě dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
21.5.10 16:08

Pro mě to před deseti lety byla úleva,když jsem přestala kojit.Malý ze dne na den přestal mít bolení bříška a prdiky a ve čtyřech měsících už spinkal celou noc.Byl odkojen na pravém kravském mléce a byl spokojený jak želva a já samo taky :mrgreen: Jenže dnes bych musela spoléhat na sunar a tak podobně a to si radši dám tu práci a budu se snažit ze všech sil abych vydržela co nejdéle kojit :-)Vždyť pro to miminko je to nejlepší co mu může maminka dát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
3.6.10 20:48

Mně nejvíc pomohly chrániče bradavek http://www.medela.cz/…bradavek.php
Nosila jsem je prakticky nepřetržitě několik měsíců. Ani to nejde pod oblečením moc vidět. Bradavky jsou stále „na vzduchu“ a nic se jich nedotýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
12.6.10 09:24

Ahojky, každému asi zabírá něco jiného. V porodnici mi chvíli trvalo než jsem přišla na techniku kojení a bradavky jsem měla do krve … používala jsem Bepanthen a ten mi zabral …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jonaskaP
16.6.10 07:31

ahojky, mám taky docela problém s kojením. no abych byla upřímná, v noci brečím do polštáře. Malá má zítra 7 týdnů a pořád je to strašný boj. Asi před 2 týdny se mi na pravé bradavce udělal puchýřek. Mazala jsem Purlanem, Bepantenem, genciálkou a nakonec po týdnu zabral až Fungicidin a 3 dny klidu (odsávala jsem). No a po asi 3 dnech pohody to mám od soboty zase a pro jistotu na obou bradavkách. Takže zase mažu, při kojení zatínám bolestí půlky a šílím. na pravé bradavce pod puchýřkem už mám krvavou odřeninku, nevíte co s tím???
Pořád jsem si říkala - vydrž do konce 6-nedělí, to se zlepší, ale pořád nic a marně čekám na pohodou kojení a souznění matky s dítětem. Navíc tím trpí celá nejbližší rodina :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová