Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, předem díky za Vaše rady a doporučení!
Mám 4 měsíční dceru a na noc máme doporučeno přikrmit UM. Malá ho ale naprosto odmítá (teda spíš ten způsob podání, lahev s dudlíkem). Propadá úplným hysterickým záchvatům, pláče, vzteká se. Zkoušeli jsme NUK, včera jsem koupila Tommee Tippee, ale také bez výsledku. Bylo to sice s touto savičkou lepší - chvíli to v pusince snesla, al absoulutně nesála, po chvíli zase pláče. Ještě jsem nezkoušela kaši z lahvičky, ale vzhledem k reakci na dudlík s UM v puse si od toho moc neslibuji. Už jsem trochu zoufalá, dost nevyspalá, budu vděčná, když poradíte.
UM dáváme Bebu 1 - normální, ne hypoalargení.
Tak my jsme byli na lahvi dřív, ale Tommee Tippee nám vyhovovala - teda donedávna kdy se kousla a museli jsme do DM pro jinou - obecně změna tvaru savičky pomohla (měnili jsme už 3krát - vždy si usmyslí že tu starou už nechce), ale v tvém případě bych rozhodně zkusila vyměnit mléko. U nás když je malá tvrdohlavá tak líp pije ve spánku - prostě jí vyměním dudlík (teď už palec bohužel) za savičku a je to. A potřebuje krmit z lehátka, v náruči odmítá. Tak třeba u vás něco z toho zabere ![]()
Nechci Tě strašit, ale mě lahvičku odmítal až do teď…teprve v 10 měsících, když pochopil, že kojení nebude, tak lahvičku jakžtakž přijmul a to jedině láhev MAM. Ale já měla vždy dost mléka, tak asi neměl tu správnou motivaci ![]()
A stejně mi tu láhev vezme jen časně ráno po probuzení, pak celý den ne.
Vyzkoušela jsem všechna mléka a všechny možné lahvičky a prostě nic…
Hodně také radí zkusit jim tu láhev strčit v polospánku (např. v noci), že si to vezmou…no u nás to nefungovalo
ale vím, o dost případek, kdy ano.
Tak držím palečky!
Ano, tohle si pamatuju též… Musíš zkoušet a zkoušet nové savičky. Našemu pacholkovi hodně dlouho vadil i vyšší průtok dudlíku, takže pomalu v půl roce pil furt s nejmenším průtokem, protože to jinak vypadalo, že se snad i utopí…
Ale jak píše Ischtar, může to klidně být i UM, že jí Beba prostě nechutná. Zkus se v lékárně zeptat na vzorky UM, nám je teda dala přímo doktorka, ale měli by je mít i tam. Uvidíš, co bude malý chutnat. My skončili u Aventu a Nutrilonu. Držím palce!
ahoj, tak našemu malém pro změnu vadil příliš nízký průtok, asi byl líný pořádně sát. Taky nesnášel latexové savičky, chtěl jen silikonové. Navíc musely mít ten klasický kulatý tvar, žádné „anatomické“ - ty odmítal. Nakonec nám sedli úplně obyč. savičky Boček vel. 2 z Kauflandu. Chuťově mu to bylo celkem jedno co pije, ale věřím, že i tady může být u některého dítka problém. Takže přeju pevné nervy, ať brzy najdete co a z čeho by dceři chutnalo. Každé dítě chce něco jiného, univerzální rada není.
Čauky . V Baby parku v Praze jsem viděla savičku - prý nové generace vypadá opravdu jako bradavka a je protikoliková a já nevím co ještě no prý super tak to zkus. Doufám že to pomůže ![]()