Jak přestat kojit?

343
14.5.10 13:48

Jak přestat kojit?

Dceři je 18 měsíců a vytrvale saje a saje. Přestože už zbaští řízek, talíř polívky a dorazí se sušenkou, stejně před spaním vycucne oba prsy. Kojení jsem sice dokázala omezit na 3× denně, ale dál už ani ťuk. Bohužel jsem slabá a neumím říct ne. Poraďte, čím to prso nahradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9217
14.5.10 13:56

no..netusim, cim ho nahradit.. asi nechce ani flasku a ani nic podobne.. :nevim: ja som to spravila tak, ze na prsia nakvapkala citron a ked sa uz chystal cucnut si, povedala som mu, ze mi mliecko skyslo..ochutnal, zasklebil sa.. takto som to spravila asi 3 dni..ale uz ani na krat nechcel ani ochutnat.. pofrflal si, postazoval manzelovi..no, ale zvladol to lepsie ako ja..sikulko..prve dni aj super zaspaval..no, ale teraz dakdy je fakt umenie nahnatho spat..zato ked spi, tak dlhsie a vkuse..
drzim palcee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
14.5.10 13:59

Moje švagrová kojila svýho syna do 5 let, pořád mu nemohla to prso odepřít…jednou si udělala něco s prstem na ruce, měla ho zavázaný a malýmu řekla, že má v prstu infekci, která se šíří i do mlíka…Ale je fakt, že on byl starší, tak to pochopil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.5.10 14:11

Nevím, co bych si na ty prsa musela nakapat … Citron jí taky a jak si při něm pomlaskává. Miluje i kyselé okurky, pepřená jídla, ale jak jí odepřu prso, tak dostane záchvat pláče, který uklidní právě jen to prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.10 14:21

téééda,,obdivuju Vás které kojíte tak dlouho 8-o Já mám v plánu kojit MAXIMÁLNĚ do roka..a ideální do 8 měsícu :roll: ale uvidíme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.5.10 14:24

No, tak to netusim..asi to pojde s takou labuznickou tazko.. :think: potom isto napis..ak na to jedneho dna prides…ja som sa na ten krok odhodlava adost dlho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.5.10 14:25

Tak to jsem měla v plánu taky! Ale Lucinka mě vyvedla z omylu. Už teď chápu dlouhodobě kojící matky: pokud se dítě neodstaví samo, tak se to prostě nedá zastavit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
14.5.10 14:27

No, tak na to potřebuju radu taky…naší byly teď dva roky a prso prostě nedá.....jediný, co u nás pomůže - přes den, je genciálka, řeknu, že je špinavý a nevezme…ale v noci je jí to jedno a já nemám na to,jí nechat řvát, když vím, že se v klidu napije, otočí a spí dál.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.5.10 14:27

to Zulok: děkuju za povzbuzení, ale já fakt nemám nervy na ten její pláč. To je její silná zbraň. Ale domluvila jsem se s manželem, že to zkusíme na dovolené, že se o ní bude kompletně starat jen on, kdykoliv si Lucka bude prosazovat „prsíčko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.5.10 14:32

My jsme praktikovali ocet na prsa :palec: , odstavovala jsem na 1,5 roce, řekla jsem, že prsíčko je nemocný a když prcek stále chtěl, dala jsem mu cucnout z prsa potřeného octem, samozřejmě mu to nechutnalo, tvářil se otráveně, ale neměl pocit, že mu nechci dát, ale že nechce on sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.5.10 14:34
Ivana IZA píše:
to Zulok: děkuju za povzbuzení, ale já fakt nemám nervy na ten její pláč. To je její silná zbraň. Ale domluvila jsem se s manželem, že to zkusíme na dovolené, že se o ní bude kompletně starat jen on, kdykoliv si Lucka bude prosazovat „prsíčko“.

Jo, něco takového se doporučuje. Já kojila Anežku do 2 let, odstavovala jsem postupně. Ona teda byla na mlíku závislá tak, že do roka odmítala cokoliv a v těch 2 letech rozhodně nejedla všechno jako ta tvoje. Ke konci jsem kojila už jen obden a když jí byly ty 2 roky, tak jsem jí vysvětlila, že už je hodně velká holka a mlíčko je jen pro miminka, tak ať udělá mlíčku pápá, že pak už nebude. Udělala mlíčku pápá a bylo to. Pak to samozřejmě zkoušela, že chce mlíčko, ale vždycky jsem jí připomněla, že mlíčko je pro miminka, že ho necháme nějakému malému miminku, které ho potřebuje víc, protože nic jiného nemůže a že už ho maminka nemá, vždyť mu udělala pápá. Kupodivu to zabralo. Na usínání ho nahradil dudlíček, ale na ten byla zvyklá odmalička. Ten pak s Ježíškem vyměnila za kolo a miminko (panenku). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.5.10 14:45

Já bych chtěla přestat hlavně z toho důvodu, že mě to dost vyčerpává. Když se mi zadaří, a nakojím jí jen večer před spaním a předtím celý den nic, jsem jako znovuzrozená. Ale 3× denně způsobí, že se večer ploužím jak tělo bez duše. A novíc, chtěli bychom se pokusit o další mimčo. Mě se ovšem špatně tvoří vajíčka, tak potřebuju hormonální „pošťouchnutí“. A to se s kojením dohromady taky nedá. Gynekolog mi řekl, že prostě musím říct kategoricky NE, a nekojit. Já mu tu svou dračici asi půjčím domů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.5.10 15:27

Já nekojim už 14 dní :pankac: :pankac: takže sem vydržela skoro do 3 let :mrgreen:
Jednoho dne sem prostě malému řekla že je to fuj že je to pro miminka a hned to pochopil.Mléko nepije ,flašku si nikdy nevzal.Před tím sem ho kojila i 10 denně a fakt to pochopil z minuty na minutu.Myslim že až ten čas přijde tak to poznáš a je lepší vydržet a odpojit od prsu v klidu než dítě celej den poslouchat jak brečí.Držim palce.Mě se po kojení stýská :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.5.10 16:06

náplast

Ahoj u nás proběhlo odstavení bez jediné slzičky a to jsme na tom byli tak, že prso sloužilo k uspávání, k tišení bolístek a samozřejmě k potravě. Když se malý blížil k 2. roku, přestávalo mě to bavit a protože už začínal chápat, vyzkoušeli jsme fintu s náplastí. V nočním kojení jsem chtěla pokračovat ještě tak 3 měsíce. Takže maminka měla bebí a mlíčko přes den nebylo. Tom kupodivu moc nenaléhal. Večerní uspávání jsme vyřešili pohádkou. Co se týče noci, ze 3. měsíců byli 2. noci, až to úspěšné a chtěné odstavování mamince přišlo líto a poplakala si. Možná to taky bylo náporem hormonů. V prsou jsem cítila slabé napětí, ale obešlo se to bez odstříkávání. Takže přeji, aby to u vás taky proběhlo bez slziček. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.5.10 17:40

Ahoj, já kojila taky do 18 měsíců (sice už jen v noci). Nějak od 16 měsíců jsem postupně ubírala a pak (v těch 18měs.)řekla dost. Prostě jsem malé vysvětlila, že mléčko není a nebude. Sice chvíli ječela a zkoušela to na mě a já to fakt těžce nesla, ale vydržela jsem. Taky mi už vadilo, jak mi na veřejnosti trhá tričko a cpe mi hlavu do výstřihu. Taky některé maminky zkoušejí přelepit bradavky a říct, že mají bebí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová