Čajíček pro tříměsíční nekojené miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
monika30
7.5.10 20:37

cajicky

AHOJ.CHTELA BYCH SE ZEPTAT,MAM
TRIMESICNIHO CHLAPECKA A ZAJIMALO BY ME KOLIK BY MEL DENNE VYPIT CAJICKU.JSME NA UMELE STRAVE.JE NUTNE DAVAT DENNE A KOLIK.DEKUJI

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4034
7.5.10 20:43

Podle mne nemusíš čajíček dávat vůbec. Do 6.měsíce mají být děti jen kojeny. Když tak můžeš dát jen kojeneckou vodu, prý to je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
7.5.10 20:50

Taky myslím, že ani nekojené dítě v tomto věku čaj nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.10 20:52

moje známá dává malé čaj od narození, a ted má 10 měsíců a vypije jí 2 litry čaju denně. A to k tomu i hodně sní, ale žádný cvalda z ní není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
7.5.10 20:59

neresila bych caje- davala jsem a M ma nejradsi doted- vodu- nejzdravejsi, vsude po ruce, nebarvi, nematla… davala bych podle potreby- zkus nabidnout mezi krmenim pokud bude plakat.. jinak asi neni nutne…ja v tomhle veku davala jen UM a bylo to v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.5.10 21:10

já dávala k UM trošku vody v létě na žízeň a bylo dobré že si zvykla a nikdy neměla problém s pitím. Takže pokud chceš tak nabízej mezi jídlem a co si vypije to si vypije. Pokud nemá zácpy apod.t ak bych to moc neřešila. Důležité je to až s příkrmama. :wink:

Jinak za sebe bych zkoušela taky nejprve vodu je to praktické. Pokud nepije tak pak sáčkové čaje, nezvykej na sladké :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.5.10 22:34

Ahoj Moniko,
malá je též na UM a čaj nedávám… Myslím, že to jde v pohodě bez něj :wink: Až bude větší teplo, zkusila bych čistou vodu, popř. neslazený čaj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
7.5.10 22:44

na léto si myslím že můžeš v těch vedrech dát trochu čajíku, od hippu třeba heřmánkový, který je pro mimi od. týdne nebo měsíce nebo tak nějak, ale trochu tak 20 - 30 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
8.5.10 00:04

Kitynku jsem měla od 3 měsíce na UM a čajíčky se začaly dávat až od 4-5 ukončeného měsíce.

Kačku zatím plně kojím… čili jakékoliv další pití krom MM nejdřív po ukončeném 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
15.5.10 20:59

Už nekojím, cca 3 týdny je Radek plně na UM. Čaj jsem ale dávala i když byl kojený. Vypil denně třeba jen 50ml, ale bylo vidět, že si rád „slopne“ a svlaží pusinku. Osobně si myslím, že nedávat čaj/vodu i plně kojeným je blbost. Mlíčko je sladký, takže je po něm žízeň. Když trpěl na prdíky, tak jsem mu vařila odvar z kmínu, anýzu nebo feniklu. Teď při tom UM má trochu zácpu, tak mu vařím heřmánkový pytlíkový a nepřislazuju (narozdíl od granulovaných). Vypije cca 1dcl/denně. Když bylo v dubnu teplo, tak dal i dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Effice
21.2.11 10:13

moje malá pije čajíček už od 2. měsíce co je na umělé výživě. Sama pozná co chce, mlíčko odmítne, ale čajíček si veme.Říká se že s umělou výživou mají i žízeň, takže dávám čajíček jak má žízeň.

• Citovat
  • Upravit
7276
21.2.11 15:26

nám malá špatně kakala(po sunaru),takže dr.doporučila čajík,60ml denně,dávám jí vždycky cucnout před kojením,máme heřmánkový od Hippu a chci vyzkoušet fenyklový-na prdíky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová