Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Podle mne nemusíš čajíček dávat vůbec. Do 6.měsíce mají být děti jen kojeny. Když tak můžeš dát jen kojeneckou vodu, prý to je lepší.
Taky myslím, že ani nekojené dítě v tomto věku čaj nepotřebuje.
moje známá dává malé čaj od narození, a ted má 10 měsíců a vypije jí 2 litry čaju denně. A to k tomu i hodně sní, ale žádný cvalda z ní není.
neresila bych caje- davala jsem a M ma nejradsi doted- vodu- nejzdravejsi, vsude po ruce, nebarvi, nematla… davala bych podle potreby- zkus nabidnout mezi krmenim pokud bude plakat.. jinak asi neni nutne…ja v tomhle veku davala jen UM a bylo to v pohode…
já dávala k UM trošku vody v létě na žízeň a bylo dobré že si zvykla a nikdy neměla problém s pitím. Takže pokud chceš tak nabízej mezi jídlem a co si vypije to si vypije. Pokud nemá zácpy apod.t ak bych to moc neřešila. Důležité je to až s příkrmama. ![]()
Jinak za sebe bych zkoušela taky nejprve vodu je to praktické. Pokud nepije tak pak sáčkové čaje, nezvykej na sladké ![]()
Ahoj Moniko,
malá je též na UM a čaj nedávám… Myslím, že to jde v pohodě bez něj
Až bude větší teplo, zkusila bych čistou vodu, popř. neslazený čaj ![]()
na léto si myslím že můžeš v těch vedrech dát trochu čajíku, od hippu třeba heřmánkový, který je pro mimi od. týdne nebo měsíce nebo tak nějak, ale trochu tak 20 - 30 ml
Kitynku jsem měla od 3 měsíce na UM a čajíčky se začaly dávat až od 4-5 ukončeného měsíce.
Kačku zatím plně kojím… čili jakékoliv další pití krom MM nejdřív po ukončeném 6m
Už nekojím, cca 3 týdny je Radek plně na UM. Čaj jsem ale dávala i když byl kojený. Vypil denně třeba jen 50ml, ale bylo vidět, že si rád „slopne“ a svlaží pusinku. Osobně si myslím, že nedávat čaj/vodu i plně kojeným je blbost. Mlíčko je sladký, takže je po něm žízeň. Když trpěl na prdíky, tak jsem mu vařila odvar z kmínu, anýzu nebo feniklu. Teď při tom UM má trochu zácpu, tak mu vařím heřmánkový pytlíkový a nepřislazuju (narozdíl od granulovaných). Vypije cca 1dcl/denně. Když bylo v dubnu teplo, tak dal i dvojnásobek.
moje malá pije čajíček už od 2. měsíce co je na umělé výživě. Sama pozná co chce, mlíčko odmítne, ale čajíček si veme.Říká se že s umělou výživou mají i žízeň, takže dávám čajíček jak má žízeň.
nám malá špatně kakala(po sunaru),takže dr.doporučila čajík,60ml denně,dávám jí vždycky cucnout před kojením,máme heřmánkový od Hippu a chci vyzkoušet fenyklový-na prdíky ![]()
AHOJ.CHTELA BYCH SE ZEPTAT,MAM
TRIMESICNIHO CHLAPECKA A ZAJIMALO BY ME KOLIK BY MEL DENNE VYPIT CAJICKU.JSME NA UMELE STRAVE.JE NUTNE DAVAT DENNE A KOLIK.DEKUJI