Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu.Je nám 1 měsíc, přes den kojím každé dvě hodiny, naposledy si malý řekne o mlíko kolem 22h a pak spí celou noc až do 5.30.Někde jsem však četla, že noční kojení je důležité pro tvorbu mléka.Tak bych se chtěla zepat, jestli nepřijdu o mlíko, když v noci nekojím…Ptala jsem se doktorky, jestli mám malého v noci budit, ale vzhledem k tomu, že přibívá cca 250-300g týdně, tak mi řekla, ať ho nechám v noci spát.Děkuji za odpovědi.
Taky jsem to slyšela,ale kámošce malej spinkal hned od začátku celou noc,třeba od 22h.do 8h.a kojila až do 1,5roku,tak,že malinkýho nech pěkně v klidku spinkat a odpočinkem se tvoří mlíčko,buď ráda,že máš takový štěstí.moje první dcera nebyla kojená,měla jsme málo byživný mlíko a ani se nedivím,pes den nespala a v noc byla každou 1,5hod.vzhuru ud ruhé ta stávala tak do 4měsiců dvakrát za noc a teď tak až k ránu kolem 4-5h.a mlíčka je dostmodpočinek dělá hodně…
Ahoj! Buď ráda že se vyspíš! Já jsem syna kojila 16 měsíců a po celou tu dobu jsem se nevyspala. Budil se co hodinu! Záviděla jsem maminkám, kterým mimčo spalo. ![]()
Ahoj, já bych ji taky nebudila. U nás už od 4 týdne malá spala celou noc, občas se vzbudila na noční kojení, ale jen občas. Krásně přibývá na váze a mlíčka mám stále dostatek. Pokud přes den kojíš často (jakože kojíš)a kupa piješ, nebála bych se. ![]()
Závidím
Ale možná se to ještě změní ![]()
A k tématu - nebudila bych, mlíčko máš, malý přibývá…
Užívej si miminko ![]()
Taky bych nebudila. Mimochodem tim, ze krmis jeste ve 22h jsi na tom vlaste s nocni pauzou stejne jako jsem byla ja - akorat ja kojila v 19h a pak mezi 2-3, takze taky 7-8 hodin pauza ![]()
Já jsem právě četla, že do 3 měsíce není laktace ustálená, takže pauza by neměla být víc jak 6h, jinak se tvorba mlíka pozastaví.Mlíka mám hodně, ráno mám prsa už jak dva balony.....A piju hodně cca 3,5 - 4 litry, mám furt šílenou žízeň.
Nu tak malého nebuď ale odstříkej si
Jj,taky jsem četla že se to ustáluje až tak ve 3 měsících.,.ale taky jsem nebudila a problém s mlíčkem jsme neměli.. ![]()
Isabell určitě nebudit a spinkej, i odpočinek je hoodně důležitý na tvorbu mlíka
Upřímně taky tiše závidím a to mám docela hodně spací dítě ![]()
Tak moje zkušenost je že sem o mléko přišla. Malý od začátku 2 měsíce spal celou noc a mléko došlo
. Abych pravdu řekla, tak mi to nevadilo.
Po zkušenostech s dvěma dětmi musím napsat, že mléko při pauzách nedocházelo..
Prostě se přizpůsobuje poptávce - pár hodin na tom nic nezmění. ( tedy alespon né mě)
Navíc v pozdějším věku je naprosto normální, že maminky kojí třeba jen ráno, nebo večer, tedy jednou denně a mléko stále je..
Určitě bych mimi nebudila - a byla moooc ráda, že zajela tak pěkný režim. ![]()
Ahojky, rozhodně bych v noci na kojení nebudila, jinak si na sebe ušiješ bič a mrně se ti pak bude budit pořád, protože si na to noční buzení prostě zvykne. Vždycky než jsem šla spát (cca 22 až 23 h), tak jsem odstříkala (malý už mi spal cca od 20 h) a pak jsem kojila až ráno kolem 6 h.
Taky musim rict, ze o mliko jsem neprisla… Prvni ditko spalo celou noc uz v porodnici, pak se sem tam vzbudil doma, ale prevladalo spani celou noc a kojila jsem az do roka(a odstavila jsem ja, ne ze by doslo mliko). Tak nebud a radej odpocivej a vyspi se taky ![]()
Issabell28 píše:
Já jsem právě četla, že do 3 měsíce není laktace ustálená, takže pauza by neměla být víc jak 6h, jinak se tvorba mlíka pozastaví.Mlíka mám hodně, ráno mám prsa už jak dva balony.....A piju hodně cca 3,5 - 4 litry, mám furt šílenou žízeň.
Já myslím, že je to individuální. Do konce šestinedělí je to v pohodě, to se mléko tvoří pořád, je ho relativní nadbytek, aby to měla mimča snažší. po šestinedělí už je tí více ovlivněno tou poptávkou. Tak uvidíš, kdyby se laktace horšila, tak odsávej. Ppokud můžu radit, tak hlavně nebuď. !!! Dítě si zvykne apak ho to neoodnaučíš.
To radějí odstříkávej nebo odsávej. Budila bych jedině pokud by neprospíval.
Pokud přibývá, tak bych ho určitě nebudila. Měla jsem štěstí, že malý taky spinkal hodně brzo celou noc, ale potřebovala jsem tehdy zásoby, protože jsem 1 týdně musela jezdit na 4 hodiny pryč, takže jsem v noci poctivě vstávala a odstříkávala… A je fakt, že v noci to teklo proudem ![]()