Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,no určitě mimi nebud. Bud ráda že ti spinká. Co já bych za to dala. Mám 2 syny a každý je úplně jiný, ten první když byl miminko tak jsem ho budila na kojení ve 22hod,tak jak mi řekli v porodnici a pak v 1ráno a pak ve 3 a v 6,když jsem přestala kojit tak spinkal celou noc takže jsem ho i přestala v těch 22hodin budit a spinkal od 18hod do 6rána,PARÁDA
a můj nynější 11týdenní synáček se budí ve dne v noci po 3hodinách a né a né spát celou noc:-) taky je fakt že přibývá jen 210g za 14dní. Ale skoro vůbec nepláče takže pořád kojím.
Ahoj Holky, oživuji tuto diskuzi
malej měl včera 8 týdnů. Přes den krásně spinká, když jsme venku, třeba včera u našich na zahradě, pak spí třeba i 3 hodiny. Nebo spinká, nají se a spinká klidně dál dvě hoďky. Jenže v noci se nám to nějak pokazilo
dřív se nabaštil v osm hodin a vydržel třeba do 12, někdy i do jedné…pak jsem kojila po třech hodinách a většinou vstával kolem šesté půl sedmé ráno…jenže teďka v noci jede po dvou hodinách a od půl páté většinou už nespí vůbec…dneska se zadařilo, že opět jeden interval spal 3 hodiny…myslíte, že to můžu nějak ovlivnit? Zkoušela jsem včera k večeru kojit častěji, takže jedl ve 4, pak v 6 a pak teda usnul v těch 8, a najedl se v 9, ale pak mi vydržel až do 12…tak si říkám,jak to zase změnit…navíc mi přijde v noci to jeho spaní dost neklidné…budí se mi na jídlo s pláčem, je to normální? Jinak je plně kojený…
vegisko a co růstový spurt nebo nebolí ho bříško, můžou to být už i zoubky, uvidíš, tak ať se to brzo zlepší
![]()
Ahoj. Není třeba přespalý, když už od půl páté čumákuje?? Zkusila bych ho přes den co nejvíce udržovat v bdělosti - hrát si s ním, co nejvíc na něj mluvit, blbnout s ním. Taky mě napadlo jestli ho nebolí bříško, to pak mají tendenci se dožadovat častěji prsa, tak zkusit nahřejvat a masírovat. Snad to bude brzo zas dobrý
spurt už jsme měli, na prdíky trpí málo, zuby snad neee, nemáme dva měsíce
…napadlo mne to stejné, že je přespáný… jenže můžu ho přes den nutit k bdělosti? taky mě napadlo ho nenechávat tolik spát…jenž mi hodně razíme ven a to on to zalomí vždycky…
TAk to jo. My máme něco málo přes 7 neděl (tuším z jedné diskuze, že jsme měly podobný termín
) a v kočárku moc nezabíráme, vždycky kouká kam se to veze
Ale je fakt, že doma, pokud ho nedám do kolébky , tak je vzhůru. Když už je fakt unavenej a chce to zalomit, tak začne natahovat.Když mu dáš třeba nějaký nový hračky na kočárek, neupoutá ho to, aby to hned nezalomil??
vegiska píše:
spurt už jsme měli, na prdíky trpí málo, zuby snad neee, nemáme dva měsíce…napadlo mne to stejné, že je přespáný… jenže můžu ho přes den nutit k bdělosti? taky mě napadlo ho nenechávat tolik spát…jenž mi hodně razíme ven a to on to zalomí vždycky…
Issabell28 píše:
Ahoj holky, prosím o radu.Je nám 1 měsíc, přes den kojím každé dvě hodiny, naposledy si malý řekne o mlíko kolem 22h a pak spí celou noc až do 5.30.Někde jsem však četla, že noční kojení je důležité pro tvorbu mléka.Tak bych se chtěla zepat, jestli nepřijdu o mlíko, když v noci nekojím…Ptala jsem se doktorky, jestli mám malého v noci budit, ale vzhledem k tomu, že přibívá cca 250-300g týdně, tak mi řekla, ať ho nechám v noci spát.Děkuji za odpovědi.
Pokud ti miminko prospívá a není potřeba zvýšit laktaci, nechala bych ho spát. Měla jsem to u dětí stejně, první a poslední takto spaly celou noc od šestinedělí. Není třeba budit.