Noční kojení...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
19.5.10 23:15

Ahojky,no určitě mimi nebud. Bud ráda že ti spinká. Co já bych za to dala. Mám 2 syny a každý je úplně jiný, ten první když byl miminko tak jsem ho budila na kojení ve 22hod,tak jak mi řekli v porodnici a pak v 1ráno a pak ve 3 a v 6,když jsem přestala kojit tak spinkal celou noc takže jsem ho i přestala v těch 22hodin budit a spinkal od 18hod do 6rána,PARÁDA :-) a můj nynější 11týdenní synáček se budí ve dne v noci po 3hodinách a né a né spát celou noc:-) taky je fakt že přibývá jen 210g za 14dní. Ale skoro vůbec nepláče takže pořád kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.11 10:18

Ahoj Holky, oživuji tuto diskuzi :-) malej měl včera 8 týdnů. Přes den krásně spinká, když jsme venku, třeba včera u našich na zahradě, pak spí třeba i 3 hodiny. Nebo spinká, nají se a spinká klidně dál dvě hoďky. Jenže v noci se nám to nějak pokazilo :-( dřív se nabaštil v osm hodin a vydržel třeba do 12, někdy i do jedné…pak jsem kojila po třech hodinách a většinou vstával kolem šesté půl sedmé ráno…jenže teďka v noci jede po dvou hodinách a od půl páté většinou už nespí vůbec…dneska se zadařilo, že opět jeden interval spal 3 hodiny…myslíte, že to můžu nějak ovlivnit? Zkoušela jsem včera k večeru kojit častěji, takže jedl ve 4, pak v 6 a pak teda usnul v těch 8, a najedl se v 9, ale pak mi vydržel až do 12…tak si říkám,jak to zase změnit…navíc mi přijde v noci to jeho spaní dost neklidné…budí se mi na jídlo s pláčem, je to normální? Jinak je plně kojený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
26.9.11 10:27

vegisko a co růstový spurt nebo nebolí ho bříško, můžou to být už i zoubky, uvidíš, tak ať se to brzo zlepší :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
26.9.11 10:34

Ahoj. Není třeba přespalý, když už od půl páté čumákuje?? Zkusila bych ho přes den co nejvíce udržovat v bdělosti - hrát si s ním, co nejvíc na něj mluvit, blbnout s ním. Taky mě napadlo jestli ho nebolí bříško, to pak mají tendenci se dožadovat častěji prsa, tak zkusit nahřejvat a masírovat. Snad to bude brzo zas dobrý

• Citovat
  • Upravit
852
26.9.11 10:50

spurt už jsme měli, na prdíky trpí málo, zuby snad neee, nemáme dva měsíce :-)…napadlo mne to stejné, že je přespáný… jenže můžu ho přes den nutit k bdělosti? taky mě napadlo ho nenechávat tolik spát…jenž mi hodně razíme ven a to on to zalomí vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
26.9.11 10:59

TAk to jo. My máme něco málo přes 7 neděl (tuším z jedné diskuze, že jsme měly podobný termín :mrgreen: ) a v kočárku moc nezabíráme, vždycky kouká kam se to veze :mrgreen: Ale je fakt, že doma, pokud ho nedám do kolébky , tak je vzhůru. Když už je fakt unavenej a chce to zalomit, tak začne natahovat.Když mu dáš třeba nějaký nový hračky na kočárek, neupoutá ho to, aby to hned nezalomil??

• Citovat
  • Upravit
170
26.9.11 11:05
tak u nás platilo, že čím méně spal přes den, tím méně spal i v noci… protože pak byl tak unavený, že z toho nemohl ani usnout
jinak dítě své zvyky asi mění - u nás už byly noci celkem OK - nechal nás vyspat i 4 hodiny vkuse - ale teď - malému je půl roku - tak se krmí celou noc po dvou hodinách a ráno vstává v 6… miminko známé to tak má ještě v 10 měsících
vegiska píše:
spurt už jsme měli, na prdíky trpí málo, zuby snad neee, nemáme dva měsíce :-)…napadlo mne to stejné, že je přespáný… jenže můžu ho přes den nutit k bdělosti? taky mě napadlo ho nenechávat tolik spát…jenž mi hodně razíme ven a to on to zalomí vždycky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.11 12:00

chjo, jste mě nepotěšily :-( no holt asi budu muset vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
26.9.11 13:44
Issabell28 píše:
Ahoj holky, prosím o radu.Je nám 1 měsíc, přes den kojím každé dvě hodiny, naposledy si malý řekne o mlíko kolem 22h a pak spí celou noc až do 5.30.Někde jsem však četla, že noční kojení je důležité pro tvorbu mléka.Tak bych se chtěla zepat, jestli nepřijdu o mlíko, když v noci nekojím…Ptala jsem se doktorky, jestli mám malého v noci budit, ale vzhledem k tomu, že přibívá cca 250-300g týdně, tak mi řekla, ať ho nechám v noci spát.Děkuji za odpovědi.

Pokud ti miminko prospívá a není potřeba zvýšit laktaci, nechala bych ho spát. Měla jsem to u dětí stejně, první a poslední takto spaly celou noc od šestinedělí. Není třeba budit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová