V 1,5 roce kojím x krát denně

1760
18.5.10 23:02

V 1,5 roce kojím x krát denně

Holky prosím o radu co s častým kojením. Mladší dcera bude mít 1,5 roku a já přes den kojím každou chvíli :roll:. Ona se pořádně nenapije, cucá tak 1 - 2 minuty a po chvíli ( 10 - 30 minut) přijde zas a chce znovu. Máme velké problémy s jídlem, nechce nic moc jíst, takže kojím jako život :-( . Kdyby jedla normálně, tak bych to kojení utla, ale takhle váhám. Na noc už je naštěstí odstavená, ale přes den je to katastrofa. Navíc jí teď rostou stoličky, takže jí normální stravu ještě míň než normálně, tj. skoro nic. Když jí prso nedám, tak řve a řve a řve, sápe se mi do výstřihu, škrábe mě :evil: . Bohužel to vydrží dýl než já. Opravdu nemám nervy na to celý den poslouchat řev, i tak ho je víc než dost. Kdyby se pořádně napila a vydržela aspoň 2 hodiny, byla bych šťastná. Nemáte na to nějakou fintu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
18.5.10 23:13

Ono to funguje naopak, jakmile ji utnes kojeni, bude jist. My jsme na tom hodne podobne, akorat, ze ja kojim plne (ode dneska uz snad jen vicemene, snedl par lzicek) 11ti mesicniho.Jak na to…asi nejak vymyslet, jak bys mohla byt par hodin mimo a to opakovane. Treba o vikendu. Protoze bud budes poslouchat rev, nebo tam nebudes. Urci si, kolikrat a kdy chces kojit a snaz se z toho neslevit. Ani jednou! Tyhle potvurky to brzo poznaji a pak te ma zas v hrsti.
Ja kojim pres den kazdou chvili, v noci je nejdelsi pauza 3 hodiny. Uz jsme na tom byli lip, ale pak zacly rust zuby (4 najednou) :zed:
Dneska mam predsevzeti, ze prso vytahnu az uslysim zpivat ptaky, jedno kojo v 11 uz probehlo…tak jsem zvedava, jestli budu tak unavena, ze mi ten rev vadit nebude.
Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
18.5.10 23:16

jedině si sehnat hlídání a odejít alespoň na ty 2 hodiny z domu pokud si to nechala zajít takhle daleko a nemáš na to nervy. synka jsem v tomto věku kojila 1-2× denně - právě abych nedopadla takto. Případně ukončit kojení úplně. A neboj ona hlady neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.5.10 23:20

já bych to utla myslím že 1,5 letý dítě už nemá kojení takový význam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.5.10 23:22

Tulenice, neplanujes treti? Aby te to neprekvapilo ;)Prvni dve jsem mela taky hezky srovnany (urcite jen moji zasluhou), i kdyz jsem je kojila dlouho. A ejhle… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.5.10 23:37

Tady je jen jedna rada - vydrzet a nedat :wink: ja s detma problem nemela, ale dobra kamaradka mela obe sve deti zavislaky, tak jak popisujes ty. Nemela moznost odjet treba na vikend, takze to proste musela vydrzet doma. Deti projecely vikend a pak dobry. Hlavne se musis rozhodnout ty. Deti maji sesty smysl a vyciti nejistotu velmi rychle a spolehlive. Ty musis byt rozhodnuta prestat a stat si za tim pevne a neoblome.
A ze by umrela hlady se bat nemusis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.5.10 00:22

Myslim, ze staci jednznacne stanovit hranici a nijak ji neposouvat. V podstate ji zpusobujes docela solidni nejistotu, kdyz se snazis nedat, ona jeci, pak das…
Zkusila bych si stanovit kojeni treba rano, pred odpolednim spanim a pred vecernim a jinak konec, finito.

Zkus ji zabavit, budte venku, ted je zima, tak budes mit prsa hezky schovany :wink:

U nas uz prestani kojeni v noci utlo kojo natolik, ze mliko zkratka doslo.
Takze bud pripravena i na moznost, ze zdroje vyschnou, kdyz snizis frekvenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
19.5.10 08:05

asho nestraš, třetí fakt neplánuju, už ne mi to fakt stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.5.10 08:07

Stanovit pevný pravidla a ty držet i za cenu řevu. Nesmíš ustoupit. Podle mě jediná funkční a navíc rychlá rada.
Mě vždycky pomohlo „nechat se naštvat“. Zneužila jsem tak svojí tvrdohlavosti a neuhla ani o píď. Maty většinou rychle pochopil.
Nechalas to zajít dál, malá s tebou cvičí, jak chce a řevem tě vydírá (promiň, že to tak píšu), tak se opravdu obrň trpělivostí. Držím ti palce :palec:
Ale počkala bych, až se vyklubou ty zuby.
Jo a jídlem se dá taky solidně vydírat, to by mohly vyprávět maminky nejedlíků. Super trik je, vsugerovat si myšlenku „u plnýho talíře ještě nikdo hlady neumřel“ a tý se v klidu držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
19.5.10 08:10

Nebudte par dni doma, at ji narusis zvyk prostredi, bude mit nove podnety a nebude se tak soustredit na kojo. A neber si na sebe nic s vystrihem, at to prcka nesvadi :-) Treba vam to zabere, ona zadna rada neni univerzalne pouzitelna na vsechny deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
19.5.10 08:12
asha píše:
Ono to funguje naopak, jakmile ji utnes kojeni, bude jist.

tak musím říct, že tohle u nás nezafungovalo.
Začal jen víc pít. Co byl kojený, tak ve 20ti měsících vypil za den třeba jen 100ku, někdy taky jen 50ku. Kojili jsme 21 měs.
S jídlem bojujeme doteď, je mu 33 měs.

zuzka.mamka píše:
já bych to utla myslím že 1,5 letý dítě už nemá kojení takový význam

„utla“ asi ne, ale omezit asi jo. Jasně, že kojení je nejdůležitější pro novorozence, ale i pak si myslím, že to má něco do sebe. Tedy pokud to oběma vyhovuje a maminku to neobtěžuje.

co se fíglů týče - někde jsem vyčetla, že zahrnout dítě větší pozorností, objímáním a tak. Protože kojení už mají i jako součást mazlení. Jinak neporadím, u nás se to omezilo po pobytu v nemocnici, kdy měl virózu. Zcela se pak odstavil sám, ranní kojení měl spojené s naší postelí a mnou v pyžamu. Když jsme zastlali a já už byla oblečená, kojit nepotřeboval. Stejně tak večer, když ho koupal a chystal do postele manžel, nekojili jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.5.10 09:56

Zdar, já myslím, že hlady neumře, když to utneš, neboj :mrgreen: Taky se řídím tou hláškou, že nad plným talířem nikdo hlady neumře…

Já jsem si odzkoušela u Samíka, že když jsem nebyla přesvědčená, tak mi toto dělal v noci - neexistovalo, že bych ho nenakojila. Jak jsem se pevně rozhodla, že už ho kojit nebudu (bo hrozně hryzal a stejně nepil, i když prso velice chtěl), tak jsem mu to oznámila, s tím, ať rozhodně nepočítá, že bych připravovala UM v noci (o čemž jsem teda byla veeelmi vnitřně přesvědčená, že toto opravdu ne), tak se najednou přesvědčit dal, trvalo to 2 noci 10 a 30 minut a pochopil, nechtěl :nevim: Neříkám, že to funguje u každého, ale to tvoje vnitřní přesvědčení pomůže myslím dost.

(A jestli už nevíte co byste, přijďte k nám na návštěvu :-P :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.5.10 12:21

Pepro, mozna je to prave tim, ze s jidlem „bojujete“. Ja nebojuju, nechces, nedostanes a slus. Zadny dite mi jeste hlady neumrelo a ze teda jsou obdobi… Ze vic pije po odstaveni je jenom dobre, mne treba kojeny deti nepily temer vubec, ta trocha se neda pocitat. A ani pak to nebyla zadna slava.

S kojenim a jidlem mimo domov a znamy prostredi mam spis ty horsi zkusenosti, ted jsme byli tyden plavat, nejmladsi byl zas plne kojeny a prostrednacka temer nejedla. :nevim: Takze jsem usetrila za detskou porci…

Jinak u nas dneska v noci rev a rev a rev, odchazela jsem z loznice a cekala v obyvaku az usne. Vydrzela jsem to do 4 (chudaci sousedi), tak uvidime, co bude dneska.

Ono to vazne neni jednoduchy (teda rady jo, teorii mam v malicku ;) ), ale ono vzdycky neco je (zuby, nemoc…) Nejvic to je o diteti, nektery deti proste takovy jsou, svalovat vsechno na matku, ze si za to muze sama, je desne jednoduchy a kratkozraky (ovsem driv bych tomu taky mozna neverila).

Obe starsi deti upoustely od kojeni samy a postupne, kolem roku mi uz davno spaly celou noc, kluk se odstavil sam v 19ti mesicich, holku jsem odstavila v tehotenstvi v 21 a nebyl nejmensi problem. Takze ted si to vynahrazuju asi proto, ze je to naposled, abych si nemyslela, ze je to vzdycky takova sranda 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.5.10 13:07

Myslím, že v tomto věku už to nevyřešíš jinak, než že prostě prs nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
19.5.10 13:31

Děkuju všem za příspěvky :palec:.
Jinak tedy musím říct, že fakt vím a nebojím se, že mi dítě umře hlady :lol:. Že jí zkrátka nedám a vydržím mě samozřejmě napadlo také, nejsem jako úplný debil :lol:, chtěla jsem spíš vědět, jestli na to někdo máte nějaký fígl či metodu, jak to udělat „bez nervů“.
Prostě nevydržím poslouchat ustavičný řev dalších několik dní, než si malá zvykne, že to nebude po jejím a nedostane 20 x denně. Jasně, že si časem zvykne, ale z více důvodů, které tu nebudu vyjmenovávat, mám poslední dobou nervy na dranc a poslední co teď potřebuju je příští dny poslouchat další řev navíc :zed:, to opravdu ne.
Z opakované zkušenosti vím, že když kojení omezím, tak opravdu normální stravu víc jíst nezačne :-(. Radši bude o hladu celý den a dožene to kojením, místo 5 minut bude pít 20. Zkoušela jsem UM, ale když zjistí, že to není MM, tak to do ní nedostanu.
Zkrátka počkám až se prořežou ty zatracené stoličky a pak to začnu pomalu omezovat.

Angu někdy se snad zjevíme, ale těžko říct kdy to bude. Buď je venku hnusně, nebo jsem nemocná a až bude zase hezky, budeme na stavbě :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová