Kojit-ale jak dlouho?

2390
24.5.10 00:14

kojit-ale jak dlouho?

Ahojik mamulky,chci se zeptat.Mam 8m. holcicku a chtela bych se zeptat,do kolika mesicu si myslite ze je dobre kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4548
24.5.10 05:42

To je tezka otazka - nekdo rekne, cim dele tim lepe, nekdo ti rekne, ze kdyz jsi prekonala pul rok, uz neni treba si lamat hlavu. :wink: Zalezi hlavne na tobe, jak se citis, obtezuje te kojeni? Taky jestli mate v rodine treba nejake alergie, je dobre kojit pry dele. Ja jsem si rikala, ze kojim max. do roka. Starsi jsem kojila zhruba do 13 mesicu a prestala jsem hlavne proto, ze uz jsem byla tak nejak v polovine druheho tehotenstvi a dochazely mi sily. U druheho me nic netlacilo a taky se mi hur urcoval ten okamzik, kdyz uz teda nekojit a prestala jsem, kdyz mu bylo necelych 16 mesicu. Podle me je kojeni pohodlne, nemusis pripravovat zadne UM, zadne cisteni lahvicek a pokud ditko dostane hlad nebo zizen nekde na cestach, porad mas prso s sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.5.10 06:22

Kojit tak dlouho,dokud to Tobě i dítěti bude vyhovovat.Záleží to jen a jen na Tobě.

Já jsem kojila Adámka 2 roky a 9 měsíců,Emičku kojím stále - má rok a půl.

Ale ani přesto nejsem zastáncem kojení za každou cenu.Nám to prostě šlo,mléka jsem měla vždy nadbytek a mám „rozumné“ děti,ani jedno z nich mě nevysléká na veřejnosti.

Každý si tu hranici musí určit sám.Nevím,jaký problém řešíš,proč se na to ptáš.
Není třeba pravda,že kojené děti jsou méně nemocné.U nás to neplatí.Adámek byl nemocný sem tam,Emička celou zimu promarodila..
Já kromě citové potřeby považuju za velkou výhodu,že nemusím kupovat drahé UM,které bych nekojenému dítěti rok a půl určitě chtěla dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
24.5.10 07:22

:nevim: Tak já kojila plně do 6ti měsíců a Naty se sama odstavila v 9ti měsících. Plánovala jsem kojit do roka. Nejsem zastáncem co nejdelšího kojení, prostě kojení mám spojené s kojenci a to např. 2 leté dítko neni. Mě by vadilo, kdyby za mnou dvouletá běhala a volala „mami, cecíno“ (jako to má jedna známá) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.5.10 07:32

přesně jak píšou ostatní,tak jak to bude vyhovovat tobě i miminku,.....mi kojili přesně 13 měsíců,pak už syn odmítal sám,takže jsme jednu chvilku měli sunar a postupně zvykali na obyč.mlíko… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
24.5.10 08:06

Ja prvni kojila 20 mesicu, druhou zatim stale kojim… moc se to ted hodilo, kdyz zvracela, mela prujem a pak tri dny 39-39,6. Nechtela vubec nic jist a skoro nic nepila, takze jsme skoncili na vyhradnim kojeni…nevim, co bych delala, kdyz UM odmita…Ted uz zase odnaucujem na puvodnim mensi frekvenci…
Taky mam deti rozumne a kojeni mne i detem vyhovuje…urcite bych chtela kojit jeste minimalne pres leto…
mne se bude po kojeni styskat..... uz je to naposled…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
24.5.10 08:43

Souhlasím s ostatníma - záleží na vás :wink: Já plánovala to nejpozději v roce a půl utnout, ale malá se sama v 15ti měsících odstavila. Chtěla jsem to vydržet určo do roku (pokud to teda jde), pak už jsem to brala jen jako doplněk k ostatnímu jídlu a pití, MM pila už jen na snídani :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.5.10 08:46

Já kojila 15 měsíců,malá se sama odstavila :-( kdyby záleželo na mě tak pokračuji.Také jsem si to vychutnávala,bylo to moje poslední kojení.Říkala jsem,že je to taková naše chvilka.Kdy spolu ležíme a koukáme na sebe :-( ach jo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
24.5.10 09:10

Me se maly priblizne v roce odstavil sam. Taky si myslim, ze je dobre kojit tak dlouho, jak to mamince a diteti vyhovuje.

Nekde jsem cetla, uz si nepamatuji kde, ze pro zdravi ditete je vhodne kojit do roka a pak ze to pry uz neni dobre pro psychiku. Uz si ani nepamatuji, proc, zrejme ze se stava s ditete zavislacek na prsu a mamince. Co je na tom spatne, netusim. Me se po kojeni docela styska, mrzelo me, ze jsme nekojili dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.5.10 10:28

Starsi deti se vetsinou venku kojit nemusi ;) Ja kojila 19 a 21 mesicu a kojila bych dyl, ale tehotenstvi to zhatilo, oboje bych neutahla (odstavili se uplne bez problemu, prvni dokonce sam). Ke konci jsem kojila jen rano a vecer a dite mi triko netahalo, byl to ritual. Ted to bude mozna horsi, protoze jsme porad skoro na vyhradnim kojeni, ale necham se prekvapit :D

A Cernus, to, co jsi cetla, mi prijde jako pitomost (neber to osobne ;) ) Po roce je to porad mimino, neudelas najednou ostrou caru. Naopak bych rekla, ze zvlast pro psychiku je to vyborna vec, protoze je ve veku, kdy zacina objevovat svet po dvou, ma daleko vetsi dosah a taky prichazi druha mamankovska krize. To prso je jeho jistota. A taky rostou stolicky, u nas to pak funguje jako jediny prijatelny analgetikum.

Nicmene, kazdy koji tak dlouho, jak to jemu a diteti vyhovuje, univerzalni rada neni, je jen pro a proti ;) Ale nikdo mne nepresvedci, ze je UM v tomhle veku lepsi, kdyz neni treba, proc davat mliko od kravy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
24.5.10 10:59

Souhlasím s Ashou.
Asi každý pediatr doporučí minimální mléčnou dávku 500ml, ale minimálně polovina jedním dechem dodá, že kjit max. do roka. Proč ale dávat mléko od krávy, pokud je matka ochotná kojit? Proč by to mělo být lepší?
Takže za mě ať si každý kojí jak dlouho chce, není žádná magická hranice půl roku, rok nebo 2.
Já třeba po zavedení příkrmů a navyknutí na jiné pití nejsem pro kojení podle přání dítěte. Od 8 měsíců kojím poměrně pravidelně, postupně zavádím 1 příkrm měsíčně, vynechám jedno kojení. Nakonec počítám, že zbyde 1-2. Dítě bude mít tyto kojení spejené s určitou situací a nebude si pak vyřvávat kojení leckde. NO, možná si to maluju. :nevim: :lol: Uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
8
4.3.13 09:19

Já mám 7 měsíčního syna a stále kojím. Dokrmuju zeleninkou, ovocem a masem. Pomalu chci už přestat, malej se někdy u kojení vzteká a mezi lidma je to dost nepříjemné…když mě mlátí po prsu :lol: spíš mě zajímá, jak tady někdo píše, že by nechtěl přejít na UM. Já myslela, že když tak do roka přestanu kojit tak žádný mlíčko už nepotřebuje ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
4.3.13 11:13

@duginka po roce už můžeš dávat normální mlíčko a mléčné výrobky. To UM se doporučuje do dvou - třech let a je to asi hlavně i tím, že je obohacené o různé vitáminy a minerály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová