Navýšení tvorby mléka

672
26.5.10 06:22

Navýšení tvorby mléka

Ahoj holky, mám dotaz…Po každém kojení odsávám z prsu ještě to, co tam zbylo, abych zvýšila tvorbu MM.Mám odsávat i v noci?Malej se mi totiž v noci nebudí, tak nevim jak často mám v noci odsávat, naposledy kojím tak ve 22h.Taky se bojim, když budu v noci odsávat, tak aby tam ráno něco měl, budí se kolem 5-6h.A ještě když odsávám po každém kojení tak odsávám zbytek z prsu ze kterého jsem kojila a mám vyprázdnit i ten druhý prs?Kojím cca po 2h.Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44228
26.5.10 06:41

Ahoj.Pokud potřebuješ skutečně navýšit tvorbu mléka,bylo by dobré odsávat v noci.Protože čím víc mléka odčerpáš,tím víc se ho tvoří a v noci se tvoří ještě víc vlivem hormonů…

Adámek se mi v noci budil na kojení dlouho,snad až do roku.Emička mi taky od příchodu z porodnice spí celou noc.V té době jsem kojila ještě i Adámka,ale ani jednoho z nich v noci.Byla jsem unavená,nechtělo se mi vstávat,problém jsem měla opačný,nadbytek mléka,ráno prsa jak balony,děti upily,pak jsem odsála do úlevy :mrgreen:

Pokud je malý spokojený,mléko mu stačí,a ty nepotřebuješ odsát a zamrazit mléko do zásoby,stačí,když po každém kojení odsaješ druhý prs do úlevy.Když nemáš problém,nemusíš.

V noci odsaj jen,pokud Ti nahromaděné mléko dělá problémy.Pokud potřebuješ zvýšit tvorbu,odsaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
26.5.10 06:55

A jak často mám v noci odsát?Stačí jen jednou třeba ve 2h nebo častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
26.5.10 07:06

Myslím,že stačí odsát jen jednou za noc,třeba v ty 2h do úlevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.5.10 08:39

isabell a můžu se zeptat kolik je miminku a proč chceš zvyšovat tvorbu MM, když ti v noci spinká? a tedy evidentně nestrádá? nebo ho krmíš MM z lahvičky?
jen si říkám, jestli se zbytečně nemorduješ tím odsáváním, pokud nemáš přebytky mléka, tak je doodsávání zbytečné, řiď se tím, co potřebuje miminko…

i když vím z vlastní zkušenosti, že se to snadněji píše a hůře provádí, ale tak zase mám nějaký odstup a s kojením jsme si tedy užili své :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
26.5.10 11:45

Bude nám 6 týdnů a já si chci nadělat zásoby, protože od června budu dojíždět na RHC, takže bude hlídat a krmit babička.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.5.10 11:50

ještě to můžeš podpořit homeopatiky na zvýšení tvorby mlíka - ricinus communis 5CH, 5 granuli 2× denně a ty kojíš z obou prsů? ideál by bylo, kdybys z jednoho kojila, z druhého zároveň odsávala - šetříš čas a teče to z toho druhého líp, já to tak dělám a v noci odsávala do foroty, tak držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
26.5.10 12:05

Kojím jen z jednoho.Bojim se, že kdybych to druhé odsála, tak za 2 h, až se malej ozve, tak v něm bude málo a nebude mu to stačit, tak nevim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
26.5.10 12:29
Issabell28 píše:
Kojím jen z jednoho.Bojim se, že kdybych to druhé odsála, tak za 2 h, až se malej ozve, tak v něm bude málo a nebude mu to stačit, tak nevim… :nevim:

Musíš to vyzkoušet.Platí zákon nabídky a poptávky.Čím víc kojíš a odsáváš,tím víc se tvoří mlíčka.Mléko se tvoří i při samotném sání,jak dítě cumlá bradavku - oxytocinový reflex.Před tím tam nemusí mnoho mléka být.
Dostatek mléka poznáš podle toho,že máš spokojené dítě,které přibývá a má 6-8 pomočených plenek denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.5.10 13:25

Souhlasím s holkama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
26.5.10 13:33

Izabell,zákon nabídky a poptávky funguje, ale přizpůsobí se to za 2-3 dny, alespoň tak mi to říkala laktační por.a je pravda, že to tak u mně fungovalo. Za sebe můžu říct, že mi nejvíc pomohlo odstříkávání mezi kojení. Pokud kojíš co 2 hod., tak za hodinu zase trochu odstříkej. Zpočátku jen jednou denně, pak můžeš dvakrát, třikrát…až se zvýši tvorba. Stačí, když odstříkáš málo a miminku ještě zbyde dost, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.5.10 14:50

odsávání

Ahojky já kojím už 7 měsícu bez věčích problému a pokud nemaš prso po kojeni bolestivé a plné mlíka tak odsávání není třeba. Tvorba mlíka se sama upraví podle potřeb mimíska. Mliko si trochu odsaj jen kdyby prsa bolela. Jinak platí čím věčí poptávka tím věčí je nabidka. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9

odsávání

Ahojky já kojím už 7 měsícu bez věčích problému a pokud nemaš prso po kojeni bolestivé a plné mlíka tak odsávání není třeba. Tvorba mlíka se sama upraví podle potřeb mimíska. Mliko si trochu odsaj jen kdyby prsa bolela. Jinak platí čím věčí poptávka tím věčí je nabidka. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9

odsávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9

odsávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová