Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny maminky a moc vás prosím,zda mi múže někdo poradit.Jsem prvorodička a Náš porod nebyl nejlepší,vzhledem k mému vysokému tlaku jsem musela porodit jarouška o týden dříve a nakonec císařským žezem,jeden den jsem mela Jarouška v inkubátoru a asi díky tomu se mi od samého začátku nechtěl přisát,tak jsem ho krmila pomocí hadiček a iněkční stříkačky,byl zázrak když vybumbal 30ml každé 3 hod,kojit mi není přáno,tu trošku co jsem mu mohla dát jsem ztratila.Po návratu z nemocnice Jarouška krmím Bebou 1 Hp s flaskou,můj dotaz je ten,v pátek nám bude teprve měsíc a Jaroušek mi dokáže vypít každé 3 hodiny 120ml,pokud je nedostane,stále jen brečí,dokud svou dávečku nedostane,minulí týden bumbal 90ml,bojím se,zda mu tato výživa stačí,když má necelé 4 týdny,nebo zda vše nyní nějak nedohání.Také trpíme na prdíky,někdy jsou to i celonoční boje s pláčem,používáme sab simplex,ale mám pocit,že moc nepomáhají,také zácpa nás trápí,zkouším cvičení nožiček,i na ty prdíky,mast-pupíček,ale žádná sláva.Dost jsem přemýšlela,zda to není třeba dávkováním,nebo značkou kojenecké vody,tak jsem zkusila ubrat dávku bebi na 120ml 3,5 odmerky místo 4 odmerek a mám pocit,že je to malinko na zácpu dobré,místo pomalu vážně tuhé stolice máme kašovitou,ale nevím,zda tím nějak neubližuji malemu.mockát děkuji,zda mi někdo poradí.
Ahoj atak-katko, předně gratuluju k malému ![]()
Tak se pokusím odpovědět:
prdíky jsou velký problém, někdo na ně netrpí vůbec, někdo hodně
Děláte, co můžete, ještě mě napadá nahřátí bříška. Někdo si pochvaluje Babycalm, ale sama zkušenost nemám.
Malou mám na Nutrilonu Comfort a podobné problémy u ní neznám. Malé fakt sedí, je to UM právě pro děti trpící na koliky. Zácpu po ní rozhodně nemá. Ale zase budou maminy, jejichž dětem sedí Beba. Je to těžké, zkusit změnit UM bys mohla ![]()
Jen se ještě zeptám? Beba HP je něco spešl nebo se jedná o překlep? Já znám Premium, Sensitiv, AR a HA ![]()
měli jsme to hodně podobné prcek byl na Beba HA pil taky dost (asi jak tvůj) a zácpa a prdy pořádné.
dávkování dodržuj určitě podle návodu .malej možná nemá takovej hlad a dobře mu dělá to samotný sání -zkus dudlík.+nám teda výrazně pomohla změna mlíka na Nutrilon HA ,ale změna se ukázala až za 7-10dní po změně mlíka .Ona beba trochu zacpává a kluci k tomu mají ještě předpoklady -no kdyžtak zkus rektální rourku at mu trochu ulevíš.
Jak to sleduju, tak je to opravdu o tom, co jednotlivým miminkům vyhovuje. Radeček má zase zácpu po Nutrilonu, doktorka nám doporučila Bebu. „Chystám“ se na ni příští týden, tak zatím nemůžu porovnat. Zatím zkouším na zácpu vývar z ovesných vloček místo samotné kojenecké vody. Stolička z tuhé zřídla na kaši, ale problém s vyprázdněním stále přetrvává.
Jinak dávkování UM taky nedoporučuju snižovat. To mlíčko pak bude řidší a o to víc bude chtít pít, ale nezasytí se.
Také mám zkušenost, že po Bebě měl malý tuhou stolici a kadil tak jednou za dva dny. Poté, co jsme přešli na Nutrilon, je kadění úplně na jedničku. Co se týká vypitého množství - dítě si samo nejlíp řídí, kolik vypije, tak mu dávej klidně tu 120. Radila bych spíš neředit, nemá se to a mohly by mu chybět živiny.
Z nekojení si nic nedělej, někomu prostě není dáno, jsem na tom podobně, mrzí mě to, ale snažím se vidět výhody UM a využívat je. ![]()
Mockrát Vám děkuji za odpovědi a možné rady.Bebu jsem začala opět dávkovat tak,jak je na obalu,ale zítra jsem rozhodnutá s lekářem řešit možnou změnu.Je to třetí den a Jaroušek trpí velkýma křečema bříška a prdíky,už tři noci a celé dny propláče a nezabírá ani Sab simplex,cvičení,nahřátí,teploměr do zadečku,také mám prozbu,stolice je vážně hodně tuhá a je zbarvená do zeleno žluté barvy,jinak bejvala jen žlutá,není to nějaké špatné znamení?Už jsem z toho hodně zoufalá,jak chudáček trpí,také to říhání je někdy hodně složité,potom tím chudáček trpí všude a má bolesti ve kterých se svírá,kope,axresivně šermuje ručičkama.
![]()
Moc se omlouvám,překlepla jsem se,mělo tam být HA,ne HP,tak se nezlob te.
Maxík měl po Bebě HA vysloveně zelenou stolici (na obale to píšou, tak jsem byla v klidu), ale k tomu ještě dost zapáchající a to se mi už v pořádku nezdálo, tak jsem přešla na Bebu normální, ale pak z výše uvedených důvodů na Nutrilon a je to fakt o 200% lepší.
Myslím, že pediatrička ti schválí přejít na jinou UM, když se ti mimčo takhle trápí. Přeju, ať to rychle vyřešíte.
Zdzavím Vás maminky,tak jsem dnes byla u lekaře a zmenila jsem bebu na nutrilon 1,take jsem nasadila baby cal,tak jsem zvedava,jak nám to vše pomůže,už jsem z toho byla zoufalá,také mi doporučil dětský čaj s heřmánkem dávat po lžíčkách,tak to bude doufám už jen lepší. ![]()
Čauky Katko, miminkovská bříška jsou citlivá téměř na všechno…
Papání, které vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat jinému miminku, ale to už tady zaznělo. Sice je náš capartík už větší, ale docela ti rozumím. Měly jsme naprosto stejné potíže s bolavým bříškem. Moje kamarádka mi doporučila Bebu Sensitive, která je speciálně navržena na problémy s bolavým bříškem. My jsme s ní byli spokojení, časem všechno to bolení zmizelo
Jinak přeju, aby bylo bříško brzy bez jakéhokoli bolení ![]()