Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky já kojím už 7 měsícu bez věčích problému a pokud nemaš prso po kojeni bolestivé a plné mlíka tak odsávání není třeba. Tvorba mlíka se sama upraví podle potřeb mimíska. Mliko si trochu odsaj jen kdyby prsa bolela. Jinak platí čím věčí poptávka tím věčí je nabidka. Tak hodně štěstí.
Ahojky já kojím už 7 měsícu bez věčích problému a pokud nemaš prso po kojeni bolestivé a plné mlíka tak odsávání není třeba. Tvorba mlíka se sama upraví podle potřeb mimíska. Mliko si trochu odsaj jen kdyby prsa bolela. Jinak platí čím věčí poptávka tím věčí je nabidka. Tak hodně štěstí.
slávče haha, kolikrát jsi to odklikla?
![]()
Jinak o tom zákonu nabídky a poptávky bych si dovolila spekulovat, i když to sem ani moc nepatří a Isabell s tím určitě potíže mít nebude - u mě to prostě nefungovalo a mohla jsem se přetrhnout, odsávala jsem po 1 hodině přes den a po 2 v noci (na střídačku s kojením), dohromady 3 dny, až jsem pak sotva lezla a Vojtu jsem málem ani únavou neunesla, to měl zrovna druhýrůstový spurt, a stejně to bylo k ničemu, přikládala jsem ho po 2h, jak chtěl, pila jsem snad 5 litrů melty a fenyklovýho čaje a kojících čajů, a brala jsem ricinus, a nahřívala si prsa, pila u kojení… a mlíko mu stejně nestčilo, přibíral nejvýš 100g za týden a byl nespokojený, večery strašně plakal, a po 3 týdnech mordování (v jeho 5ti měsících) jsem to vzdala a dala mu UM.
Málem mi sežral i lahvičku…
kojila jsem teda převážně z 1 prsa, to druhý má nějak málo mléčný žlázy a víc jak 40ml jsem z něj nikdy nevytřískala…
Každý prostě nemá kliku a zákony poptávky u něj prostě nefungují… ![]()
Zdravím
my máme doma 4měsíční ďáblici, zdálo se mi, že má málo mlíčka , protože se snad každou hoďku chtěla přisát a sála tak dlouho dokud jsem neměla prso úplně gumové a chtěla i z druhého, posledních 14 dní vypiju denně asi 2l bílé kávy a je to mazec
během 2 dní jsem měla mlíka až až, malá v pohodě teď vydrží 4-5h, ale sem tam ji nechám přisát aspoň na cucnutí, protože se mi prsa hrozně nalévají a musím i odstříkávat, občas k večeru už mám prsa jak beton a mám strach ze zánětu
snad se to tak jmenuje, my tomu tak říkali odmala, je melta s mlíkem a já to dělám poměrem 1:1 a je to docela dobré a naučil se to pít i tatínek
, dřív jsem kupovala sypanou, ale nechce se mi to věčně cedit, tak si kupuju porcovanou.
Já jsem pila instantní Caro, ve srovnání s porcovanou Meltou je teda mnohem chutnější, aspoň pro mě.
a hrozně jsem si na to zvykla, pila jsem ho při kojení celých 8 měsíců hlavně abych měla mlíko, a když už nekojím, tak si Caro stejně pořád dělám k snídani ![]()
Pozor s těmi zmrazenými zásobami! Mlíčko vydrží nejdéle 3 měsíce, a už po dvou měsících to kolikrát není nic moc. Hlavně to chce hodně pít, a nejlepší je pořád voda. A k tomu pěkně nahřát prsíčka, třeba ve sprše, nebo teplým ručníkem. A papat vitamínky. Hlavně je třeba si vytvořit režim a to není hned, takže nespěchej, a postupně si najdeš ten správný rytmus sama, každý jsme jiný. Pokud hrozí, že budeš odjíždět pryč, je lépe vždycky odsát čerstvé mlíčko, než sahat na mražené zásoby. Takže teď je důležité se dobře rozkojit. A jestli Ti jde odsávání k duhu, tak si odsávej, nic tím nezkazíš. Hlavně pozor na to, aby si malý nezvykl příliš brzo na savičku. Pak by mohl začít odmítat prsíčko.
Jana206 píše:Issabell28 píše:Musíš to vyzkoušet.Platí zákon nabídky a poptávky.Čím víc kojíš a odsáváš,tím víc se tvoří mlíčka.Mléko se tvoří i při samotném sání,jak dítě cumlá bradavku - oxytocinový reflex.Před tím tam nemusí mnoho mléka být.
Kojím jen z jednoho.Bojim se, že kdybych to druhé odsála, tak za 2 h, až se malej ozve, tak v něm bude málo a nebude mu to stačit, tak nevim…
Dostatek mléka poznáš podle toho,že máš spokojené dítě,které přibývá a má 6-8 pomočených plenek denně.
Tohle jsem zkoušela a výsledek byl, že malá za týden nepřibrala nic :-/ Jakmile jsem odsála, mlíčko bylo „dál“ a nevytáhla ho. A asi je to zbytečně drastický postup - na co nechat pár dní trpět svoje mimčo, abys měla mlíčka pro dvojčata?
Souhlasím, že u každého zákon poptávky a nabídky nefunguje. Někdo prostě svoje maximum má. Asi bych být tebou odsávala jen kolem té půlnoci a jinak si to nekomplikovala…
já z jednoho kojila a zároveň z druhého odsávala abych měla do zásoby kdyby něco. Během 10 dní jsme nadojila 8 litrů mlíka a zamražovala. Pak už mě to začalo dooost obtěžovat a mlíka se v prsnou nedalo zbavit a byl to pěkný boj a bolest. Trvalo to asi tak týden kdy už to bylo i snesitelné.
Mlíko mám v mražáku pořád, využila jsem jen jedno balení a zbytek budu muset vyhodit ![]()
každopádně je dobré z jednoho kojit a zdruhého něco málo odsát, pokud potřebuješ do zásoby (ne moc jak já, když jsem si myslela že se musí odsávat až nic nepoteče) za ty dvě hodiny tam něco bude určitě i pro mimino, to se bát nemusíš.
obrazek píše:
slávče haha, kolikrát jsi to odklikla?![]()
![]()
![]()
Jinak o tom zákonu nabídky a poptávky bych si dovolila spekulovat, i když to sem ani moc nepatří a Isabell s tím určitě potíže mít nebude - u mě to prostě nefungovalo a mohla jsem se přetrhnout, odsávala jsem po 1 hodině přes den a po 2 v noci (na střídačku s kojením), dohromady 3 dny, až jsem pak sotva lezla a Vojtu jsem málem ani únavou neunesla, to měl zrovna druhýrůstový spurt, a stejně to bylo k ničemu, přikládala jsem ho po 2h, jak chtěl, pila jsem snad 5 litrů melty a fenyklovýho čaje a kojících čajů, a brala jsem ricinus, a nahřívala si prsa, pila u kojení… a mlíko mu stejně nestčilo, přibíral nejvýš 100g za týden a byl nespokojený, večery strašně plakal, a po 3 týdnech mordování (v jeho 5ti měsících) jsem to vzdala a dala mu UM.
kojila jsem teda převážně z 1 prsa, to druhý má nějak málo mléčný žlázy a víc jak 40ml jsem z něj nikdy nevytřískala…
Málem mi sežral i lahvičku…
Každý prostě nemá kliku a zákony poptávky u něj prostě nefungují…
Ahoj, tak ja to mela podobne jako obrazek, kojila a odsavala jsem furt a mlika bylo proste malo, navic taky kojim jen z jednoho prsu, mela jsem prsa zmordovany a nasadila jsem kloboucky a pak proste zaclo mlika ubyvat. Ted kojim trochu a jsem rada za UM a kdyz odstrikavam, tak max 70 ml kdyz se hooodne zadari. Jak ja vzpominala na ty tri nedele po porodu, kdy me prsa bolela jak byla plna mlika a nevedela jsem jak si v noci lehnout..
Jo a Caro - meltu piju, pomaha to na tvorbu mlika? Ja to pila jako nahradu za kafe, ale ze to pomaha na mliko jsem netusila.