Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, nevím, zda se někdo setkal s takovým názorem jako já, každopádně budu ráda za každý komentář
Mám 8týdenní dceru, bohužel nekojím, a jako každá maminka, která chce pro své dítě to nejlepší, používám HA Nutrilon (hlavní důvod má alergie). Včera jsem se ale dozvěděla od své dětské Dr., že nikde není do této doby prokázáno, že zabírá…ať kupuju normální a zbytečně neutrácím… Ptát se v lékárně, či jiného doktora na efekt, nemá dle mého názoru, smysl - narovinu určo upřímně nikdo nic neřekne … nemalé provize… proto pokud máte někdo taky takové info, dejte sím vědět… Díky moc
. Daniela
Ahoj, já se s tím také setkala u praktické doktorky. Strašně se divila, když jsem v půl roce na dokrmování začala dávat mlíko HA a řekla, že mám dávat normální ![]()
Doktorka na alergologii (specializace na alergologii, imuinologii a zároveň i pediatrička) ale naopak řekla, že HA máme dávat, jelikož v rodině také jsou alergie. Takže HA dávám dál. Rohodně tím malému neublížím a když mu to naopak pomůže, budu jedině ráda ![]()
Tak s tímhle jsem se nesetkala, dr. mi právě doporučovala HA. Takže jsme ho ze začátku používali (Markétka byla jen částečně kojená) a pak jsme v asi ve 3 měsících přešli na klasickej.
Mně dětská Dr. doporučovala také Nutrilon HA, jako prevenci před alergiemi a to už bylo před 4 roky.Starší dcerka byla částečně kojená. Ted musím začít dokrmovat i druhou dcerku a koupila jsem opět nutrilon HA.
ahoj
taky jsme používaly do půl roku HA … mudr mě na to upozorňoval, že všem rodičům, alergickým i nealergikům, doporučuje do půl roku HA, pro jistotu ![]()
takže aspoň do půl roku ANO - obzvlášť pokud máš sama alergii
No já měla opačný problém, v porodnici už jsem dokrmovaly HA nutrilonem a když jsem se ptala své dětské jestli je potřeba, že v rodině široko daleko žádná alergie není tak mi řekla že by spíš dávala.no vydržela jsem to asi do 3 měsíců, pak jsem změnila dr. a přešla i na normální nutrilon. Těžko říct kde je pravda ![]()