Různá podlahová krytina - saponát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
865
23.10.16 14:34

@Inaris
Máme byt a velikost tuším kolem 70 - 80 m2, teď přesně nevím…ale jak jsem psala, tak je to relativně malý byt :) jsem se do toho úklidu dnes pustila a vytírala jsem dohromady něco kolem 30 minut (ale něco drbu ručně, třeba v kuchyni a v koupelně)…manžel mi pomáhal a vyluxoval a trvalo mu to asi 40 minut…a takhle obden - to by mě švihlo 8) psovi taky myjeme tlapky :)…ALE možná kdybychom to dělali častěji, tak to netrvá takovou dobu :mrgreen: nevím…

Ale líbí se mi tip se Sanytolem, používám ho denně na desinfekci kuchyně a i při běžném úklidu a nedám na něj dopustit :potlesk:

@Paoloska
Děkuji za tip, až budu mít cestu kolem podlah, tak na to mrknu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
23.10.16 16:40

Taky používám Sanytol, na plovoučku i na dlažbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.10.16 17:25
@Inaris píše: :D :-)
Na rovinu: brigáda a vlastní domácnost je obvykle rozdíl, co si budeme povídat :-).

Opravdu to rozdíl nebyl. Spíš to odfláknu doma, když se mi nechce, než někde, kde mě za to dobře platí a jsem ráda, že tam můžu být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.10.16 17:26
@lemaz píše:
Sanytol momentálně používám, protože z té zahrady se zanese bordelu. Jinak umývat packy nemám šanci. Je jich 12 naráz a buď to odnese rozlitý kýbl nebo rvačka.
Klasické dřevo budu mít jen na schodech, takže tam se asi nebude moc držet bordel. Jedná se mi tedy hlavně o lino, dlažbu a plovoučku. Celkovou plochu na vytírání budu mít 180 metrů, tak se mi logicky nechce furt měnit voda. Nicméně asi vytřu vršek něčím lepším a spodek budu řešit Sanytolem.
Asi na to budu hrozfně nadávat, ale v současné době se strašně těším. Nesnáším beton!!!

Nezlob se na mě, ale to je teda pěknej humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.10.16 18:09
@Inaris píše:
No víš, ono se zvířaty to není sranda.
A každý na to má jiný názor. Moje mami by něco takového nesnesla, má imrvére naleštěno, ale zase jiní lidé preferují ty city a psí oči atd.
Já jsem kdysi vůbec nic kromě rybiček nechtěla, ale nechala jsem se ukecat a od té doby pořád uklízím :D.
Nejhorší varianta je asi ta, co mám já; když chce člověk obojí: jak zvíře, tak čistý byt. :D

Já nic naleštěno doma imrvére nemám, nejsem žádný pedant na úklid, spíš naopak. Ale jako promiň, aby mi po bytě chodil pes, který před pěti minutami vyšlápl hov.no, moč a já nevím, co ještě, to teda ne.
Zvířata jsme doma měli od mého dětství a máme pořád, holt nám doma nepobíhá zologická, ale počet zvířat, který zvládáme.

@Inaris píše:
Ne, já jsem si samozřejmě dělala legraci. Když vidím vztah některých uklízeček k podlahové krytině u nás v práci… :D :D
Doma lezu po čtyřech a to samé bych dělala i na brigádě. Ale velmi často to tak není. Mně ten rozdílný vztah k práci kdysi strašně dávno zamrzel u své spolužačky, která se doma plazila a měla až přehnaně načančáno a v práci byla schopná házet věci na zem.

Jasně chápu, jak to myslíš. Tyhle lidi mám taky hrozně ráda, naštěstí jsem vždy uklízela ve firmách, kde pracovali muži a ty jsem si vycepovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.10.16 19:04

@radkka už si viděla psa, který by šlápl dobrovolně do hovna? Já tedy ne. A krom toho chodí na naši zahradu, kde se výkaly pravidelně sbírají. Jde mi o bahno, které díky staveništi, dotáhnou na packách. A proto prostě vytírám častěji. Ruce mi neupadnou a je to snadnější, než stres při umývání tlapek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.10.16 19:08
@lemaz píše:
@radkka už si viděla psa, který by šlápl dobrovolně do hovna? Já tedy ne. A krom toho chodí na naši zahradu, kde se výkaly pravidelně sbírají. Jde mi o bahno, které díky staveništi, dotáhnou na packách. A proto prostě vytírám častěji. Ruce mi neupadnou a je to snadnější, než stres při umývání tlapek.

Ano, psi se jistě vyhýbají proch. cané trávě a rozládajícímu se exkrementu. Takového jsem ještě neviděla, co je to za výjimečnou rasu?
K tomu, že psy venčíš jen na zahradě se raději nebudu vyjadřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.10.16 19:11

@radkka ach ouvej, chytrolínka. Nebudu a ani nechci Ti tady nic vysvětlovat. Jsi nejchytřejší, nejúžasnější a všude si byla. GRATULACE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.10.16 19:14
@lemaz píše:
@radkka ach ouvej, chytrolínka. Nebudu a ani nechci Ti tady nic vysvětlovat. Jsi nejchytřejší, nejúžasnější a všude si byla. GRATULACE!!!

Ano, nechodí mi doma nikdo s bordelem na nohou a věnuji zvířatům potřebnou péči, to si opravdu zaslouží vyznamenání, bnrknu Zemanovi, třeba mě posadí vedle Hůlky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.10.16 09:04
@Inaris píše:
No, počkej, nevíme, zda má zahradu o rozměrech 400 m2 nebo 4000 m2. :D Nechala bych to být.

To je úplně jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
24.10.16 09:09

A nedá pokoj a nedá. :)
Všem děkuji za přínosné informace. Nebudu to hrotit a budu používat jen dva - jeden na podkroví a jeden na spodek. Časem snad najdu značku, která bude plně vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leny85
4.10.17 11:17

Já mám v kuchyni vinylovou podlahu, ze začátku jsem se toho trochu bála, ale teď po 5-ti letech je podlaha pořád jako nová a dobře se udržuje :-)

• Citovat
  • Upravit
Klaudinacek
8.10.17 21:42

Já mám doma vinylové dílce THERMOFIX, vydrží větší zátěž i vyteklou vodu, a navíc je pořád pěkná i po letech :-) taky je vyráběna v České republice takže je kvalitní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný