Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Inaris
Máme byt a velikost tuším kolem 70 - 80 m2, teď přesně nevím…ale jak jsem psala, tak je to relativně malý byt
jsem se do toho úklidu dnes pustila a vytírala jsem dohromady něco kolem 30 minut (ale něco drbu ručně, třeba v kuchyni a v koupelně)…manžel mi pomáhal a vyluxoval a trvalo mu to asi 40 minut…a takhle obden - to by mě švihlo
psovi taky myjeme tlapky
…ALE možná kdybychom to dělali častěji, tak to netrvá takovou dobu
nevím…
Ale líbí se mi tip se Sanytolem, používám ho denně na desinfekci kuchyně a i při běžném úklidu a nedám na něj dopustit ![]()
@Paoloska
Děkuji za tip, až budu mít cestu kolem podlah, tak na to mrknu ![]()
@Inaris píše:![]()
Na rovinu: brigáda a vlastní domácnost je obvykle rozdíl, co si budeme povídat.
Opravdu to rozdíl nebyl. Spíš to odfláknu doma, když se mi nechce, než někde, kde mě za to dobře platí a jsem ráda, že tam můžu být.
@lemaz píše:
Sanytol momentálně používám, protože z té zahrady se zanese bordelu. Jinak umývat packy nemám šanci. Je jich 12 naráz a buď to odnese rozlitý kýbl nebo rvačka.
Klasické dřevo budu mít jen na schodech, takže tam se asi nebude moc držet bordel. Jedná se mi tedy hlavně o lino, dlažbu a plovoučku. Celkovou plochu na vytírání budu mít 180 metrů, tak se mi logicky nechce furt měnit voda. Nicméně asi vytřu vršek něčím lepším a spodek budu řešit Sanytolem.
Asi na to budu hrozfně nadávat, ale v současné době se strašně těším. Nesnáším beton!!!
Nezlob se na mě, ale to je teda pěknej humus.
@Inaris píše:
No víš, ono se zvířaty to není sranda.
A každý na to má jiný názor. Moje mami by něco takového nesnesla, má imrvére naleštěno, ale zase jiní lidé preferují ty city a psí oči atd.
Já jsem kdysi vůbec nic kromě rybiček nechtěla, ale nechala jsem se ukecat a od té doby pořád uklízím.
Nejhorší varianta je asi ta, co mám já; když chce člověk obojí: jak zvíře, tak čistý byt.
Já nic naleštěno doma imrvére nemám, nejsem žádný pedant na úklid, spíš naopak. Ale jako promiň, aby mi po bytě chodil pes, který před pěti minutami vyšlápl hov.no, moč a já nevím, co ještě, to teda ne.
Zvířata jsme doma měli od mého dětství a máme pořád, holt nám doma nepobíhá zologická, ale počet zvířat, který zvládáme.
@Inaris píše:
Ne, já jsem si samozřejmě dělala legraci. Když vidím vztah některých uklízeček k podlahové krytině u nás v práci…![]()
Doma lezu po čtyřech a to samé bych dělala i na brigádě. Ale velmi často to tak není. Mně ten rozdílný vztah k práci kdysi strašně dávno zamrzel u své spolužačky, která se doma plazila a měla až přehnaně načančáno a v práci byla schopná házet věci na zem.
Jasně chápu, jak to myslíš. Tyhle lidi mám taky hrozně ráda, naštěstí jsem vždy uklízela ve firmách, kde pracovali muži a ty jsem si vycepovala ![]()
@radkka už si viděla psa, který by šlápl dobrovolně do hovna? Já tedy ne. A krom toho chodí na naši zahradu, kde se výkaly pravidelně sbírají. Jde mi o bahno, které díky staveništi, dotáhnou na packách. A proto prostě vytírám častěji. Ruce mi neupadnou a je to snadnější, než stres při umývání tlapek.
@lemaz píše:
@radkka už si viděla psa, který by šlápl dobrovolně do hovna? Já tedy ne. A krom toho chodí na naši zahradu, kde se výkaly pravidelně sbírají. Jde mi o bahno, které díky staveništi, dotáhnou na packách. A proto prostě vytírám častěji. Ruce mi neupadnou a je to snadnější, než stres při umývání tlapek.
Ano, psi se jistě vyhýbají proch. cané trávě a rozládajícímu se exkrementu. Takového jsem ještě neviděla, co je to za výjimečnou rasu?
K tomu, že psy venčíš jen na zahradě se raději nebudu vyjadřovat.
@radkka ach ouvej, chytrolínka. Nebudu a ani nechci Ti tady nic vysvětlovat. Jsi nejchytřejší, nejúžasnější a všude si byla. GRATULACE!!!
@lemaz píše:
@radkka ach ouvej, chytrolínka. Nebudu a ani nechci Ti tady nic vysvětlovat. Jsi nejchytřejší, nejúžasnější a všude si byla. GRATULACE!!!
Ano, nechodí mi doma nikdo s bordelem na nohou a věnuji zvířatům potřebnou péči, to si opravdu zaslouží vyznamenání, bnrknu Zemanovi, třeba mě posadí vedle Hůlky ![]()
@Inaris píše:
No, počkej, nevíme, zda má zahradu o rozměrech 400 m2 nebo 4000 m2.Nechala bych to být.
To je úplně jedno ![]()
A nedá pokoj a nedá. ![]()
Všem děkuji za přínosné informace. Nebudu to hrotit a budu používat jen dva - jeden na podkroví a jeden na spodek. Časem snad najdu značku, která bude plně vyhovovat.
Já mám v kuchyni vinylovou podlahu, ze začátku jsem se toho trochu bála, ale teď po 5-ti letech je podlaha pořád jako nová a dobře se udržuje ![]()
Já mám doma vinylové dílce THERMOFIX, vydrží větší zátěž i vyteklou vodu, a navíc je pořád pěkná i po letech
taky je vyráběna v České republice takže je kvalitní