Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ty jo, ještě, že si to tady čtu, jinak bych ty novinky přehlídla, musím si to nastudovat. To je šílený, jak se to furt mění…
Tak vyřízeno, paní mzdářka sice nebyla nadšená, ale nic jí nezbývalo slevu provést. Šéf tvrdil, že brigádníci nikdy růžovku nepodepisovali. Pochybuji, že by si všichni daně dělali sami. I v jiných věcech se nechovají solidně, asi se na ně brzo vykašlu. děkuji za pomoc
@Bert70 Tak to je dobrá zpráva.
Jsou tam teda (v té firmě) pěkné trubky. Srážkovou daň si ti brigádníci ale započítat nemohli, srážela se do 5 tisíc hrubého. A možná ani o možnosti slevy na dani nevěděli. Kdoví…
@elpiska píše:
@Bert70 Tak to je dobrá zpráva.Jsou tam teda (v té firmě) pěkné trubky. Srážkovou daň si ti brigádníci ale započítat nemohli, srážela se do 5 tisíc hrubého. A možná ani o možnosti slevy na dani nevěděli. Kdoví…
Já myslím, že nevěděli…já sama jsem byla strašně překvapená, že to jde, když jsem se o to začala zajímat…
Mám na Vás dotaz.Od r.2015 mám smlouvu na Dpp doposud v loni jsem si přidala druhou brigádu na dpp v únoru jsem skončila. Mám u té dosavadní brigády do 4tisíc nemám tam od března podepsaný prohlášení vadí to nebo mohou mi vrátit srazkovou daň zpetně v prosinci nebo v lednu? účetní nesídlí v místě a s vedoucí není řeč. Od ledna budu mít novou práci na dpp a napořád proto bych ho chtěla podepsat u nového zamestnavatele jde mi o to abych neuplatnovala slevu dvakrat. Díky za rady
Prohlášení může být podepsáno souběžně pouze u jednoho zaměstnavatele. Pokud máte DPP do 10tis. bez podepsaného prohlášení, je srážena srážková daň. I tuto lze zúčtovat, ale pouze v daň. přiznání. Tzn. podat sama přiznání na FÚ do konce března, případný přeplatek vrátí FÚ do konce dubna.
Prosím o radu. Jsem OSVČ a mám i přivýdělek na DPP. Mám zaměstnavateli DPP podepsat prohlášení? Když ano, tak jak? Mám uplatnit zvýhodnění? Do jaké vydělané částky? Jak se mi to promítne do DPFO? Děkuji za rady, jsem z toho jelen
.
Klidně můžeš podepsat. Do přiznání se to promítne tak, že od zaměstnavatele dostaneš potvrzení o zdanitelných příjmech a do přiznání půjdou jak příjmy ze zaměstnání tak z podnikání.
@Hanula1212 Díky, takže mám vyplnit normálně děti a pak počkat, co mi zaměstnavatel pošle a podle toho promítnout do daňového přiznání?
NO já bych si to propočítala. Pokud bych měla hodně doplácet ze samostatné činnosti, pak bych děti u DPP neuplatňovala. Ale nejde jen o slevy na děti. Ale i na poplatníka.