Růžový papír a DPP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
5.1.14 21:43

Ty jo, ještě, že si to tady čtu, jinak bych ty novinky přehlídla, musím si to nastudovat. To je šílený, jak se to furt mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.1.14 13:51

Tak vyřízeno, paní mzdářka sice nebyla nadšená, ale nic jí nezbývalo slevu provést. Šéf tvrdil, že brigádníci nikdy růžovku nepodepisovali. Pochybuji, že by si všichni daně dělali sami. I v jiných věcech se nechovají solidně, asi se na ně brzo vykašlu. děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
7.1.14 22:11

@Bert70 Tak to je dobrá zpráva. :potlesk: Jsou tam teda (v té firmě) pěkné trubky. Srážkovou daň si ti brigádníci ale započítat nemohli, srážela se do 5 tisíc hrubého. A možná ani o možnosti slevy na dani nevěděli. Kdoví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
8.1.14 09:34
@elpiska píše:
@Bert70 Tak to je dobrá zpráva. :potlesk: Jsou tam teda (v té firmě) pěkné trubky. Srážkovou daň si ti brigádníci ale započítat nemohli, srážela se do 5 tisíc hrubého. A možná ani o možnosti slevy na dani nevěděli. Kdoví…

Já myslím, že nevěděli…já sama jsem byla strašně překvapená, že to jde, když jsem se o to začala zajímat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pj1
704
15.11.17 11:39

Mám na Vás dotaz.Od r.2015 mám smlouvu na Dpp doposud v loni jsem si přidala druhou brigádu na dpp v únoru jsem skončila. Mám u té dosavadní brigády do 4tisíc nemám tam od března podepsaný prohlášení vadí to nebo mohou mi vrátit srazkovou daň zpetně v prosinci nebo v lednu? účetní nesídlí v místě a s vedoucí není řeč. Od ledna budu mít novou práci na dpp a napořád proto bych ho chtěla podepsat u nového zamestnavatele jde mi o to abych neuplatnovala slevu dvakrat. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
15.11.17 12:42

Prohlášení může být podepsáno souběžně pouze u jednoho zaměstnavatele. Pokud máte DPP do 10tis. bez podepsaného prohlášení, je srážena srážková daň. I tuto lze zúčtovat, ale pouze v daň. přiznání. Tzn. podat sama přiznání na FÚ do konce března, případný přeplatek vrátí FÚ do konce dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.18 11:40

Prosím o radu. Jsem OSVČ a mám i přivýdělek na DPP. Mám zaměstnavateli DPP podepsat prohlášení? Když ano, tak jak? Mám uplatnit zvýhodnění? Do jaké vydělané částky? Jak se mi to promítne do DPFO? Děkuji za rady, jsem z toho jelen :D.

• Citovat
  • Upravit
8522
4.1.18 11:50

Klidně můžeš podepsat. Do přiznání se to promítne tak, že od zaměstnavatele dostaneš potvrzení o zdanitelných příjmech a do přiznání půjdou jak příjmy ze zaměstnání tak z podnikání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.18 11:54

@Hanula1212 Díky, takže mám vyplnit normálně děti a pak počkat, co mi zaměstnavatel pošle a podle toho promítnout do daňového přiznání?

• Citovat
  • Upravit
8522
4.1.18 11:58

NO já bych si to propočítala. Pokud bych měla hodně doplácet ze samostatné činnosti, pak bych děti u DPP neuplatňovala. Ale nejde jen o slevy na děti. Ale i na poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák