Růžový papír a DPP

12
5.1.14 18:36

Růžový papír a DPP

Pracuji na DPP, výdělek 8000,Kč, nechtějí mi dát podepsat růžovku, prý že se to u DPP nedělají. Budou mi danit srážkovou daňí Co mám dělat? Je jiná možnost uplatňovat daňové zvýhodnění? Jiný příjem nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
5.1.14 18:40

Já myslím, že nemají právo ti to odmítnout, máš na to nárok (máš na mysli takovéto Prohlášení o tom, že jinde neuplatňuješ slevu na dani). A pozor, pokud máš měsíční výdělek 8.000Kč, tak se platí zálohová daň - hranice pro srážkovou daň je u DPP 5.000Kč měsíčně (teď jsem to zrovna řešila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.1.14 18:43
@helenkka píše:
Sama si pak vyplníš daňové přiznání a daň ti případně vrátí, ne?

nevrátí, srážková daň je konečná a už se pak neřeší.

@Bert70 jiná možnost není, nebo alespoň mě nenapadá. trvej na tom, že chceš podepsat, je to tvé právo a nezáleží na tom, jestli to zaměstnavatel dělá nebo nedělá. můžeš pohrozit, že jejich chování nahlásíš na inspektorát práce a finanční úřad. bohužel, druhá věc je ta, že pokud budeš příliš radikální, tak se s tebou zaměstnavatel taky může rozloučit, protože o potížistu nebude mít zájem :nevim: druhá věc je ta, jak se zaměstnavatel celkově chová, aby ses pak i o jiných věcech nedozvěděla, že zákony je nezajímají, protože oni u nich dělají takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.1.14 18:44
@jachula píše:
A pozor, pokud máš měsíční výdělek 8.000Kč, tak se platí zálohová daň - hranice pro srážkovou daň je u DPP 5.000Kč měsíčně (teď jsem to zrovna řešila).

já mám pocit, že jsem někde v přehledu změn zahlídla, že od letoška by se ta hranice měla posunout na deset tisíc? ale jako je mi to šumák, takže do zákona jsem nekoukala, jenom mi to utkvělo v paměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.14 18:44

Tu růžovku Ti nechtějí dát podepsat kvůli ročnímu zúčtování za 2013 nebo pro rok 2014?
Od letoška platí, že pokud nepodepíšeš, pak u DPP je srážková daň do 10000/měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.1.14 18:48
@Hanula1212 píše:
Tu růžovku Ti nechtějí dát podepsat kvůli ročnímu zúčtování za 2013 nebo pro rok 2014?
Od letoška platí, že pokud nepodepíšeš, pak u DPP je srážková daň do 10000/měsíc.

dělám od ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.1.14 18:49
@jachula píše:
Já myslím, že nemají právo ti to odmítnout, máš na to nárok (máš na mysli takovéto Prohlášení o tom, že jinde neuplatňuješ slevu na dani). A pozor, pokud máš měsíční výdělek 8.000Kč, tak se platí zálohová daň - hranice pro srážkovou daň je u DPP 5.000Kč měsíčně (teď jsem to zrovna řešila).

hranice je 10 000Kč, teď nově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.1.14 18:50
@helenkka píše:
Sama si pak vyplníš daňové přiznání a daň ti případně vrátí, ne?

nelze při srážkový dani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.14 18:54
@Bert70 píše:
dělám od ledna

2014? Pak bys opravdu měla srážkovou, ale i ta jde od letoška zúčtovat v ročním zúčtování. Ale zbytečně bys platila daň měsíčně. Ale nechápu, z jakého důvodu nechce zaměstnavatel, abys podepsala prohlášení, když práci s tím má stejnou. Jediné co mě napadá, pohrozit fin. úřadem nebo si na FÚ vzít formulář, vyplnit ho a odevzdat jej mzdovce :-) A uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.14 18:54
@Bert70 píše:
nelze při srážkový dani

Od 2014 je vše jinak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
5.1.14 19:09
@Hanula1212 píše:
2014? Pak bys opravdu měla srážkovou, ale i ta jde od letoška zúčtovat v ročním zúčtování. Ale zbytečně bys platila daň měsíčně. Ale nechápu, z jakého důvodu nechce zaměstnavatel, abys podepsala prohlášení, když práci s tím má stejnou. Jediné co mě napadá, pohrozit fin. úřadem nebo si na FÚ vzít formulář, vyplnit ho a odevzdat jej mzdovce :-) A uvidíš.

Postoj zaměstnavatele také nechápu. Poplatník rozhoduje, zda prohlášení podepíše, nikoli zaměstnavatel. Prohlášení bych si tedy vyplnila sama a odevzdala bych ho na mzdovce. Pořídila bych si ale jeho kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.1.14 19:13
@Hanula1212 píše:

tohle udělám a vůbec se s nima nebudu dohadovat, jenom jsem nevěděla jestli na to mají právo odmítnout dát podepsat růžovku. Nikde jsem to nenašla a ani kalkulačku pro výpočet mzdy pro DPP pro rok 2014, nevíte kde bych to našla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.14 19:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.1.14 19:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
5.1.14 21:43

Ty jo, ještě, že si to tady čtu, jinak bych ty novinky přehlídla, musím si to nastudovat. To je šílený, jak se to furt mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák