Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
ráda bych se zeptala, v pátek letíme s Ryanairem do Španělska a budeme si tam půjčovat auto. Pro dceru musím vzít podsedák do auta (půjčovna za něj chce šílené peníze), ale teď mě zajímá, jestli ho mohu vzít do letadla aniž bych ho měla zaplacený jako zavazadlo? Dovolat se na jejich linku je nemožné a na dotaz mi zatím neodpověděli.
Prosím, máte někdo zkušenost?
Děkuji
Děkuji, to jsem taky četla, ale myslím, že se to týká děti do 2 let, mám dceru 10 let a vůbec si nejsem jistá. Přemýšlím, že si asi zaplatím malý kufr a podsedak dám do něj.
@Platanka právě přiletíme v noci a to už potřebuji podsedak, ale děkuji
Mela by mit jeste normalni sedacku… na podsedak bych se vykaslala to uz je lepsi nic…
Dobrý den
Konkrétně do Španělska jsme letěli s podsedaky s raynerem. Deti na nich seděli už letadle. Poté v autě. Nikde problém ani u odbavení
@Nenitamduch píše:
Mela by mit jeste normalni sedacku… na podsedak bych se vykaslala to uz je lepsi nic…
No to je sice pěkný, ale v tom případě se s dítětem prakticky nikam dál, než dojedeš vlastním autem třeba 12 let nepodíváš. Takže buď budeš sedět domanebo to riskneš s podsedákem.
A nic mít němůžeš, neb bys mohla dostat mastnou pokutu od místní policie.
My na cestování používáme https://www.detskypas.cz/cs/ Není to tedy bezpečné jako kvalitní sedačka, ale podsedáku se to vyrovná, a vejde se Ti to do kapsy
Momentálně s tím cestuje dcera 10 let, 147cm, 36 kilo. Sedačku už by mít nemusela, ale pás jí jde blbě přes krk a s tímhle spokojenost ![]()