Ryanair vrácení peněz

Anonymní
16.5.20 18:20

Ryanair vrácení peněz

Ahoj, mela jsem na duben koupené letenky od společnosti Ryanair, kupovala jsem přímo přes ryanair, ne přes jiné platformy. Kvůli corona viru mi byl let zrušen a byl mi nabídnut voucher. Já ale chci vrácení peněz, ale nějak se nemohu k zazadani vrácení peněz dostat. Psala jsem emaily přímo ryanairu, ale žádná odpověď neprisla. Nevíte jak si zažádat o vrácení peněz?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
16.5.20 19:12

Není to stejne jako u cestovek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
16.5.20 19:20

Dělám v oboru. Peníze nedostanete, maximálně, pokud splňujete podmínku věk 65+ anebo patříte do dalších kategorií (samoživitel, bez práce atd…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.5.20 19:24
@FraDeu píše:
Dělám v oboru. Peníze nedostanete, maximálně, pokud splňujete podmínku věk 65+ anebo patříte do dalších kategorií (samoživitel, bez práce atd…).

to jako fakt? Ze se diskriminuje pri vraceni penez? Jako ja bych chapala, kdyby nevraceli, protoze nemaj z ceho atd, ale ze nekomu jo a nekomu ne? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
16.5.20 19:33

@sakota Ano, je to tak. Dělám v CK. Máme povinnost vracet peníze dle poslanců do 14 dní (jakože nemožné, čeká se na vyplacení od letecké společnosti) a platí pro: Senioři 65+, matky/otce samoživitele (nutno potvrdit z úřadu), pak pro ty, co vlivem koronaviru ztratili práci (opět nutno doložit z úřadu, např. že jste se registrovali a čerpáte podporu - nebere se v potaz to, že si někdo fiktivně napíše a orazítkuje výpověď).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.5.20 19:43
@FraDeu píše:
@sakota Ano, je to tak. Dělám v CK. Máme povinnost vracet peníze dle poslanců do 14 dní (jakože nemožné, čeká se na vyplacení od letecké společnosti) a platí pro: Senioři 65+, matky/otce samoživitele (nutno potvrdit z úřadu), pak pro ty, co vlivem koronaviru ztratili práci (opět nutno doložit z úřadu, např. že jste se registrovali a čerpáte podporu - nebere se v potaz to, že si někdo fiktivně napíše a orazítkuje výpověď).

Tvl, tak to je hodne husty. A ostatni jako maji smulu? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
16.5.20 19:47

Já hlavně nechápu, proč s touhle příšernou společností lidi létají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
16.5.20 19:48

@FraDeu Jak chcete aby se prokazovala osoba čerpající rodičovskou dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
16.5.20 19:53
@sakota píše:
Tvl, tak to je hodne husty. A ostatni jako maji smulu? :-O

Ne, dostanou voucher, který mohou využít na jiný zájezd, nebo stejný v jiném termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
16.5.20 19:59

Od Ryanir bych nic nečekala ani za normální situace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31807
16.5.20 20:13
@aleba píše:
Není to stejne jako u cestovek?

Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31807
16.5.20 20:15
@Anonymní píše:
Ahoj, mela jsem na duben koupené letenky od společnosti Ryanair, kupovala jsem přímo přes ryanair, ne přes jiné platformy. Kvůli corona viru mi byl let zrušen a byl mi nabídnut voucher. Já ale chci vrácení peněz, ale nějak se nemohu k zazadani vrácení peněz dostat. Psala jsem emaily přímo ryanairu, ale žádná odpověď neprisla. Nevíte jak si zažádat o vrácení peněz?

Bohužel, když to nemáš přes cestovku, tak nárok nemáš. Nicméně mnohé letecké společnosti se aspoň snaží vyjít vstříc a nabízí kredity nebo voucher. Zkus to a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
16.5.20 20:41

@Zumpa treba proto ze uz se mi nekolikrat podarilo sehnat letenky v radu stokorun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
16.5.20 20:49

@FraDeu Prosím, mohu se zeptat ohledně voucheru od CK? případně jestli neví někdo jiný…v červenci máme letět do Řecka, můžeme stornovat za minimální storno poplatek, ale raději bychom voucher na zaplacenou zálohu ( cca 6tis.), nevíte někdo zda je to reálné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
16.5.20 22:00
@PupuP píše:
@Zumpa treba proto ze uz se mi nekolikrat podarilo sehnat letenky v radu stokorun?

A jo, omlouvám se, zapomněl jsem, že jsou lidé, kteří by kvůli prachům jeli i v hnoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí