Rybičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
6.1.09 17:00
Pudloslava píše:
lesi jo, to bylo dobrý. vůbec mě překvapilo, že je ten seriál docela vtipnej

Jo, kupodivu je :) Asi že se nesnaží na nic hrát. Nemají ambice být ničím jiným než sitkomem. - a jsou dobrým sitkomem :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
6.1.09 17:07

Lacenko možná mi to budeš věřit , možná ne,ale mě se takhle taky ztrácely rybičky a je pravda , že jsem je dost často našla usušený na zemi za akvárkem , což je normální , když člověk nemá sklo nahoře :lol: Ale zrovna minulý týden , jsem šla čistit filtr , a ve vnitř ve filtru , když jsem ho rozebrala , na mě „koukala“mrtvá rybička. :wink: Čekala bych ji kdekoli , ale ve filtru ne . :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
6.1.09 17:22

Jo to nám taky mizely rybičky a pak když jsme jednou měnili vodu tak jsme našli různý mrtvolky pod pařezem, kam si je daly ostatní jako do špajzu. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
6.1.09 17:35
vesna píše:
Jo to nám taky mizely rybičky a pak když jsme jednou měnili vodu tak jsme našli různý mrtvolky pod pařezem, kam si je daly ostatní jako do špajzu. :cry:

Teda holky, když jsem zakládala tuto diskuzi tak jsem si nemyslela že se tak nasměju :lol: :lol: My tam žádný „spižírny“ nemáme a filtr taky ne, takže tam určo nebude.
Na vrchu je sklo, takže pokud nebyla extra šikovná tak asi nevyskočila. A jestli jo, tak ji snědli kluci :lol: :wink: protože na zemi není ani za akvárkem.

ADD Lesina: Ryby v dětské vaničce museli být kouzelný :lol: :lol: Určo se jim pak do akvárka ani nechtělo :lol: :lol:

ADD Comeback - dala jsem jim šanci dva díly a nepřesvědčili mě, že stojí za to jim věnovat svůj čas.

Pudli - bříško ti ze srdce přeju, hlavně to akvárko pak nestěhuj ty :D

HA - nevím jestli se ta rybka ztratila přes noc, ale dýl jak jeden den to určitě nebylo, protože je máme od dědy teprve něco málo přes týden a já je chodím pořád okukovat. ADD solení vody - to se dělá proč? Teda možná je to hloupá otázka, ale u nás je ten Akvarista Taťka, já jsem jen Krmič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
6.1.09 17:51

A pak že si člověk neužije s rybičkama srandu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
6.1.09 19:09

Ahoj,to se musím i já přidat se svým příběhem.Tchýně se nám chtěla pomstít a zakoupila dcerce k 3 narozeninám akvárko.A moc se nepředala koupila takové malé,že se snad ani menší nedělá.A k tomu koupila i párek rybek-čichavců.Z velkou slánou nám to předala a já to z velkou nevolí přijala,ale nakonec jsem změnila názor a ještě jsem za 1000 Kč přikoupila vše potřebné vybavení pro sladké akvárko a k tomu si,já hloupá,nechala poradit kamarády k čichavcům.A taky něco na ty řasy.Doma jsme vše nachystaly a chvíli se i z toho radovali.Zkrátka,nejen,že ty potvory časem zapáchaly,i když jsme je poctivě čistily a krmily,ale začaly i pomalu,vlastně rychle,denodenně umírat.Což já nemohla vysvětlit dceři.A to já jim vážně nijak neubližovala.Ba naopak.Já byla nakonec ta jediná,kdo se o ně staral.
Tak že nám vydržely rybky jen měsíc a na smrt té poslední se málem uzavíraly sázky.Mimochodem to byl jeden z těch prvních čichavců.
A úplně na závěr chci jen napsat,že jsem milovníkem zvířat.Měla jsem psa,starám se o plno koček sousedů,krmím ptactvo a měla jsem i andulku-nalezence,ale rybičkám se u nás zkrátka nelíbilo a mají i hrobeček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.1.09 19:28

ja jsem si ve svých studentskýchletech vyrobila vnější filtr s pískovou filtrací poháněný jen bublinkami - takže žádná elektrika, vrtulka a tak…a normálně jsem v něm našla živou malou rybičku. parmičky, potvory, ja myskeka, že se mi nikdy nevytřely, ale zjevně jo, akorát stihly potomstvo požrat, ale nějakou oplodněnou jikru vcucl ten filtr. to bylo překvápko.

solení vody: dělá se mjakoléčba některých nemocí, třeba krupičky. já bych to ale moc nedělala ve spolčenské nádrži, spíš bych tu rybu někam přelovila. já voídu moc neměnim, jen dolévám co vyschne, takže spíš mám tu vodu pořád slanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.1.09 19:33

My měnili část vody v akvárku za poslední dva roky třikrát? (doufám, že to bylo tolikrát… spíš míň) A máme tam pořád stejné rybky, daří se jim potvorám dobře :) nemáme řasu, jen trochu šneků, které manžel nemilosrdně likviduje - tak jednou za čtvrt roku, když usoudí, že jich tam je moc.
A máme jednu červenohlavou chromou rybku, která nám zchromla ještě před stěhováním Má jakousi zdeformovanou hlavu, oko snad nemá vůbec- nedávali jsme ji moc naděje, dokonce byla debata, zda ji milosrdně nezlikvidovat - a vona potvora furt drží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.1.09 19:50

Lesino - co se ti líbí na kulatém akvárku, dyť se na to nedá čumět, oči jsou úplně šejdrem (dezorientovanou rybu ani nezmiňuju, to je jasné).

Fuj, jsem se úplně vrátila do období svých nočních můr (jako fakt se mi o těch bestiích pořád zdálo), kdy jsem doma pěstila mečovky. Mrchy hnusné živorodé potomstvo žravé (z nahánění potěru síťkou, aby mi je matka nestihla sežrat, jsem byla vyklepaná ještě týden). Plus to vyskakování při výměně vody, jednou jsme tu potvoru honily s mamkou ve dřezu, aby nevlítla do odtoku (neměly jsme sítko), adrenalin jak prase. Akvárko jsem měla u postele a jednou jsem tak šla kolem a něco hop, po prostěradle se mi mrskala červená potvora. Pak jsem celé noci trnula, že na mě skočí ve spánku. Tak jsem tam dala sklo a ony se mi o něj při výskoku semo tamo omráčily :roll: . Plus jsem si koupila samečky, aby se mi to nemnožilo, a on mi jeden hajzlík stejně metamorfoval na samičku :twisted: .
Chcípnout to nechtělo a když už byla přece jen pouze jedna, bylo mi jí tak líto, že jsem vyměkla a přikoupila další :twisted: :lol: :lol: , tudíž jsem se jich nemohla vůbec zbavit!
Nabízela jsem to do biologie na pitvu, ale učitelka že prý je to moc malé :P .
Jenže když já nezabiju ani masařku, že má moc velkou mrtvolu… (a ty rybí mrtvolky se skelným okem jsem taky vždycky odnesla duševním traumatem, takže chválabohu za rybu sežranou!) To je fakt zajímavé, že ta mečovka přežije úplně všecko, protože já měla akvárko bez filtru, sklo potažené žabincem, fuj, hnus (jsem se to bála měnit, že na mě skočí, no :oops: ) a ony jako by nic.
Zato kamarádka měla takovou kvalitu vody, že jí všechno zheblo, ať dělala, co dělala. A co nezheblo, to vyskákalo a uschlo za postelí.
Jé, mně se udržovaná akvária šíleně líbí, vydržím u toho sedět hodiny, ale doma ani za nic :lol: !

Jo a šneci, ty jsem si jednou přitáhla domů omylem s rostlinou a nakonec se mi z toho vylíhly snad dvě kila 8O , vůbec nebylo vidět přes sklo, všude samá noha. Mamka to zlikvidovala, když jsem byla na táboře nebo kde, a to teda vůůůůbec nechci vědět jak, protože dost pochybuju, že to bylo humánní :-( .

Aha, tak teď to hledám, a asi naopak, že? Samičky a mezi nimi zakuklený samec :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.1.09 20:21
Len-til-kah píše:
Lesino - co se ti líbí na kulatém akvárku, dyť se na to nedá čumět, oči jsou úplně šejdrem (dezorientovanou rybu ani nezmiňuju, to je jasné).

Tobě se nelíbily rybky na nočním stolku ve filmu Jak utopit Dr. Mráčka? Mi teda jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.1.09 20:55

Víš co, já chviličku to kulaté akvárko i měla, ale i bez příručky jsem rychle přišla na to, že je to dobré jedině na to píchnout tam kytku do navlhčené houby coby stolní dekoraci.
Tvoje ryby mi fest připomínají ty moje :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
6.1.09 20:59

Jen tak mimochodem, tam se mi líbily moc! A závojnatky se mi líbí. Ale ty jednoduché, nesmí mít mozek venku :-( :lol:

Fakt by mě nebavilo, že se dá o rybičkách takhle bavit. Udělám si ještě kafe :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
7.1.09 13:52

Lacenko, sůl dávám na desinfekci…
No mě k rybám přivedl manžel, ten je měl od mala, mě to chytlo s ním, ale ještě pořád jsem poměrně laik v čištění, výběru filtrů apod., takže raději stále asistuji.
Za pár let to už určitě bude zase jiné:)

Nikolaa, já ti rozumím, i já chtěla akvárko kulatý, pokud možno se zlatou rybou :lol: :lol: …následně mi bylo vysvětleno oč tu běží :)

Vodu v akváriu čistíme nepravidelně, dle potřeby, šneky vůbec nemáme, měli jsme i krevety, ale nechytly se všechny, jedna zůstala, vyrostla velká a jako jediná se nebála skalára…už není. Do budoucna bychom chtěli další, ale sólo.
Kolikrát ryby úplně překvapí, jedna nemá po rvačce kousínek ocasu a uhyne…naopak jednomu pancéřň. onen agres. skalár sněd obě oči a ten žil chudák bez očí asi ještě rok, rok a půl…

Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.1.09 14:19

Nám taky dlouho hynula parmička, no nekecám asi měsíc. „Nešla“ k žrádlu jen tak různě nakloněná plavala a hubla. Ke konci si dokonce plavala v bublinkovém proudu ze vzduchování. No vypadalo to že si snad ulevuje od bolesti a dává si masáže :) Bojovala statečně, ale prohrála…

Manžel včera četl celou diskuzi, na čež prohlásil, že si nemyslel, že se tady bavíme i o jiných věcech než o dětech! Vzkazuje uznání všem které tomu aspoň malinko rozumí a ostatním děkuje za pobavení. Můj argument (na jeho údiv k vašim znalostem) že jsem chodí i maminky kandidátky věd, doktorky atd. nějak nemohl pochopit. Si myslel co :! že tady musí každý jen blinkat, smrkat a plínkovat? No asi proběhne ukázková lekce práce na EMIMINU :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.09 14:53

Ha - no taky jsem si o tom něco zjišťovala a nakonec ho nemám. Nikdo mi opravdu nepotvrdil velikost mozku a jestli by je to deptalo :roll: :lol: . Někdo řiká jo, někdo ne, tak se v rámci zachování vodního světa zříkám rybiček :roll: :lol: . Asi bych nebyla správná rybí matka, páč je okolo mraky dalších věcí, jako filtry a řasy a takovýhle :lol: :lol: :lol:

Lacenko - my jsme to měli doma taky tak. Pak jsem taťku zasvětila do emimina, pochopil a teď už mi drbna kouká přes ranemo a je zvědavka o čem kecám :roll: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný