Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ja vycetla ze nejlepsi voda je tak 2 roky stará. tak se tím řídím
maximálně to dělám tak, že zvonem odsávám ze dna kal a pak doleju vodu. mam dost velká akvárka (60 a 100 l) což je teda dolní hranice třední velikosti akvárek, ale větší asi už mít nebudu, hodně živých rostlin a myslím, že docela dobrý ekosystém. filtr spíš okysličuje vodu, než by něcvo skutečně filtroval.
už jsem teda neodsávala kal tak 2 roky, ostuda, je to tím, že se už celou tu dobu chystám na blízké stěhování a pořád se to odkládá. nedokupuji ryby, v jednom akvárku už mám jen šneky ![]()
jinaK ŠNEKY MÁM DVOJE, TY MALÝ HNUSNÝ HNĚDÝ ŠMEJDY - OKRUŽÁKY - ty se množí jak mouchy a zamořují akvárko, obvykle si je člověk dotáhne s kytkama
a pak ampulárie, to jsou ty velký žlutý šneci, a řekla bych, co se mi rozmnožily ampulárie, že okružáků docela ubylo, asi si konkurujou
ampulárie daruji, nechcete někdo?
lacenka píše:
Manžel včera četl celou diskuzi, na čež prohlásil, že si nemyslel, že se tady bavíme i o jiných věcech než o dětech! Vzkazuje uznání všem které tomu aspoň malinko rozumí a ostatním děkuje za pobavení. Můj argument (na jeho údiv k vašim znalostem) že jsem chodí i maminky kandidátky věd, doktorky atd. nějak nemohl pochopit. Si myslel cože tady musí každý jen blinkat, smrkat a plínkovat? No asi proběhne ukázková lekce práce na EMIMINU
Při vší úctě k manželovi - dle mého skromného názoru je problematika péče o děti podstatně komplexnější a po všech stránkách náročnější než otázka péče o akvarijní rybičky
.
Len-til-kah píše:Při vší úctě k manželovi - dle mého skromného názoru je problematika péče o děti podstatně komplexnější a po všech stránkách náročnější než otázka péče o akvarijní rybičky![]()
.
O tom, podle mě nikdy nepochyboval, jen by tuto diskuzi čekal asi někde jinde a ne na Emimi. No že se tady ženský baví i o písničkách, seriálech,cestování, hypotékách, zaměstnání, květinách, zvířatech… Ho budu muset asi dodatečně přesvědčit:-)
no tak uplne profi diskuse to neni, spis jen tak diletantsky krafeme, co?
Také jsem se pobavila a zavzpomínala na dobu, kdy jsme také chovali rybičky. Také se nám stávalo, že najednou plavaly u hladiny. Změřili jsme PH a voda byla kyselá až kam. Jednou jsme do téhle vody dali nové rybičky do rána plavaly všechny bříškem nahoru. Řas jsme se nezbavili nikdy, a každý vždycky koukal, kde že ty rybičky jsou když nejsou přes špinavé sklo vidět.
Ahoj holky Koukám, že tu na emimi je dost akvaristek ![]()
Nechce se mi zakládat nové vlákno (ani nevím jestli by nebylo zrušeno)
Ale chci nabídnout rybky. Budem se stěhovat a 200L akva stěhovat nechci proto bych je ráda darovala. Mám 3 blood parrot (2× 6cm a 1× 12cm) sem tam nějakého ancíka, pancéřníčky,mřenky nádherné -3Ks a skaláru bílou. Všichni jsou zdraví. Bylo by fajn předání kolem Náchoda a nebo můžem dovézt Hradec Králové,Pardubice a Chrudimi.
Pokud by jste někdo měl zájem tak mi písněte SZ.
Ahojík potřebovala bych poradit koupila jsem si rybičky a pořád plavou nahoře nevíte čím to může být? Děkuji
Dobrý den právě jsem se zaregistrovala, abych Vás poprosila o radu nebo vysvětlení. Asi před rokem jsem si koupila závojnatku-červenou karkulku.Byla celá bílá s krásnou červenou čepičkou-velká asi 2-3cm.Dnes měří asi 13cm a posledních 14dní se mi zdá, že se začíná přebarvovat. Pod bříškem je růžovo-zlatá, hřbetní a ocasní ploutvičky má hodně růžové. Je to normální nebo se s ní něco děje. Děkuji za případné rady, názory. Monika
Ahoj oživuji téma jen s jiným dotazem. Prosím snesou se neonky se závojnatkama? Chtěla bych znovu akvárium který jsem měla kdysi dávno jako větší dítě. Akvárium má cca 220l. Nebo poradíte nějaké rybičky, případně co všechno do akvária jako základ? Filtr, vzduchování, světlo je jasný. Ještě bych měla teda jeden dotaz. Jen pro jistotu, když poprvé akvárium napustím, jak vyčistit vodu? Pro vysvětlení, nový vybavení je docela finančně náročný, takže dávám dohromady co kde seženu. A nerada bych aby rybičky hned pošly, kdyby náhodou třeba bylo něco ve vodě. Vím že by se mělo nějakou dobu nechat jen bez ryb. Já vím, jsou to dotazy asi poněkud zvláštní, ale v každým zverimexu řeknou něco jinýho, nebo neví. Tak proč se nezeptat lidí co se tomu věnují. Díky za odpovědi
@Spokojení nepatří tyto ryby k sobě, už jen kvůli teplotě a jiným nárokům. Nejvíce se dozvíš tady: http://rybicky.net/…natka_cinska
http://rybicky.net/…onka_cervena Proč proboha neobětujete lidi dvě stovky a nekoupíte si nějakou knížku začínáme s akvaristikou anebo nepohledáte na internetu. http://rybicky.net/clanky/ ušetříte hodně peněz. Jestli je akvaristika dobrá, tak těch je hrozně pomálu. Všude by vám prodali cokoli, jen aby měli kšeft. Jedna z těch lepších je v Braníku a dole v Michli.
@strýček sally Právě proto mi přišlo jako nejlepší zeptat se lidí kteří se tomu věnují. Právě proto, že v obchodě nabídnou cokoliv, jen aby prodali. Díky za odkazy, pročtu, nastuduju.
Ahoj, hledam nějakého odbornika ohledne rybicek. Ted jsme dokoupili dalsi novy rybicky (ruzny druhy) a a zacinaji nam okusovat rostlinky. Davame jim 1× denne napapat. Jsme v tom amateri.
![]()
@Barborka93 A jiné ryby tam nemáš? Krunýřovce (přísavky) a tak?
Zkus krmit dvakrát denně menší dávku. Jinak některé ryby kytky prostě ožírají. Můžeš jim zkusit dát malinko salátu nebo špenátu, aby měly jiné zelené. Budou to dělat asi ty molly, ty žerou cokoli.