Ryby v jídelníčku kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ryby v jídelníčku kojence
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kdy jste zaváděli u dětí ryby? Malý má za necelý měsíc rok, zítra jsem mu chtěla dát k obědu tresku, ale mám strach z alergické reakce. Děkuji za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tuňáka měla malá v 8. měsících a střídám to s lososem…a bez reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 kolem 8M měl lososa a teď střídám ještě s treskou ![]()
http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jowana Děkuji asi to zkusím, je to asi jediná potravina, které se opravdu bojím aby malý nějak nezareagoval…ale dokud to nezkusím, tak to nejspíš nezjistím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gábííí a na co je malá alergická? Na ty ryby nebo na něco jiného?
malý má ABKM, tak se po tom zjištění trochu bojím věcí které ještě nejedl.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 zkus, ale poprvé jen kousíček. Nedávala jsem celou porci, dostal sousto/dvě ryby a víc jsem nedávala, kdyby byla reakce. Nic se nedělo a moc mu chutnají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jowana tak celý flák ryby bych mu nedala
jen kousíček přidala do zeleniny
no asi ten strach budu muset přemoct ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem 8.mesice jsem dala lososa, ted obcas tresku, Maleho gurmana s rybou apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě doktroka řikala, že rybu můžu dávat už od 5. měsíce
ale asi si počkám na dýl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mejdylko píše:
Mě doktroka řikala, že rybu můžu dávat už od 5. měsíceale asi si počkám na dýl.
Mně taky tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 ahoj, dcerka má také ABKM, vaječný bílek a je atopička, měla i podezření na intoleranci histaminu, ale to se naštěstí nepotvrdilo, to je hlavně v rybách. Pokud má tuto alergii, s rybou bych ještě počkala, alergoložka i pediatr, nám to nedoporučili. Rybu, lososa, jsem dala dceři až teď, ve dvou letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy mezi 8 a 9 měsícem jsem dala poprvé, měl myslím tenkrát lososa, jen kousek, čekala jsem, jestli něco bude, nebylo nic, takže jsem mu ryby normálně do jídelníčku pak už pravidelně zařadila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gábííí tak to je dobré vědět, pediatričky jsem se na to ptala, říkala mi že ryba je vysoký alergen, ale když už tak zkusit lososa nebo tak…no ale jak vydím pokud se to při ABKM nedoporučuje tak to ještě raději počkám…alergologie nás teprve čeká tak se tam pak poptám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit