Přehřáté batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
830
13.6.10 12:15

Rychla rada teplota 39.3

ahoj, potrebuji poradit. Malej ma asi upal nebo je nejakej prehratej. Rano sotva snedl jogurt, furt brecel, ma 37.8. Pak jsem mu dala jablko a panadolbaby sirup a vse vyblinkal. ted usnul. Co mam delat az se probudi? A co mu dat papat? Poradte prosim. Dodavam ze je mu 21 mesicu. Ted uz ma 39.3 po odpol.spanku

Příspěvek upraven 13.06.10 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
13.6.10 12:23

Lucisko, já bych po probuzení dala hlavně tekutiny, zkusit čaj, naředěný džus, pokud by blinkal dál, zkusit KUlíška, je vhodný i při přehřátí organismu sluníčkem i při teplotách… Když zvrací, nedávala bych sirup, ale čípek…
Ať je brzo líp,M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.6.10 14:19

Ahoj, to se může stát jedna dvě. Rozhodně si nevyčítej, že jsi něco zanedbala nebo tak. Prostě hlavně klid, to tvůj klučina teď potřebuje nejvíc. klidnou mámu!

Nabízej tekutiny, třeba i po lžičkách. Když nechce nic jíst, nenuť ho, ani dospělý v horku toho moc nesní, natož když je mu ještě ouvej. Pokud je ochoten sníst ovoce, zeleninu (okurky, papriky, prostě něco hodně vodnatýho), jen dobře, ale když ne, tak ne. Asi bych doporučila na teplotu čípky paralen, ty se mi osvědčily, popřípadě zkombinovat s nurofenem, to se smí, v případě, že neklesne teplota, ale o tom už se asi poraď spíš s lékárníkem. Hele, a určitě nic nezkazíš, kdyby sis nebyla úplně jistá, že zavoláš do nemocnice na dětský (nebo pohotovost, jestli je u vás). A oni ti řeknou, co máš dělat, jestli se máte přijet ukázat nebo to stačí eventuelně do zítra počkat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
13.6.10 14:34

Ono to nemusí být ani úpalem, prostě nějaká viróza… Naše starší holka je taky marod, dneska na pohotovosti dostala ATB :-(

Jak píšou holky, hlavně tekutiny… do jídla ho nenuť, třeba mu dej na stoleček několik talířků s různými variantami, co má rád. Když bude mít chuť, něco si vybere…

Na pohotovost bych zatím nejezdila, leda by se to výrazně zhoršovalo. Jinak by Ti tam maximálně chytil něco horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.6.10 14:36

Diky za rady :-). Jste moc hodne. Ten upal je fakt hned. celej vikend vedro a ja ho proste doma nemohla udrzet, mel cepicku a tricko, byl dost ve stinu a mel tam aj bazenek a stejne. Aspon ze se trochu ochladilo. Tak spal hodku, snedl tak pulku jablicku a znova usnul. Pit moc nechtel. Furt ma teplotu, pockam a kdyztak mu dam ty cipky na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
13.6.10 14:39

Ale ty tekutiny do něj zkus dostat, třeba po lžičkách, stříkačkou, cokoli. Jinak ta teplota půjde nahoru skoro jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.6.10 17:15

Tak teplota po probuzeni stoupla a dost. Ma 39.3, desne breci. Uz neblinka. Dala jsem mu panadol a caj a drndam ho v kocaru. Hruza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.6.10 18:27

Ahoj, malá to měla začátkem tohoto týdne. Když nechtěla jíst, tak jsem ji nenutila, hlavně musí pít. Pak jsem zkusila studený obklad na čelo a bříško. Tím taky nic nepokazíš a samozřejmě dostávala Panadol Sirup. Tak hodně štěstí a ať je to co nejdřív dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
13.6.10 18:49

Luciska001 -moje malá to měla taky…pořád jsem ji dávala Nurofen a Panadol čípky…jestli je to úpal tak má velkou teplotu a bez pocení-což je nejhorší..pocení je tělo samo ochlazuje…mě pomohly až zábaly…ale,ne namočit do studené vody,ale do teplé nebo vlažnější…malé to pomohlo a kapeníček na hlavičku…ze studených zábalů vznikají febrilní křeče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
13.6.10 18:51

ještě končetiny ochlazuj obkladem, to uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
13.6.10 19:28

Nevím, jak ten Panadol už zabral, ale kdyžtak můžeš střídat po třech hodinách s Nurofenem (předávám rady z dnešní návštěvy pohotovosti). Hlavně pít, pít, pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.6.10 20:19

To jsem nevedela ze to jde takhle kombinovat. To se hodi, protoze ono mu to prave ted po tech 4hod stouplo zas nahoru na rovnejch 39. Segra ma pro prcka nurofen, tak mu ho dam na noc. Diky za radu. Jinak jsme dali vlaznou sprsku a zabalek, tak mu dam ten nurofen nez usne. Jinak Bohunko, snad vam neni taky zle. Koukam ze je to ted nejak casty, jak pisete ostatni. Ach jo. Clovek se tesi na leto a pak kdyz je, tak prijde tohle :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
13.6.10 20:48

Luciska001 -má přesně to co jsme měly my…nám pomohl až 3 zábal…je to nebezpečné…u úpalu může dojít k přehřátí organismu…rychle dýchá?…hned jak Nurofen přestal působit tak taky teploty vylétla zpátky…držím palečky ať se brzo uleví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
14.6.10 07:54
Luciska001 píše:
Jinak Bohunko, snad vam neni taky zle. Koukam ze je to ted nejak casty, jak pisete ostatni. Ach jo. Clovek se tesi na leto a pak kdyz je, tak prijde tohle :-(

Luci, tak jak je ráno? U nás lepší, ale hlavně díky tomu, že malá dostává 4× denně inhalátorem dýchat Ventolin, byla dost dušná, proto jsme skončili na pohotovosti. Ale teploty už jsou nižší, ATB začala asi zabírat. Akorát já i ten mladší jsme to už chytli od ní, jsme taky pěkně chcíplí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
14.6.10 19:01

jejda, bohunko, jak to takhle chytne jeden od druhyho, to je des. Taky jsem nadsena, kdyz ma pritel rymu ktera treba za 2dny polevi a nas s malym to skoli na tyden. A to odsavani, teploty, hruza. U nas je to lepsi. V noci rovnejch 40, ted zatim 38 tak to pozvolna klesa. Snad bude uz lip. Dnes hodne pije a zacal i jist, trosku. Tak at jste brzo zdravy, s tim inhalatorem, fakt hruza… Jinak diky vsem za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí