Teploměr ušní/čelní Geratherm Duotemp

Betty03
11.6.10 07:43

Teploměr ušní/čelní Geratherm Duotemp

Prosím o radu: máme teploměr ušní/čelní zn. Geratherm-Duotemp, takový s kytičkami, a ztratila jsem návod. Jsou na něm dvě tlačítka - on a mem (jako online a memory) a jejich kombinací se přepíná ušní nebo čelní (to umím), měří, vkládá do paměti a taky - zrada - přepíná mezi stupni Celsia a Fahrenheita /doufám, že to píšu dobře :-) )
Děti to mačkaly a samozřejmě je tam F a já potřebuji C a nemůžu na to přijít. :zed: Tak kdyby tu někdo byl, kdo ho má… :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
30.6.10 13:50

Ahojky,
já teda neporadím, protože ho nemám, ale uvažuji o této značce, že si ho koupím. Můžu mít dotaz, jak si s ním spokojená? Měří přesně? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
8.9.10 16:31

"Chcete-li provádět měření ve stupních Celsia, stiskněte tlačíko MEM, potom stiskněte a povolte tlačítko ON, zatímco se na LCD displeji zobrazí číslo paměťového místa.
Toť vše, já to zatim zkusila jednou a nepovedlo se mi to, budu to řešit, až jestli se mi to omylem nějak přepne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucinka34
9.9.10 20:08

dotaz

Ahoj,taky bych chtěla vědět názor na tento teplomětr,teď jsem ho koupila,ale měří teda jinak než klasickej a i jinak pokaždé,trochu

• Citovat
  • Upravit
117
9.9.10 20:17

hm, taky mi to nejde, hlavně do toho ucha mi to nejde, Tomík má malou dirku a já nevím, jakým směrem má ten bubínek, takže se to asi neodráží od něj, ale od stěny toho zvukovodu, takže měřim na čele, to je lepší, i když se strašně furt mele, takže neni v klidu a jde to těžce, je to přesnější, než ucho. Štve mě to no, tolik peněz a z ucha to nejde. Např. dnes z čela (nejvíc)37,7 a z ucha (nejvíc) cca 36,7. Ze zadečku (digi teploměrem,ale ne rapid, takže pomalej) to bylo 35,6 (ale čekala jsem jen do pípnutí a né těch požadovaných 5minut.) Takže to měření mě štve. Budu měřit na čele a aspoň tak 4×. Furt jezdí přes ten spánek a výkyv bývá tak 0,5 jednotek. Ale zas se mi nechce ho furt slíkat a měřit v zadečku, on se tak kroutí, že to nejde. Asi to ale není o teploměru, ale to tom,jaké kdo má ucho :-/ Myslím, že ten teploměr je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucinka34
9.9.10 20:47

hm,ale ta teplota ze zadečku by se mělo ještě půl stupně odečítat,tak to je divné,no zkusím to na sobě nějak vyzkoušet,poměřím se normálně rtuťovým a pozjišťuju kolik je rozdíl na čele několikrát a zkusím se řídit podle toho
Tak teď jsem to zkusila a měla jsem podle rtuťového 37,1 a podle té tepny na čela mi to vyšlo stejně,ucho teda ne.v návodu píšou,že by to mělo být normální do 37,3,ale neni,tak to asi budu brát,že to měří přesně,tak jak je to,asi to časem vždy přetestuju na sobě.

• Citovat
  • Upravit
117
9.9.10 21:38

taky mi vyšel rtuťový i na čele stejné číslo, ale v uchu míň… Asi prostě je na každém místě v těle trochu jiná teplota. Ale je to celkem podobný. Měřila jsem se teď a čelo 37,4, ucho 37,2. Holt člověk musí udělat aspon 4 měření najednou a když je velkej rozdíl, tak ještě rťuť… A ještě teda k tomu odečítání..odečítám jen ze zadečku, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
25.2.13 09:54

Prosím maminky, co máte tento teploměr, jak jste s ním spokojené? Měří přesně?
Já měla od Hartmanna ten ušní/čelní a byl na prd. Měřil hrozně špatně. Velký odchylky…takže zvažuji koupi jiného teploměru…
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+